Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Σάββατο 5-8-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις τις θερμές ώρες της ημέρας στα βόρεια ορεινά ηπειρωτικά και αυξημένες νεφώσεις μετά το μεσημέρι στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών βροχών στο Ρόδο περιμένουμε το Σάββατο 5 Αυγούστου 2017. Παράλληλα, το μελτέμι θα διατηρηθεί στο Αιγαίο, ενώ στα δυτικά και βόρεια τμήματα θα επικρατήσουν υψηλές θερμοκρασίες.

8 τρόποι για να ανακαλύψετε τον ανώτερο εαυτό σας

Ξέρετε ποιος είναι ο ανώτερος, ο πνευματικός μας εαυτός; Πρόκειται για το ιδιαίτερο εσωτερικό κομμάτι μας που είναι σοφό, δυνατό, πνευματικό, άυλο και μας συνδέει με την πνευματική αλλά και Θεία υπόσταση του κόσμου.

Ο ανώτερος, πνευματικός εαυτός μας είναι το κομμάτι του εαυτού μας που βρίσκεται πέρα από το «εγώ» και είναι η αυθεντική, υψηλής ποιότητας εσωτερική μας πυξίδα.

Πέντε χρήσεις της σόδας στη μαγειρική, που θα σας λύσουν τα χέρια

Η μαγειρική σόδα πάει παντού και είναι ιδιαίτερα χρήσιμη στην καθημερινότητα μίας νοικοκυράς.
Εμείς, σας παρουσιάζουμε πως μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στη μαγειρική. Μυστικά, που ενδεχομένως δεν γνωρίζατε. Αλλά και αν τα έχετε ακούσει κάπου, κάπως, σας τα υπενθυμίζουμε.
Έχουμε και λέμε, λοιπόν:

Για κρέας… λουκούμι!
Θέλετε το κρέας σας να γίνει λουκούμι; Φτιάξτε μαρινάδα με μαγειρική σόδα. Πασπαλίστε το κρέας με λίγη ποσότητα και αφήστε το στο ψυγείο, για 2 με 3 ώρες. Στη συνέχεια, το ξεπλένετε καλά και το βάζετε για ψήσιμο.

Εσείς το γνωρίζετε; Τι είναι Καλύτερο για την Υγεία μας, το Ζεστό ή το Κρύο Νερό; Η Απάντηση θα σας Εκπλήξει!



Εσείς το γνωρίζετε; Τι είναι Καλύτερο για την Υγεία μας, το Ζεστό ή το Κρύο Νερό; Η Απάντηση θα σας Εκπλήξει!

Έχουμε συνηθίσει να πίνουμε καφέ ή κρύο νερό όταν ξυπνάμε. Αλλά είναι σημαντικό να ξέρουμε ποιο είδους νερού, ζεστό ή κρύο, είναι προτιμότερο να πίνουμε, ώστε να απολαμβάνουμε όλα του τα οφέλη. Σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες, η κατανάλωση ζεστού νερού πριν το πρωινό μπορεί να βελτιώσει σημαντικά την υγεία.

Τῆς πατρίδας μου ἡ σημαία…


Πριν από 5 περίπου χρόνια έγραψα κάτι για τις παρελάσεις και την σημαία. Τώρα που τούτοι οι καντιποτένιοι αλλάζουν το σύστημα επιλογής σημαιοφόρων στο Δημοτικό, προφανώς για να παραδώσουν την σημαία σε μωαμεθανούς και να ρίξουν την χαριστική βολή στο τελευταίο υγιές κίνητρο για μελέτη, κάποτε μιλούσαμε για ευγενή άμιλλα των μαθητών, αποσπώ κάποιες παραγράφους από εκείνο το άρθρο:
Από τα τέλη Ιουλίου δωρεάν πληρωμές φόρων γίνονται μόνο μέσω Internet Banking, PhoneBanking, ATM και APS, καθώς οι συναλλαγές από το γκισέ έχουν ταρίφα χρέωσης.

Όσοι λοιπόν επιλέγουν να πληρώσουν τον ΕΝΦΙΑ ή τον φόρο εισοδήματος στο γκισέ των τραπεζών θα επιβαρύνονται με προμήθεια από την τράπεζα. Πρόκειται για μια μικρή χρέωση, της τάξης του 1,5 ευρώ, αλλά αν αναλογιστεί κανείς ότι κάθε φορολογούμενος έχει να πληρώσει τουλάχιστον 8 δόσεις για ΕΝΦΙΑ και φόρο εισοδήματος τότε ο πολίτης θα φτάσει να δώσει 12 ευρώ

Με τριήμερες εκδηλώσεις τιμάται και φέτος η μνήμη Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο


Με τριήμερες εκδηλώσεις τιμάται και φέτος η μνήμη Ισαάκ και Σολωμού στην Κύπρο

Το Οδοιπορικό θα ξεκινήσει από την Πάφο σήμερα Παρασκευή 4 Αυγούστου


Η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού διοργανώνει και φέτος εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ήρωες Τάσο Iσαάκ και Σολωμό Σολωμού, με αφορμή τη συμπλήρωση των 21 χρόνων από τις δολοφονίες τους, σύμφωνα με το ΡΙΚ. Σε σημερινή ανακοίνωσή της, η Πρωτοβουλία Μνήμης Ισαάκ – Σολωμού αναφέρει πως οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν διήμερο οδοιπορικό κατά μήκος της νεκρής ζώνης και μονοήμερη πορεία μοτοσικλετιστών.

Κακλαμάνης: Έβαλαν στο προεδρικό διάταγμα θέμα προσευχής και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τους το γύρισε πίσω



Ο Νικήτας Κακλαμάνης δήλωσε ότι το προεδρικό διάταγμα περιείχε το θέμα της προσευχής και επεστράφη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας γιατί υπήρξε θέμα αντισυνταγματικότητας, 
μιλώντας στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Μάνου Νιφλή.
"Το κουμπί σε αυτό το προεδρικό διάταγμα δεν ήταν η σημαία, μέσα στο ίδιο προεδρικό διάταγμα ήταν και η κατάργηση της πρωινής προσευχής.

Σχολική χρονιά 2017-2018: Πότε ανοίγουν τα σχολεία και πότε κλείνουν - Οι αργίες

Σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα που αφορά στο σχολικό έτος 2017-2018, αυτό θ' αρχίσει την 1η Σεπτεμβρίου και θα λήξει την 31η Αυγούστου του επόμενου έτους.

Το διδακτικό έτος αρχίζει την 1η Σεπτεμβρίου και λήγει την 21η Ιουνίου του επόμενου έτους.
Η διδασκαλία των μαθημάτων αρχίζει στις 11 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 15 Ιουνίου του επόμενου έτους. Όταν η 11η Σεπτεμβρίου ή η 15η Ιουνίου είναι αργία, τα μαθήματα αρχίζουν την επόμενη εργάσιμη ημέρα ή λήγουν την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα αντίστοιχα.

Εντός του Αυγούστου η νέα διοίκηση στον ΟΑΣΘ



Μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Αυγούστου αναμένεται να οριστεί η νέα διοίκηση του ΟΑΣΘ, με βάση τουλάχιστον τα προβλεπόμενα στον νόμο 4482/2017 περί τής απο-ιδιωτικοποίησης της εταιρείας.
Όπως επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ), Χρήστος Στεφανίδης, απορρίφθηκε το αίτημα της διοίκησης των μετόχων για άμεση έκδοση προσωρινής διαταγής,

Απόφαση - βόμβα: Ακυρώνεται η καταβολή αποζημίωσης για την Υποθαλάσσια Αρτηρία Θεσσαλονίκης

Την ακύρωση της διαιτησίας που επιδίκαζε αποζημίωση μαμούθ ύψους 67 εκατ. ευρώ που με τις προσαυξήσεις σκαρφάλωσε στα 110 εκατ. ευρώ, για το ναυάγιο της Υποθαλάσσιας Σήραγγας της Θεσσαλονίκης, διατάσσει απόφαση του Εφετείου που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/8/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων