Κυριακή 20 Αυγούστου 2017

Καιρός: για Δευτέρα 21-8-2017



Πρόσκαιρη μεταβολή του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στη Βόρεια Ελλάδα και βαθμιαία στα περισσότερα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, καθώς και σε περιοχές του Ιονίου και του Βορειοδυτικού Αιγαίου, περιμένουμε τη Δευτέρα 21 Αυγούστου 2017. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα και είναι πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις. Μέχρι αργά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ και τα φαινόμενα θα περιοριστούν στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Ανατολική Θεσσαλία.

Οι επιλογές μας τελικά, είμαστε εμείς!



Της Μαρίας Χαρίτου.
Επιλογές μας!
Βρισκόμαστε πάντα αντιμέτωποι με τις επιλογές μας. εκείνες είναι το ρίσκο μας, είναι η αιτία για τη τροπή που παίρνει η ζωή μας. τις κάνουμε μια φορά, και αμέσως έχουμε χάσει το δικαίωμα να τις αλλάξουμε. Άλλοτε μας βασανίζουν και άλλοτε μας δικαιώνουν.

Ευτυχία: Ο μεγάλος ασθενής της εποχής μας



Γράφει ο Γιώργος Γούλας

Αν ρωτούσαμε αρκετούς, σήμερα, να μας δώσουν έναν ευσύνοπτο και ουσιαστικό ορισμό της ευτυχίας θα απαντούσαν με μεγάλη σιγουριά και με βλέμμα που δεν εγείρει αμφιβολίες ότι ευτυχία είναι τα χρήματα, τα υλικά αγαθά και γενικώς ό, τι “δυστυχώς” δεν έχουν καταφέρει να κάνουν πράξη στην ζωή τους και μάχονται καθημερινώς και ανελλιπώς για να οδηγηθούν στα αποκτήματα που θα τους βοηθήσουν να αγγίξουν αλλά και να γευτούν την “ευτυχία”. 

Κούρεμα στα αγροτικά δάνεια έως 50%

Πλήρη διαγραφή πανωτοκίων και κούρεμα λογιστικού υπολοίπου πάνω από 50% προβλέπει ο παράλληλος
εξωδικαστικός συμβιβασμός για τα κόκκινα αγροτικά δάνεια της πρώην ATEbank.
Ο συμβιβασμός μπαίνει σε εφαρμογή από τις 20 Σεπτεμβρίου και αναμένεται να δώσει ανάσα σε τουλάχιστον 80.000 επαγγελματίες του πρωτογενή τομέα και σε συνεταιρισμούς σύμφωνα με την εφημερίδα «Δημοκρατία».

Βάσεις 2017: Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωσή τους - Όλα δείχνουν... «Βατερλό»



Η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους πλησιάζει στο τέλος, καθώς  θα γίνουν γνωστές οι βάσεις
εισαγωγής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τη Δευτέρα 28 ή την Τρίτη 29 Αυγούστου 2017 αναμένεται να δημοσιοποιηθούν από το υπουργείο Παιδείας οι βάσεις εισαγωγής στα τμήματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και τα ονόματα των επιτυχόντων. 

Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Δημήτρης Παπαδημητρίου στην ιστιοπλοΐα


undefined

Το 23ο μετάλλιο μέσα στο 2017 σε παγκόσμια ή ευρωπαϊκή διοργάνωση πανηγυρίζει η ελληνική ιστιοπλοΐα.
Ο εκπληκτικός Δημήτρης Παπαδημητρίου ανέβηκε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Λέιζερ Ράντιαλ youth που έγινε στο Μέντεμπλινγκ της Ολλανδίας
Έπειτα από 11 ιστιοδρομίες ο αθλητής του Ν.Ο.Β κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο συγκεντρώνοντας 27 βαθμούς έναντι 59 του Αργεντινού Μ. Ντίτριχ και του Ν. Μπέζι από το Χονγκ Κονγκ.

Πόσο δύσκολο είναι ένας πολιτικός να μην είναι διεφθαρμένος;

Γράφει
ο Γιώργος Λαμπίρης
Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, Ηλίας Κουσκουβέλης, αναλύει την εξουσία από την αρχαία Ελλάδα έως τις μέρες μας

Γράφει ο Γιώργος Λαμπίρης
Η διαφθορά έχει βαθιές ρίζες. Ξεκινάει από την αρχαία Ελλάδα για να φτάσει στο σήμερα. Και πώς θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά... Όπου υπάρχει η άσκηση εξουσίας, συνοδεύεται από φαινόμενα που αντιβαίνουν στη δημοκρατική λειτουργία ενός κράτους.

Μαγικές και… υποβρύχιες εικόνες από το Ναυάγιο στη Θεσσαλονίκη! (Video)

Ένα μαγευτικό βίντεο με εικόνες από το Ναυάγιο που βρίσκεται στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης δημοσίευσε ο Μάρκος Βαξεβανόπουλος.
Όπως αναφέρει «Θαυμάζουμε από ψηλά και υποβρυχίως το ναυάγιο που βρίσκεται στην Επανωμή της Θεσσαλονίκης. Βυθίστηκε τη δεκαετία του 1970 συμμετέχοντας στις εργασίες διαμόρφωσης του βιοτόπου. Η βύθισή του σταμάτησε μία καταστροφική για το βιότοπο επιχωμάτωση που επιχειρήθηκε επί δικτατορίας».

Ο δεύτερος θάνατος για τους δικαιούχους των συντάξεων χηρείας

«Έφυγε και άφησε πίσω του συντρίμμια...». Δεν υπάρχει καλύτερη φράση για να αποτυπώσει το δράμα που ζουν τους τελευταίους μήνες χιλιάδες πολίτες που έρχονται αντιμέτωποι με την απώλεια δικού τους ανθρώπου.
Στα όποια δινά προκαλεί σε μια οικογένεια ένας θάνατος, έρχεται πλέον να προστεθεί και η οικονομική καταστροφή των κληρονόμων, ειδικά της συζύγου. Η είδηση που ήρθε στο προσκήνιο τις προηγούμενες ημέρες μέσω του ιατρικού δελτίου σόκαρε:

Θεσσαλονίκη – Χαλκιδική: Ανοικτοί φάροι σήμερα για το κοινό επί 10 ώρες!

Παγκόσμια Ημέρα Φάρων σήμερα και το Πολεμικό Ναυτικό γιορτάζει
Παγκόσμια Ημέρα Φάρων σήμερα Κυριακή 20 Αυγούστου και το Πολεμικό Ναυτικό ανοίγει συνολικά 23 φάρους ανά την Ελλάδα για το κοινό.
Σήμερα, λοιπόν, από τις 10.00 έως τις 20.00 θα είναι ανοικτοί οι φάροι της Κασσάνδρας (Χαλκιδική) αλλά και το Μεγάλο Έμβολο Έμβολο (Θεσσαλονίκη).

Κάκαβος: Δεν καταστράφηκε από φωτιά, αλλά από την Eldorado



Ήταν κάποτε ένα δάσος… Ενα αρχέγονο δάσος που δεν καταστράφηκε από πυρκαγιά για να ψάχνουμε να βρούμε τον δράστη, καταστράφηκε πάλι από ανθρώπινο χέρι και οι ευθύνες στην Elodrado Gold.
Η εταιρία εξόρυξης χρυσού στη Βόρεια Χαλκιδική επεκτίνεται συνεχώς. Αποστραγγίζει το βουνό, το εξαφανίζει, τρυπά και σε άλλα μέρη. Ψάχνει… πίσω της αφήνει καταστροφή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/8/2017

         

                     Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων