Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 2-8-2017



Την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο στη βόρεια Κρήτη και τοπικά στις Κυκλάδες και την Εύβοια θα αναπτυχθούν νεφώσεις το μεσημέρι και απόγευμα, οπότε και υπάρχει πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών κυρίως στην Κρήτη.
Η θερμοκρασία στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία και Θράκη θα κυμανθεί από 19 έως 38 βαθμούς, στη δυτική Μακεδονία από 17 έως 33, στην Ήπειρο από 19 έως 36, στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα,

Κάθε σπόρος ξέρει πώς να γίνει δέντρο...



 Ελιά στο Θάνος της Λήμνου, η οποία φύτρωσε ανάμεσα στους βράχους για προστασία..

Τίποτα δεν είναι πιο ιερό, τίποτα δεν είναι πιο υποδειγματικό από ένα όμορφο και δυνατό δέντρο.  Όποιος ξέρει πώς να μιλήσει μαζί τους, όποιος ξέρει πώς να τα ακούσει, μαθαίνει την αλήθεια. Δεν κηρύττουν μάθηση και παραινέσεις, κηρύττουν τον αρχαίο νόμο της ζωής.

6 μυστήριοι γρίφοι που μόνο τα πολύ κοφτερά μυαλά θα μπορέσουν να τους λύσουν


6 μυστήριοι γρίφοι που μόνο τα πολύ κοφτερά μυαλά θα μπορέσουν να τους λύσουν

Η παραγωγική μέθοδος δε μπορεί να φανεί χρήσιμη μόνο στους ντετέκτιβ. Μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε σωστές αποφάσεις, να βελτιώσουμε τις δυνατότητές μας στην παρατήρηση και τη συστηματική σκέψη.
Δείτε παρακάτω 6 γρίφους που περιμένουν να τους λύσετε. Αν μπερδευτείτε, ρίξτε μια ματιά στις απαντήσεις στο τέλος του άρθρου.

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΗΦΗΝΑΣ ΣΠΡΩΧΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑ …. ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙ΄ΑΥΤΗ … !!!! ΟΙ ΑΜΟΙΒΕΣ ΤΟΥΣ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΕΡΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ .


ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΕΣ…ΒΟΛΕΥΤΗΚΑΝ!

1. Μηνιαίος μισθός 6.100 ευρώ.
2. Σύνταξη μετά από 4 χρόνια βουλευτικής θητείας. Ποσό σύνταξης μηνιαίως 4.880 ευρώ.
3. Για συμμετοχή σε επιτροπές, 250 ευρώ την ώρα…
4. Οι βουλευτές της επαρχίας παίρνουν το μήνα 1.000 ευρώ για ενοίκιο.
5. Όλοι οι βουλευτές παίρνουν άπαξ 1.500 ευρώ για οργάνωση γραφείου και 1.000 ευρώ τις γιορτές λόγω αυξημένης επικοινωνίας με τους ψηφοφόρους τους. Το Δώρο Χριστουγέννων, Πάσχα και επίδομα αδείας είναι ξεχωριστά. 

ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΜΠΟΡΝΤΕΛΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΥΤΑΡΗ!



Μια παρέα Τούρκων σήμερα το πρωί, προσπάθησε να ανοίξει την σημαία της Τουρκίας στην κορυφή του Λευκού Πύργου. Την προσπάθεια αυτή εμπόδισαν η δημοσιογράφος και
συγγραφέας Ράνια Αγγελακούδη μαζί με μια φίλη τη. Κάλεσαν την ασφάλεια του μνημείου και εμπόδισαν την συγκεκριμένη παρέα να ανέβει από την σιδερένια σκάλα, στο τελευταίο επίπεδο του Λευκού Πύργου, εκεί που κυματίζει η Ελληνική Σημαία και να απλώσουν την Τούρκικη σημαία, ώστε να φωτογραφηθούν.

Τα POS προκάλεσαν μεγάλες εκπτώσεις στα ... μετρητά!

Λογαριασμός σε ταβέρνα 80 ευρώ, γίνεται τοις μετρητοίς 60 ευρώ.

Επιχείρηση ενοικίασης δωματίων στην Αχαΐα προσφέρει διαμονή 6 ημερών για τον Αύγουστο έναντι 660 ευρώ. Με μετρητά και χωρίς απόδειξη η τιμή πέφτει αυτομάτως στα 360 ευρώ – «συζητήσιμα» και για επιπλέον μείωση.

Έρευνα Σοκ: Ένας πρόχειρος υπολογισμός, για το πόσα ευρώ βγάζουν οι τράπεζες από τα POS. Κατάλαβες τώρα;



Εδώ και λίγο καιρό είχα την απορία: πόσα λεφτά κερδίζουν οι τράπεζες από τα ‘’μηχανάκια’’ pos. Έκατσα και έκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό, τον οποίο θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας.

Ας ξεκινήσουμε πρώτα από το κόστος αγοράς των pos: Οι τράπεζες τα διαθέτουν προς πώληση με μέσο κόστος περίπου τα 200 ευρώ. Υποθέτουμε ότι το κέρδος είναι τουλάχιστον τα μισά, δηλαδή 100 ευρώ. Αν πούμε ότι η χώρα έχει ένα εκατομμύριο επιχειρήσεις, τότε μόνο από την αγορά των pos οι τράπεζες έβγαλαν 100 εκατομμύρια ευρώ!

Ποιες εργαζόμενες μπορούν να βγουν σε σύνταξη στα 55

Είναι χιλιάδες οι περιπτώσεις γυναικών που μπορούν να βγουν σε σύνταξη πολύ πριν τα 67 έτη και μάλιστα με πλήρη σύνταξη.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» κλειδί στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι η ύπαρξη ανήλικου τέκνου, αλλά και ο χρόνος υπηρεσίας, μαζί με την ηλικία.

ΣΟΚ!!! ΤΟ ΠΡΟΩΘΟΥΝ ΜΕΤΑ ΜΑΝΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Κ Α Ν Ε Ι Σ ΔΕΝ ΜΙΛΑ!!!

Να λοιπόν που και στην Ελλάδα πολλές και μάλιστα γνωστές ελληνικές εταιρείες τροφίμων και όχι μόνο, προωθούν προϊόντα χαλάλ για την ισλαμική και όχι μόνο κοινότητα της χώρας και μάλιστα με τις διεθνείς προδιαγραφές.

Ιόνια Οδός: Την Πέμπτη σε κυκλοφορία τα τελευταία χιλιόμετρα – Νέα διόδια

Την λειτουργία νέων διοδίων στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στο τμήμα από τον ανισόπεδο κόμβο Αντιρρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Χαλικίου, κοντά στο Μεσολόγγι, ανακοίνωσε σήμερα η «Νέα Οδός».
Επίσης, ανακοινώθηκε ότι τα τελευταία 14 χιλιόμετρα της «Ιονίας Οδού» από την Πέρδικα Ιωαννίνων, έως και τον ανισόπεδο κόμβο της «Εγνατίας οδού», θα παραδοθούν σε κυκλοφορία την Πέμπτη 3 Αυγούστου.

Σκληρή ανακοίνωση της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κατά Γαβρόγλου

Η Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, την περασμένη Παρασκευή στη Βουλή, καταπάτησε όλες τις κόκκινες γραμμές μεταξύ λογικής και αυθαιρεσίας, νηφάλιας και εποικοδομητικής συζήτησης και αλαζονικού ετσιθελισμού.
Πέρα από τις ολέθριες πρωτοβουλίες του στα θέματα της Ανώτατης Παιδείας και των Μεταπτυχιακών Σπουδών, επιχείρησε να περιβάλει με θεωρητικό μανδύα «ηθικής και φιλολαϊκής ανωτερότητας», πράγματι όμως διαστρεβλωτικής και βλαπτικής για τους διδάσκοντες υποκρισίας, αυτό που διαπράττει όχι μόνο εις βάρος τους, αλλά και εις βάρος των νέων και της ελληνικής κοινωνίας.

Καλό μήνα!

                                           Αποτέλεσμα εικόνας για μηνας αυγουστος

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/8/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων