Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 13-7-2017



Την Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός, αρχικά σε όλη τη χώρα. Από το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά ηπειρωτικά της κεντρικής και βόρειας χώρας και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Πόσο χρήμα διακινήθηκε στο Survivor

Το τηλεοπτικό φαινόμενο ονόματι Survivor ολοκληρώθηκε με το ριάλιτι σόου να φέρνει στον ΣΚΑΪ εκτός από υψηλά νούμερα τηλεθέασης και πολλά έσοδα.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του «Πρώτου Θέματος», τα συνολικά έσοδα από το Survivor έφτασαν τα 24 εκατ. ευρώ, με το κόστος να αγγίζει τα 18,5 εκατ. ευρώ.

Δείτε τι προσφέρει στους ηλικιωμένους η μαύρη σοκολάτα

Λίγη μαύρη σοκολάτα την ημέρα μπορεί να βελτιώνει τη μνήμη και να τονώνει την εγκεφαλική λειτουργία, ακόμα και σε ηλικιωμένους που έχουν αρχίσει να παρουσιάζουν νοητικές διαταραχές, σύμφωνα με μία νέα ανάλυση.

Την ανάλυση, που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «Frontiers in Nutrition», πραγματοποίησαν ιταλοί επιστήμονες οι οποίοι αποδίδουν την νευροπροστατευτική δράση της σοκολάτας σε μία ομάδα φυσικών συστατικών που περιέχει το κακάο: τις φλαβονόλες.

ΕΣΕΙΣ μπορείτε να δώσετε ΛΥΣΗ στο Παράδοξο του Πρωταγόρα;



Στον Πρωταγόρα αποδίδεται το παρακάτω θεωρητικό παράδοξο:
ο Αρίστιππος ζήτησε από τον Πρωταγόρα να του διδάξει νομική. επειδή όμως δεν είχε λεφτά να τον πληρώσει, συμφωνήσαν ο Πρωταγόρας να πληρωθεί μόλις ο Αρίστιππος κερδίσει την πρώτη του δίκη.ο Αρίστιππος όμως δεν τα κατάφερνε καθόλου καλά στο δικαστήριο και έτσι ο Πρωταγόρας του ζήτησε την καταβολή των χρημάτων του, παρόλο που δεν είχε κερδίσει ακόμα καμία δίκη. ο Αρίστιππος αρνήθηκε επικαλούμενος τη συμφωνία τους και το θέμα έφτασε στα δικαστήρια.

Κανένας δε χάνεται με ΣΥΡΙΖΑ: Η Βασιλική Θάνου νέα προϊσταμένη του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού



Καθήκοντα επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας του Πρωθυπουργού αναλαμβάνει η τέως Πρόεδρος του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου, μόλις 10 ημέρες μετά την
αποχώρηση της, λόγω συμπλήρωσης του ορίου ηλικίας, από την θέση της επικεφαλής του Αρείου Πάγου.

Η πρώην υπηρεσιακή πρωθυπουργός και τέως Πρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας αφού δεν κατάφερε να παραμείνει στην θέση της λόγω του ορίου ηλικίας, τοποθετήθηκε σε νευραλγικό πόστο του Πρωθυπουργικού Γραφείου.

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι της Θεσσαλονίκης για την κυριακάτικη αργία



Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων νομού Θεσσαλονίκης και ο σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης, η πρόεδρος της Ένωσης Εμποροϋπαλλήλων, Γαρουφαλιά Καλαμαρά, επισήμανε ότι με νέο νόμο, που ψηφίστηκε, δίνεται «η δυνατότητα για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων όλες τις Κυριακές -πλην της δεύτερης του Αυγούστου- για τη χρονική περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριο σε τέσσερις περιοχές της χώρας»,

Όχι πάνω από 1,5 ώρα τη μέρα στο διαδίκτυο τα παιδιά.




  • Το πολύ 1,5 ώρα ασχολίας στο διαδίκτυο, για μεγάλους και παιδιά, το διάστημα των καλοκαιρινών διακοπών, προτείνει η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματοςπαρέχοντας συμβουλές για τη ραγδαία αύξηση της χρήσης μέσω κινητών τηλεφώνων και tablets
«Μη μείνεις σιωπηλός στον εκφοβισμό. Μην... απαντήσεις με τον ίδιο τρόπο. Αν αισθάνεσαι άβολα από κάποια διαδικτυακή προσέγγιση να απευθυνθεί στους γονείς σου. Σε κάθε περίπτωση καλέστε τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Μη φοβηθείτε - Δεν είστε μόνοι!» αναφέρουν οι αστυνομικοί της δίωξης στον κατάλογοκαλοκαιρινών «συμβουλών» τους.

Η τραγική κατάρρευση στην εκπαίδευση.



Ναπολέων Λιναρδάτος

Στις φετινές πανελλήνιες «η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογιών, σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, ήταν κάτω του 10.» Στην Ιστορία γενικής Παιδείας, εννέα στους δέκα υποψήφιους έγραψαν κάτω από την βάση.
Στα Μαθηματικά προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, οκτώ στους δέκα έγραψαν κάτω από την βάση. Παρόλο που οι πανελλήνιες κάθε χρόνο γίνονται και ευκολότερες για ψηφοθηρικούς λόγους, αυτή η πολιτική που σκοπό έχει να δημιουργήσει πληθωρισμό στις βαθμολογίες, αδυνατεί να αποκρύψει την κατάρρευση της κρατικής παιδείας.

Θέλουν να καταργήσουν και το Συμβούλιο της Επικρατείας



Με την αναθεώρηση του Συντάγματος θέλουν να διαλύσουν το Ανώτατο Δικαστήριο που έχει σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους - Οι υπαινιγμοί Μαξίμου για παράκαμψη των θεσμικών εμποδίων - Τελικός στόχος, ο πλήρης έλεγχος της Δικαιοσύνης - Οργή δικαστών και εισαγγελέων Σαν δούρειος ίππος λειτουργεί, σύμφωνα με τους εξοργισμένους δικαστές, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, υπό την πλήρη και προκλητική κάλυψη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να ευτελίσει στα μάτια του κόσμου με λαϊκίστικες μεθόδους τον θεσμό της Δικαιοσύνης και τους ίδιους τους δικαστές, έτσι ώστε να μπορέσει πλέον, με το πρόσχημα της «λαϊκής εντολής και επιταγής», να αλλάξει τη διάρθρωση του θεσμού που υπηρετεί τη Θέμιδα (εν όψει της αναθεώρησης του Συντάγματος), καταργώντας ή ταπεινώνοντας δικαστήρια και συστήνοντας νέα.

Ανασφάλιστα ΙΧ: Εκπνέει η προθεσμία, έρχονται πρόστιμα. Στον αέρα η ευνοϊκή ρύθμιση

Ο χρόνος τελειώνει για όσους κυκλοφορούν ακόμη στους ελληνικούς δρόμους με ανασφάλιστα οχήματα. Την Παρασκευή 14 Ιολίου, λήγει η προθεσμία που έχει δοθεί προκειμένου να τα ασφαλίσουν χωρίς να πληρώσουν το πρόστιμο – παράβολο των 250 ευρώ.

Μετά όσοι συνεχίσουν να κυκλοφορούν με ανασφάλιστα οχήματα θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα νέα πρόστιμα – παράβολα που κυμαίνονται από 100-250 ευρώ ανάλογα με τον κυβισμό του οχήματος.

Βάσεις 2017: Tα SOS για το μηχανογραφικό! Ποιες σχολές ανεβαίνουν, ποιες πέφτουν

Την Παρασκευή 14 Ιουλίου λήγει η διορία για την κατάθεση των μηχανογραφικών δελτίων. Οι υποψήφιοι έχουν μια καλύτερη εικόνα για το που θα κινηθούν οι βάσεις, ειδικά μετά την ανακοίνωση των επιδόσεων στα ειδικά μαθήματα.

Φέτος αναμένεται πτώση των βάσεων εισαγωγής στις περισσότερες σχολές που περιλαμβάνονται στο 2ο και το 5ο πεδίο και αυτό εξαιτίας των Μαθηματικών, ένα μάθημα βαρύτητας όπου όμως οι περισσότεροι δεν έγραψαν καλά!

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/7/2017

            

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων