Πέμπτη 29 Ιουνίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 30-6-2017



Αίθριος καιρός και πολύ υψηλές θερμοκρασίες, που κατά τόπους θα φτάνουν τους 43 βαθμούς Κελσίου, αναμένονται την Παρασκευή 30 Ιουνίου 2017. Οι άνεμοι θα φτάνουν τοπικά τα 6 μποφόρ, μόνο στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Η αυξημένη μεταφορά αφρικανικής σκόνης, σε συνδυασμό με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και τις χαμηλές ταχύτητες ανέμου θα ενισχύσουν το αίσθημα δυσφορίας, ιδιαίτερα σε άτομα με αναπνευστικά προβλήματα.

Τέλος η απεργία για τα σκουπίδια

Την αναστολή των κινητοποιήσεών τους αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα των δήμων μετά τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ την Πέμπτη το μεσημέρι.

Ετσι, μετά από αρκετές ημέρες ταλαιπωρίας για τους πολίτες με τα... βουνά σκουπιδιών στους δρόμους, κανονικά αναμένεται να αρχίσει απο απόψε, μετά απο πολυήμερη απεργία, η αποκομιδή των απορριμμάτων, καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ δεν έλαβε απόφαση για συνέχιση των κινητοποιήσεων της.

Πρωτοφανής εμπαιγμός και για τις συντάξεις ενστόλων: «Ψαλίδι» έως 200 ευρώ από τον επανυπολογισμό τους (παραδείγματα)

Βόμβα διπλών μειώσεων στις συντάξεις των απόστρατων και πιθανή κατάργηση των προσαυξήσεων που τους δίνουν τα διπλά έτη σε μάχιμες μονάδες καθώς και τα διπλά πτητικά και καταδυτικά εξάμηνα φέρνει ο νόμος Κατρούγκαλου.

Για τον επανυπολογισμό των συντάξεών τους δεν θα ληφθούν υπόψη οι μισθοί που είχαν όταν αποστρατεύτηκαν και πήραν την αρχική τους σύνταξη αλλά οι μισθοί που καθορίστηκαν με το νόμο 4307/2014 και ήταν μικρότεροι από τις πραγματικές αποδοχές όταν αποστρατεύτηκαν. 

Η "Ε Υ Τ Υ Χ Ι Α" ΤΟΥ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ...ΒΟ(Υ)ΛΕΥΤΗΣ! (Θά πάθετε ΠΛΑΚΑ! Οι ...καρδιακοί και οι θυμώδεις νά ΜΗΝ το διαβάσουν!)



ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ;
"ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΜΑ";

Ή 'ΑΡΠΑΧΤΗ' ΓΙΑ ΔΥΝΑΤΟΥΣ ...ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟΥΣ;


(ΓΙΑ ΠΟΛΥ ΓΕΡΑ ΝΕΥΡΑ! ΓΙΑ ΑΛΗΘΙΝΑ ...ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ!) Οι πολλοί, παρά το γεγονός ότι δεν θα το παραδεχθούν, τους ζηλεύουν αφόρητα. Μπορεί γενεές-γενεών συμπατριωτών μας, σε καθημερινή μάλιστα βάση, κατά κανόνα, να τους ...στολίζουν 'πατόκορφα', αλλά άλλο αυτό και άλλο η γοητεία του να επιτύχεις να γίνεις 'ένας απ΄ αυτούς'! 

Γιατί ο καύσωνας του 1987 έμεινε στην ιστορία; - ΡΕΚΟΡ ΘΑΝΑΤΩΝ



3.500-4.000 νεκροί - Οι απίστευτες σκηνές στο κέντρο της Αθήνας και οι τραγικές ελλείψεις ακόμα και στα νεκροτομεία

Ο επερχόμενος καύσωνας, σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων πάντα, θα είναι παρατεταμένος και οι θερμοκρασίες που θα σημειωθούν αυτή τη βδομάδα, ίσως ξεπεράσουν και τους 43ο Κελσίου. Φυσικά οι καύσωνες στη διάρκεια του καλοκαιριού στη χώρα μας, είναι ένα μάλλον συνηθισμένο φαινόμενο. Ένας από αυτούς όμως, έμεινε στην μετεωρολογική, και όχι μόνο, ιστορία…

Πόσο θα κοστίσουν τα φοιτητικά ενοίκια σε Θεσσαλονίκη, Αθήνα και τις άλλες πόλεις (πίνακες)

Ακριβά θα πληρώσουν φέτος οι γονείς τη φοιτητική στέγη στην Αθήνα εξαιτίας… Airbnb.
Σύμφωνα με παράγοντες της μεσιτικής αγοράς, τα ενοίκια στη μεγαλύτερη φοιτητούπολη της χώρας είναι ήδη αυξημένα έως και 15% σε σχέση με πέρυσι, γεγονός που οι ίδιοι αποδίδουν στο ρεύμα, το οποίο εμφανίζει τους τελευταίους μήνες η συγκεκριμένη διαδικτυακή πλατφόρμα.

Αγάπη μου, έκλεισα τις τραπεζες! 2 χρόνια Capital Controls – Το βίντεο που θέλει να καταστρέψει ο Τσίπρας


Δυο χρόνια συμπληρωνονται από την προκήρυξη του δημοψηφισματος από τον Αλεξη Τσίπρα το οποίο αμέσως προκάλεσε την επιβολή των capital controls. Η ομάδα αλήθειας αργά το βράδυ δημοσίευσε ένα βίντεο ως υπενθύμιση των στιγμών που είχαν προηγηθεί με τα τότε κορυφαία κυβερνητικά στελέχη να διαψεύδουν οτι μπορεί να οδηγηθούμε σε κλείσιμο των τραπεζών.

Δουλεύουμε 203 ημέρες το χρόνο ...για το κράτος!



  • Από τις 188 ημέρες του χρόνου που χρειαζόταν μέχρι πέρυσι (ή τις μόλις 142 μέρες το 2006) να δουλεύουμε προκειμένου να καλύπτουμε τις φορολογικές και ασφαλιστικές μας υποχρεώσεις προς το κράτος, φέτος θα απαιτηθούν 203!
Και από την 6η χειρότερη θέση που κατείχε η χώρα μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ως προς τον αριθμό των ημερών που πρέπει να εργάζεται κάποιος για να πληρώσει τις πάσης φύσεως υποχρεώσεις προς το Δημόσιο, φέτος... οδεύουμε ολοταχώς προς την 3η, πίσω μόνο από Γαλλία και Βέλγιο.

Πόσα ένσημα έχεις; Βρες τα εδώ με ένα κλικ

Στο Πληροφοριακό Σύστημα «Άτλας» θα ενσωματωθεί σταδιακά ο χρόνος ασφάλισης όλων των Ελλήνων σε όλους τους ΦΚΑ της χώρας.

Στην παρούσα φάση έχει ενσωματωθεί ο χρόνος ασφάλισης από το 1994 μέχρι σήμερα για το ΙΚΑ, τον ΟΑΕΕ, το ΕΤΑΑ και από το 1998 έως σήμερα για τον ΟΓΑ.

Επίσης έχει ενσωματωθεί περίπου το 70% του χρόνου ασφάλισης από τους 2 μεγαλύτερους τομείς του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ. Συνολικά έχουν ενσωματωθεί 2,8 δισεκατομμύρια ημέρες ασφάλισης.

Στα χέρια των δημάρχων οι απολύσεις και οι επαναπροσλήψεις των συμβασιούχων



  • Αλλάζουν πολλά μετά τη χθεσινή ψήφιση της ρύθμισης Σκουρλέτη.
  • Μέχρι την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

 Υπόθεση των δήμων είναι από χθες η εφαρμογή της διπλής ρύθμισης Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα, την...οποία ψήφισε χθες η Βουλή.

Έλεγχοι στα ακίνητα για «μαύρο χρήμα» – Ψάχνουν όλες τις μεταβιβάσεις με χαμηλό τίμημα


Έλεγχοι στα ακίνητα για «μαύρο χρήμα» – Ψάχνουν όλες τις μεταβιβάσεις με χαμηλό τίμημα

Εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλες τις αγοραπωλησίες ακινήτων που έγιναν τα τελευταία χρόνια σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές ξεκινά το υπουργείο Οικονομικών, με στόχο τον εντοπισμό «μαύρου» αφορολόγητου χρήματος.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας «Δημοκρατία» χθες η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις μεταβιβάσεις ακινήτων που έγιναν σε χαμηλές τιμές ίσως και σε βάθος δεκαετίας!

Στη Γουατεμάλα οι Ινδιάνοι βαφτίζονται Ορθόδοξοι και μαθαίνουν ελληνικά (φωτο)



Στις αρχές Μαΐου ο γνωστός Έλληνας επιχειρηματίας και συνιδιοκτήτης της αλυσίδας εστιατορίων «Bareburger», Μιχάλης Πιτσίνος, και ο διεθνώς καταξιωμένος Έλληνας φωτογράφος, Κώστας Πηγαδάς, ταξίδεψαν στη Γουατεμάλα απαντώντας στην πρόσκληση του Μητροπολίτη του Μεξικού, Κεντρικής Αμερικής, Κούβας και των νησιών της Καραϊβικής Σεβασμιωτάτου Αθηναγόρα με αφορμή τα εγκαίνια του νέου εκκλησιαστικού ναού στην περιοχή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/6/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων