Τετάρτη 5 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 6-7-2017



Ηλιοφάνεια και ζέστη σε ολόκληρη τη χώρα και ενισχυμένο μελτέμι στο Αιγαίο, περιμένουμε την Πέμπτη 6 Ιουλίου 2017.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 30 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 35, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 17 έως 34 βαθμούς, στην υπόλοιπη ηπειρωτική χώρα από 17 έως 35 και στα νησιά του Αιγαίου από 19 έως 28 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά νησιωτικά τμήματα οι μέγιστες θα φτάσουν στους 32 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά …


Υπάρχει μια παλιά ιστορία για ένα παιδί που πήγε να ζητήσει τη βοήθεια ενός σοφού:
“Ήρθα, δάσκαλε, γιατί νοιώθω τόσο ασήμαντος που δεν έχω όρεξη να κάνω τίποτα. Μου λένε ότι δεν αξίζω τίποτα, ότι δεν κάνω τίποτα σωστά, ότι είμαι αδέξιος και χαζός. Πως μπορώ να βελτιωθώ; Τι μπορώ να κάνω για να με εκτιμήσουν περισσότερο;”
Ο δάσκαλος, χωρίς να τον κοιτάξει, του είπε: “Πόσο λυπάμαι, αγόρι μου. Δεν μπορώ να σε βοηθήσω γιατί πρώτα πρέπει να λύσω ένα δικό μου πρόβλημα.

Αλήθεια εσείς γνωρίζατε ότι….

Γνωρίζετε για ποιο λόγο φοράμε τη βέρα του γάμου στο τέταρτο δάχτυλο παράμεσο;
-Γιατί τον παράμεσο
διασχίζουν οι φλέβες που συνδέονται με την καρδιά! «Η καρδιά μου χτυπά μόνο για σένα!!!»

-Γιατί οι άκρες των μαχαιριού είναι στρογγυλεμένες;
-Επειδή το 1963, ο Γάλλος Καρδινάλιος Ρισελιέ, διέταξε να στρογγυλέψουν τις άκρες από όλα τα μαχαίρια του σπιτιού του για να πάψουν οι καλεσμένοι του να καθαρίζουν τα δόντια τους με αυτά. (Φαίνεται πως ακόμα δεν είχαν ανακαλύψει τι εστί οδοντογλυφίδα με γεύση μέντα!)

Αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι - ΦΩΤΟ


Αυτό είναι το νόμισμα που δεν εκδίδεται από τράπεζα αλλά το αγοράζουν όλοι - ΦΩΤΟ

Το πιο πιθανό είναι πως πολλοί ίσως να μην γνωρίζετε καν την ύπαρξη του Krugerrand (Κρούγκεραντ), αλλά αποτελεί το χρυσό νόμισμα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως. Πρόκειται για το χρυσό Νόμισμα της Νοτίου Αφρικής που μέχρι το 1980 αντιπροσώπευε το 90% της παγκόσμιας αγοράς χρυσών νομισμάτων. Κόπηκε για πρώτη φορά το 1967 και στην μία όψη του φέρει χαραγμένο το πρόσωπο του Paul Kruger,

Απομένει μόνο η στιγμή που θα αρπαχτούμε με τον Τούρκο και τους συνεργάτες του


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η απόφαση των πετρελαϊκών κολοσσών να προχωρήσουν σε εξόρυξη ενέργειας από την Κυπριακή ΑΟΖ δείχνει ότι η Τουρκία εισέρχεται με ανεξέλεγκτη ταχύτητα στο χρονοντούλαπο της Παγκόσμιας Ιστορίας.
Ο νεοθωμανός σουλτάνος μετά το καλοκαιρινό πραξικόπημα του Ιουλίου στρώνει το χαλί της επίθεσης εναντίον της Ελλάδος.

Βάσεις 2017: Βουτιά επιβεβαιώνουν τα στατιστικά. Τα μεγάλα θύματα

Βουτιά στις βάσεις επιβεβαιώνουν τα στατιστικά επιδόσεων των υποψηφίων στις φετινές Πανελλαδικές με τα μεγάλα θύματα να είναι οι Πολυτεχνικές και οι Οικονομικές Σχολές.

Αντίθετα, αλώβητες βγήκαν οι Ιατρικές, για τις οποίες θα γίνει μάχη για μια θέση στο αμφιθέατρο καθώς αναμένεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να βρίσκονται πάνω από το κατώφλι των 19.000 μορίων, ενώ και οι Νομικές πολύ πιθανόν να καταγράψουν άνοδο.

Η ανατροπή και οι νέοι κανόνες για τα χιλιόμετρα στα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα

Μια μεγάλη ανατροπή στην αγορά του αυτοκινήτου φέρνει το υπουργείο Μεταφορών. Πλέον θα είναι υποχρεωτική η αναγραφή των χιλιομέτρων στην άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου.

Το υπουργείο Μεταφορών επιχειρεί να βάλει ουσιαστικά τέλος στο γύρισμα των χιλιομέτρων στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα με σχετική εγκύκλιο.

Στα 5 δισ. ευρώ τα φέσια του δημοσίου προς ιδιώτες τον Μάιο

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΓΛΚ, από το σύνολο των οφειλών των φορέων το μεγαλύτερο ποσό των 2,246 δισ. ευρώ οφείλονταν από τους Οργανισμούς Κοινωνικής Ασφάλισης

Αύξηση στα 5,035 δισ. ευρώ έφθασαν στο τέλος Μαΐου οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, σε σύγκριση με το ύψος στο οποίο είχαν διαμορφωθεί με βάση τα στοιχεία του Απριλίου.

Θερινές εκπτώσεις από τις 10 Ιουλίου



  • Ξεκινούν τη Δευτέρα 10 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως την Πέμπτη 31 Αυγούστου οι φετινές θερινές εκπτώσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), στην οποία διευκρινίζεται ότι την πρώτη Κυριακή της εκπτωτικής περιόδου (16 του μηνός) τα καταστήματα θα μπορούν βάσει νόμου να παραμείνουν ανοιχτά, με προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα.

Τρέξε Χωρίς Τερματισμό

Η Οργανωτική Επιτροπή του «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό» του πρώτου και μεγαλύτερου στη Βόρεια Ελλάδα φιλανθρωπικού αγώνα δρόμου, που διεξάγεται για 4η συνεχόμενη χρονιά, προσφέρει μία μεγάλη ευκαιρία στους δρομείς.

Οι πρώτοι 500 που θα κάνουν την εγγραφή τους από σήμερα μέχρι τις 21 Ιουλίου στα γραφεία του Ερμή 1877 στο Καυτανζόγλειο, θα πληρώσουν μόνο 3 ευρώ για να τρέξουν στον αγώνα των 50 ωρών!

Ξανθός: Διαγραφή χρεών προς την Εφορία για νοσηλεία ανασφάλιστων



Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση προανήγγειλε σήμερα ο υπουργός Υγείας

Νομοθετική ρύθμιση που οδηγεί στη διαγραφή χρεών στις Εφορίες, για νοσηλεία ανασφάλιστων πολιτών,
προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, μιλώντας στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων