Κυριακή 6 Αυγούστου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 7-8-2017



Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, αυξημένες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά τμήματα και τα Δωδεκάνησα, με πιθανότητα τοπικών όμβρων στα δυτικά και βόρεια ορεινά περιμένουμε τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017. Οι υψηλές θερμοκρασίες θα διατηρηθούν στα δυτικά και βόρεια, ενώ μικρή άνοδο θα παρουσιάσει στα υπόλοιπα τμήματα.

Μάθε να συγχωρείς



Να μισείς την αμαρτία, όχι όμως τον αμαρτωλό.
Να τα βάζεις με την αδικία, προσπάθησε όμως να μην κρατάς κακία για τον άνθρωπο που την έχει διαπράξει.
Να εχθρεύεσαι το λάθος, το σφάλμα, το παράπτωμα, μην θυμώνεις όμως με αυτόν που έχει πέσει.
Γιατί, και αυτός ο άνθρωπος, ό,τι και αν έχει κάνει, μεγάλο ή φοβερό, δεν παύει άνθρωπος ταλαίπωρος να είναι. Σκέψου πως είναι τα μέσα του, σκέψου σε τι χάλι είναι η ψυχή του για να φέρεται άσχημα, με κακία και με φθόνο. Σκέψου πόσο παιδεύεται για να φτάνει να στο τέλος να αμαρτάνει…

Η Χαλκιδική στον Guardian – Αμμουλιανή, στα 20 νησιά «κρυμμένοι θησαυροί»! (ΦΩΤΟ)



Ύμνοι και της Guardian για την Αμμουλιανή της Χαλκιδικής. Μετά το ολλανδικό National Geographic(δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) το αγαπημένο – και κοντινό μας – νησί γοητεύει και τη μεγάλη βρετανική εφημερίδα που το κατατάσσει τρίτο στα 20 ελληνικά νησιά «κρυμμένους θησαυρούς»!
Όπως αναφέρει ο Guardian, η Χαλκιδική βρίσκεται ανάμεσα σε δύο πόδια της Χαλκιδικής, έχει αμμώδεις παραλίες και είναι μία ευχάριστη ανακούφιση από τα μεγάλα resortπου κυριαρχούν στη Χαλκιδική. Οι πιο πολλοί επισκέπτες είναι Έλληνες εξ ου και η Αμμουλιανή εξακολουθεί να έχει μία πολύ αυθεντική ατμόσφαιρα.

ΣΥΡΙΖΑ: Προχωράμε για γάμο ομοφυλοφίλων και τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια



Την θεσμοθέτηση του πολιτικού γάμου των ομοφυλοφίλων και το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών στην τεκνοθεσία ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.


Τα συγκεκριμένα θέματα αναφέρονται ρητά στο κείμενο της πολιτικής απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ που συνεδρίασε στις 28 και 29 Ιουλίου αναφορικά με τη διεθνή οικονομική και πολιτική συγκυρία, τους άξονες του πολιτικού σχεδίου του ΣΥΡΙΖΑ για την επόμενη περίοδο και τη στρατηγική πολιτική μακράς πνοής του κόμματος.

Αύγουστος 2017: Πανσέληνος, Περσείδες, μερική έκλειψη Σελήνης και ολική έκλειψη Ηλίου

Η ολική έκλειψη του Ηλίου στις 21 Αυγούστου, η Μερική έκλειψη Σελήνης που θα προηγηθεί τη Δευτέρα 7 Aυγούστου και η κορύφωση της «βροχής» από πεφταστέρια είναι τα αστρονομικά φαινόμενα που κυριαρχούν αυτόν τον μήνα. θα παρατηρηθεί το πρώτο καλοκαιρινό αστρονομικό φαινόμενο του 2017. 

Μαθήματα πατριωτισμού για τη σημαία απ΄ όσους παρακαλούσαν “τον αέρα να φυσήξει”;



Γράφει ο ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣΙΛΙΚΟΠΟΥΛΟΣ
ΩΣ ΕΔΩ!
Σαν τώρα το θυμάμαι-κι ας τελείωσα το Λύκειο το 1985.
Κάθε μέρα, στις 8 ακριβώς, παρατασσόμασταν στο προαύλιο.
Από τα μεγάφωνα παιάνιζε ο Εθνικός Ύμνος.

ΦΡΑΓΚΟΣ: ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ Η ΑΝΑΓΚΗ ΑΝΑΚΥΡΗΞΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΟΖ

Στα σημαντικά οφέλη που θα προκύψουν για Αθήνα και Λευκωσία, με την οριοθέτησης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, αναφέρθηκε ο στρατηγός εν αποστρατεία Φραγκούλης Φράγκος.

Ο πρώην αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού της Ελλάδας και πρώην υπηρεσιακός υπουργός άμυνας, ο οποίος ήταν φιλοξενούμενος στην διαδικτυακή εκπομπή του ΑΝΤ1 iwo (Κύπρου) και του ΑΝΤ1.

Μέχρι και 2 ευρώ η προμήθεια για πληρωμή φόρου στο γκισέ!



Σε δύο εβδομάδες όλες οι τράπεζες θα εφαρμόζουν τις χρεώσεις για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων

Ακόμα και στα 2 ευρώ ανά συναλλαγή -και ασχέτως του ύψους του φόρου που πληρώνεται- θα φτάνει τελικά η προμήθεια που θα εισπράττουν οι τράπεζες, για όσους επιμένουν να μην χρησιμοποιούν το e-banking για την εξόφληση των φορολογικών τους υποχρεώσεων.

Μελέτη: 152.000 θανάτους τον χρόνο θα προκαλούν τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην Ευρώπη έως το 2100



Αυξημένος κατά 50 φορές έως το τέλος του αιώνα μπορεί να είναι ο αριθμός των θανάτων στην Ευρώπη από καταστροφές που οφείλονται σε μετεωρολογικά αίτια, με τους ακραίους καύσωνες να προκαλούν περισσότερους από 150.000 θανάτους κάθε χρόνο έως το 2100, αν δεν ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής, ανέφεραν επιστήμονες.

Χασισοφυτεία "μαμούθ" στο πανεπιστήμιο Ρεθύμνου



Ο χώρος της τεράστιας χασισοφυτείας που είχαν καλλιεργήσει άγνωστοι μέσα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κρήτης στην περιοχή του Γάλλου στο Ρέθυμνο, εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς της Δίωξης Ναρκωτικών. Όμως, δεν υπήρχε… ούτε ένα δενδρύλλιο!
Ακολουθώντας τα βήματα άλλων καλλιεργητών που είχαν στήσει τον Οκτώβριο του 2002 ακριβώς στον ίδιο χώρο της έκτασης του Πανεπιστημίου μεγάλη χασισοφυτεία καλυμμένη από την ψηλή βλάστηση, οι δράστες είχαν φυτέψει γύρω στα 400 δενδρύλλια, τα οποία ποτιζόταν από το δίκτυο άρδευσης του Ιδρύματος! Φαίνεται, όμως, ότι τα «ξεφορτώθηκαν» μόλις τα τρύγησαν και οι αστυνομικοί βρήκαν μόνο τους… λάκκους!

Γιατί γιορτάζουμε στις 6 Αυγούστου την Μεταμόρφωση του Σωτήρος



Η εορτή της Μεταμορφώσεως δεν είναι μια απλή ή συνηθισμένη εορτή, ανάμεσα στις τόσες άλλες που έχει η Εκκλησία μας. Σ’ αυτήν δεν γιορτάζουμε απλώς την ανάμνηση ενός θαύματος του Χριστού ή αν θέλετε ενός εντυπωσιακού περιστατικού της ζωής του, το οποίο λόγω της ιδιαιτερότητας του παραμένει ζωντανό στη μνήμη της εκκλησίας ως αξιομνημόνευτο.

Οι πολιτικές εφημερίδες 6/8/2017

          

                         Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων