Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 9-6-2017



Την Παρασκευή 9 Ιουνίου 2017 αναμένονται αρχικά νεφώσεις με σποραδικές βροχές στο βόρειο και ανατολικό Αιγαίο και την Θράκη, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος. Από το πρωί οι βροχοπτώσεις στο βορειοανατολικό Αιγαίο, τη Θράκη και την ανατολική Μακεδονία θα ενισχυθούν, ενώ θα σημειωθούν και σποραδικές καταιγίδες.

ΟΑΕΔ: Τα οριστικά αποτελέσματα για τις παιδικές κατασκηνώσεις



Τα οριστικά Μητρώα Δικαιούχων και Παρόχων, καθώς και τους οριστικούς Πίνακες Αποκλειομένων, στο πλαίσιο του Προγράμματος Διαμονής Παιδιών σε Παιδικές Κατασκηνώσεις έτους 2017, ανήρτησε στην ιστοσελίδα του ο ΟΑΕΔ.
Οι δικαιούχοι με αποδεκτές ενστάσεις από το Δ.Σ. του Οργανισμού έχουν συμπεριληφθεί στα οριστικά Μητρώα, αλλά επιπλέον έχουν ενταχθεί και σε ξεχωριστό πίνακα, τον «Πίνακα Αποδεκτών Ενστάσεων», προς διευκόλυνση των ενδιαφερομένων.

Λίγο-λίγο…



Θέλει καθημερινό αγώνα για να κρατήσεις μια σχέση ζωντανή. Θέλει καθημερινό αγώνα για να μην σβήσει ένας γάμος.
Τι κάνουμε οι άνθρωποι;
Ερωτευόμαστε. Παθιαζόμαστε. Τα δίνουμε όλα. Μόλις όμως περάσει λίγο ο καιρός χαλαρώνουμε. Πέφτουμε. Βαριόμαστε. Θεωρούμε τον άλλον δεδομένο.
Δεν αργεί όμως έτσι να έρθει η φθορά. Δεν αργούν να φουντώσουν οι γκρίνιες, οι καβγάδες, οι εγωισμοί.
Και κάπως έτσι φτάνουμε στο τέλος…
Και είναι να αναρωτιέται κανείς το γιατί. Το γιατί συνέβη όλο αυτό; Το που πήγε όλος αυτός ο έρωτας, ο ενθουσιασμός, η φλόγα;

15 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗ ΜΑΛΒΙΝΑ ΚΑΡΑΛΗ! ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΕΝΟΧΛΟΥΣΕ: Όταν η Μαλβίνα τα έχωνε στον Σημίτη για τα Ίμια

Είναι ένα βίντεο που ελάχιστοι το προβάλλουν πια. Είναι το βίντεο από την εκπομπή της αείμνηστης Μαλβίνας Κάραλη,
όταν ασκούσε δριμεία κριτική στον τότε πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, για τους χειρισμούς του στην κρίση των Ιμίων. θυμηθείτε τι έλεγε η Μαλβίνα…

Χαρτζιλίκι οι επικουρικές συντάξεις: Παγωμένες από το 2015 και ψαλιδισμένες έως και 78%

Παγωμένες εδώ και δύο χρόνια είναι οι ψαλιδισμένες έως και 78% επικουρικές συντάξεις, οι οποίες πλέον αποτελούν χαρτζιλίκι αφού μετά τις περικοπές έχουν φτάσει σε σημείο να ανέρχονται ακόμη και στα 80 ευρώ.

Από τον Ιανουάριο του 2015 δεν έχει δοθεί καμία νέα επικουρική, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει εκδώσει, ως όφειλε, τον μαθηματικό τύπο για τον υπολογισμό των επικουρικών συντάξεων μετά την κατάργηση του προηγούμενου τύπου που ισχύει από το 2013, σύμφωνα με Τα Νέα.

Σιδηροδρομική σύνδεση με Βουκουρέστι αποκτά η Θεσσαλονίκη

  • Το δρομολόγιο διάρκειας περίπου 18 ωρών θα εκτελείται μόνο κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Πιο «κοντά» με το Βουκουρέστι φέρνει τη Θεσσαλονίκη το τρένο που θα συνδέει τις δυο πόλεις για τη θερινή περίοδο.
Το τρένο θα αναχωρεί από την.. πρωτεύουσα της Ρουμανίας κάθε Παρασκευή μεσημέρι στις 12.45 και θα φτάνει στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 το πρωί του Σαββάτου. Από τη Θεσσαλονίκη η αναχώρηση για Βουκουρέστι θα γίνεται κάθε Κυριακή στις 23.10 το βράδυ.

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη

Η Βουλή των Ελλήνων τίμησε σήμερα τη μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Επίτιμου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη σε μια ειδική συνεδρίαση, που διεξήχθη σε επίπεδο προέδρων κοινοβουλευτικών ομάδων, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής κ. Νικολάου Βούτση.

Τέσσερις Κολομβιανοί πίσω από τις κλοπές μηχανημάτων από νοσοκομεία


Αποτέλεσμα εικόνας για νοσοκομειο

Οι δράστες είχαν προτίμηση σε εργαλεία γαστεντερολογικών κλινικών, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για την κατάποση και μεταφορά ναρκωτικών
Κολομβιανοί είναι οι δράστες της πολύκροτης υπόθεσης που αφορά την κλοπή ιατρικών μηχανημάτων και εξοπλισμού από τα δημόσια νοσοκομεία «Άγιος Σάββας», Λάρισας, Λαμίας και Βόλου, τον περασμένο Μάιο.
Οι δράστες είναι τέσσερις, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί οι τρεις, ηλικίας 20, 37 και 50 ετών, όπως τόνισε ο διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, Χρήστος Παπαζαφείρης, κατά τη σημερινή παρουσίαση της υπόθεσης.

Αν πληρώνετε λογαριασμούς ΔΕΗ στα ΕΛΤΑ μπορεί να σας κόψουν το ρεύμα!

Σιγήν ιχθύος διατηρούν για την ώρα τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, παρά το εξώδικο που έστειλε η διοίκηση της ΔΕΗ και αφορά την παρακράτηση χρημάτων από τα ΕΛΤΑ από την είσπραξη των λογαριασμών ηλεκτρικής ενέργειας.

Το ύψος του ποσού ξεπερνά τα 19,5 εκατ. ευρώ και παρατηρήθηκε για πρώτη φορά τον Μάρτιο. Αν και οι κρατικοί φορείς είθισται να συνεργάζονται αρμονικά, στη συγκεκριμένη περίπτωση η κόντρα αναμένεται να έχει και συνέχεια -με πιθανά θύματα τους πολίτες, καθώς κινδυνεύουν να βρεθούν αντιμέτωποι με αποκοπές ρεύματος ή ακόμα και να «βγουν» από ευνοϊκά προγράμματα από υπαιτιότητα τρίτων.

Μέτωπο περιφερειαρχών και δημάρχων για τα διόδια της Εγνατίας οδού


Αποτέλεσμα εικόνας για αυτοδιοικηση

Οι επικεφαλής τεσσάρων περιφερειών και δέκα δήμων στο μήκος της οδού, υψώνουν φωνή διαμαρτυρίας για τους υπό κατασκευή 38 σταθμούς
Απαράδεκτη χαρακτηρίζει ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας την απόφαση «της κυβέρνησης και της «Εγνατία Οδός ΑΕ»να κατασκευάσουν και να λειτουργήσουν συνολικά 38 σταθμούς διοδίων στο μεγαλύτερο οδικό άξονα της Βόρειας Ελλάδας».

H ΦΥΣΙΚΗ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Πειράματα φυσικής σε εργαστήρια και στο φυσικό περιβάλλον, επιστημονικές διαλέξεις, προσομοιώσεις με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, παιχνίδια φυσικής, εικονική "επίσκεψη" στο Cern, διαγωνισμός φυσικής στο Λούνα Παρκ, αστροπαρατηρήσεις, είναι μόνο μερικές από τις δραστηριότητες των θερινών σχολείων στη Θεσσαλονίκη που ξεκινούν στις 26 Ιουνίου.

Χωρίς 24ωρη κάλυψη από ασθενοφόρα η Χαλκιδική


Αποτέλεσμα εικόνας για ασθενοφορο

Χωρίς 24ωρη κάλυψη από ασθενοφόρα είναι οι παραθεριστικές περιοχές της Χαλκιδικής, όπου ο πληθυσμός έχει αρχίσει να αυξάνεται λόγω του καλοκαιριού, ενώ το ΕΚΑΒ καταβάλει αγωνιώδεις προσπάθειες για την κάλυψη των κενών.
Η διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, Χρυσή Ματσικούδη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ σχετικά με τις κενές βάρδιες ασθενοφόρων που υπάρχουν στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας, παραδέχτηκε ότι δεν υπάρχει 24ωρη κάλυψη λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/6/2017

           

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων