Τρίτη 13 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 14-6-2017



Την Τετάρτη 14 Ιουνίου 2017 σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται καλές καιρικές έως και το μεσημέρι. Στη συνέχεια, στη Μακεδονία και στα ορεινά της Κεντρικής Ελλάδας θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν λίγες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από αργά το απόγευμα ωστόσο, και μέχρι το τέλος της ημέρας, τα φαινόμενα θα επεκταθούν στη Θράκη καθώς και σε νησιωτικά τμήματα του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου και θα ενταθούν. Τα έντονα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις και ενισχυμένους ανέμους.

Υπέρβαση



‘’Μα εγώ, δεν ενοχλώ κανέναν’’.
Ναι.
Είσαι όμως χλιαρός…
Και δεν υπάρχει κάτι το χειρότερο. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κατάντια.
Χλιαρός στις σχέσεις σου. Χλιαρός στην αυτοκριτική σου. Χλιαρός απέναντι στη ίδια τη ζωή.
Περνάει ο καιρός και εσύ απλά πηγαίνεις. Προχωράς. Απλά υπάρχεις. Και έχεις και την ψευδαίσθηση, πως όλα καλά τα κάνεις. Και δεν παίρνεις χαμπάρι έτσι για το τι θα πει ζωή. Πραγματική ζωή.

ΑΛΑΝΑ: «Στα 3 κόρνερ πέναλτι» – Απαγορεύονται οι «Καραβολίδες» και τα «Ξερόμυτα» – Το «μπακότερμα»



Τα «ξερόμυτα» δεν μετράνε, «στα 3 κόρνερ πέναλτι», ο ορισμός του νοητού τέρματος, ο τύπος που είχε την μπάλα και τον είχαμε στα όπα όπα. Ένα φλας μπακ στο ποδόσφαιρο που παίζαμε στα παιδικά μας χρόνια. Πάμε να ξεσκονίσουμε μαζί τις αναμνήσεις μας!


Για όσους έχουμε περάσει τα 22-23, το ποδόσφαιρο πλέον έχει ταυτιστεί με το τρίπτυχο πίτσες-μπίρες-Champions League με μερικά «δημιουργικά» διαλείμματα για «Pro» και «Football Manager». Τα πράγματα, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι.

Καταργούνται από την Πέμπτη, τα τέλη περιαγωγής για όσους ταξιδεύουν εντός της ΕΕ



  • Μηνύματα, κλήσεις και σερφάρισμα χωρίς να πληρώνουν επιπλέον χρεώσεις θα έχουν από την Πέμπτη, 15 Ιουνίου όσοι ταξιδεύουν εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 
  • Κι αυτό γιατί με απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής καταργούνται τα τέλη περιαγωγής (roaming).

Έτσι, λοιπόν, από την Πέμπτη οι... Ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούν να ταξιδεύουν από χώρα σε χώρα στην ΕΕ χωρίς να χρεώνονται επιπλέον για την τηλεφωνία, τα σύντομα γραπτά μηνύματα (SMS) ή την κίνηση (όγκο δεδομένων),

Οι 10 κλέφτες της ενέργειάς σου σύμφωνα με τον Dalai Lama



1. Άφησε τους ανθρώπους που μοιράζονται μονάχα παράπονα, προβλήματα, καταστροφικές ιστορίες, φόβο και κριτική στους άλλους. Εάν κάποιος ψάχνει να βρει ένα κάδο απορριμάτων για να πετάξει τα σκουπίδια του, κοίταξε να μην είσαι εσύ!


2. Πλήρωσε τα χρέη σου στην ώρα τους. Ταυτόχρονα ζήτησε πίσω αυτά που σου χρωστάνε ή εάν δεν μπορείς άφησε το να πάει στην ευχή!

Γονιδιακοί ...θησαυροί σε Κρήτη και Πομακοχώρια!




  • Δύο νέες μελέτες με ελληνική σφραγίδα αποκάλυψαν γονιδιακές παραλλαγές-«προστάτιδες» της καρδιάς και του αίματος, μοναδικές στους δύο πληθυσμούς της χώρας μας.
«Με (γενετική) δύναμη από την Κρήτη και τα Πομακοχώρια» θα ... μπορούσε να είναι το résumé αυτού του κειμένου που ζουμάρει σε δύο νέες μελέτες οι οποίες αφορούν δύο απομονωμένους πληθυσμούς στη χώρα μας και φέρνει στο φως γονίδια-«προστάτες» του οργανισμού τους, μοναδικά, όπως αποδεικνύεται, παγκοσμίως.

Απογοήτευση και αβεβαιότητα βραχνάς για τα νιάτα της χώρας



Προβληματισμό και ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα της έρευνας in4youth και καταδεικνύει με σαφή τρόπο την αγωνία, την απελπισία και την κατακραυγή των νέων για την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.
Η σχετική έρευνα, την οποία παρουσιάζει η «Καθημερινή της Κυριακής» πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 2.140 νέων ηλικίας 15 έως 34 ετών από όλη την Ελλάδα.
Τα βασικά στοιχεία της έρευνας είναι τα εξής:

Χωρίς έκπτωση και φέτος ο ΕΝΦΙΑ

  • Πάνω από 7,4 εκατομμύρια φυσικά και νομικά πρόσωπα θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), αφού δεν αναμένονται αλλαγές στον τρόπο υπολογισμού του σε σύγκριση με πέρυσι.

Έτσι, τον... Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο η Ανεξάρτητη ΑρχήΔημοσίων Εσόδων θα στείλει, μέσω του Taxisnet, τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΝΦΙΑ του 2017.

Ρώτησαν τη Βουλγαρία για τα ονόματα που προτείνει η ΠΓΔΜ;



Εξελίξεις εν όψει δείχνουν όλες οι ενδείξεις στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ μετά την ανάδειξη του Ζόραν Ζάεφ στην ηγεσία της γειτονικής μας χώρας, καθώς όλα δείχνουν ότι η χώρα προβαίνει σε τακτική υποχώρηση με στόχο να πετύχει την ένταξή της κατά κύριο λόγο στο ΝΑΤΟ, υποσχόμενη ακόμα και αλλαγή της ονομασίας με μια φόρμουλα του τύπου «Άνω Μακεδονία».

Το Δέλτα του Αξιού θα γίνει κόλπος, ο Λαιμός θα γίνει νησί, ο Ορνός στη Μύκονο θα χαθεί - Τι θα συμβεί στην Ελλάδα λόγω κλιματικής αλλαγής

Ποιο θα είναι το μέγεθος της κλιματικής αλλαγής στη χώρα μας και ποιες οι επιπτώσεις;
Μέχρι το 2065 τα Δέλτα μεγάλων ποταμών της Ελλάδας, όπως του Αξιού, ενδεχομένως να μετατραπούν σε θαλάσσιους κόλπους.
Ο Λαιμός της Βουλιαγμένης στην Αττική ενδέχεται να γίνει νησί και δημοφιλείς παραλίες της Ελλάδας είναι πιθανό να εξαφανιστούν.

Πρόταση έξι σημείων των περιφερειαρχών για τα διόδια της Εγνατίας


Αποτέλεσμα εικόνας για εγνατια οδος

Ως "τη μόνη βιώσιμη, προκειμένου η ΚΥΑ της κυβέρνησης, να μην είναι ταφόπλακα ανάπτυξης της Β. Ελλάδος", τη χαρακτήρισε ο Απ.Τζιτζικώστας

Σε πρόταση έξι σημείων προς την κυβέρνηση για το σχεδιασμό των διοδίων στην Εγνατία οδό, ώστε να διασφαλίζεται «αναλογικό και δίκαιο τίμημα και αποφυγή αντιαναπτυξιακών συνεπειών για τις τοπικές κοινωνίες», κατέληξε η σύσκεψη που είχαν οι επικεφαλείς των τεσσάρων Περιφερειών της Β. Ελλάδας, από τις οποίες διέρχεται ο οδικός άξονας της Εγνατίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 13/6/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων