Τρίτη 22 Αυγούστου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 23-8-2017



Την Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017 αναμένεται αίθριος καιρός και μόνο το μεσημέρι και απόγευμα θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας. Τοπικές βροχές και σποραδικοί όμβροι θα σημειωθούν κυρίως στα ορεινά της Πελοποννήσου και της δυτικής Ελλάδας. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Εκείνοι οι δυνατοί που ζητούν την αγάπη σου.



Της Χριστίνας Καζανιάτορα.
Βάζω στοίχημα, πως έχεις διαβάσει άπειρα κείμενα, που αναλύουν τα χαρακτηριστικά των δυνατών ανθρώπων.
Και δεν τα αναλύουν φυσικά γιατί δεν έχουν κάτι καλύτερο να γράψουν. Στόχος είναι, η θετική πλευρά που βγάζουν και η δύναμη που μεταφέρουν, μέσω της ζωής και των επιλογών που κάνουν.

Η φήμη της ανατολικής Χαλκιδικής ξεπερνά τα ευρωπαϊκά σύνορα

 Απτά και μετρήσιμα είναι τα αποτελέσματα των πολυάριθμων επαγγελματικών παρεμβάσεων του Προαθωνικού Οργανισμού Τουρισμού, ο οποίος μέσα σε λίγα χρόνια πιστώνεται την επιτυχή ανάδειξη της Ανατολικής Χαλκιδικής σε ολοκληρωμένο τουριστικό προορισμό.
Αυτό επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού,σύμφωνα με την οποία «η φήμη της περιοχής, η οποία ξεπερνά πλέον τα ευρωπαϊκά σύνορα, αντανακλάται μέσα από 18 τουριστικά projects – τρία από τα οποία έχουν βραβευθεί με το χρυσό βραβείο ποιότητας από τα tourism awards 2016».

Σκουριές: "Θέλει η εταιρεία να χαρεί και η "ανάπτυξη" δεν την αφήνει"

Σκουριές:  Θέλει η εταιρεία να χαρεί και η  ανάπτυξη  δεν την αφήνει
Από την ανάρτηση της Επιτροπής Νεολαίας κατά της Εξόρυξης:

"Επειδή οι διάφοροι "αναπτυξιακοί" άρχισαν πάλι την καραμέλα για τις θέσεις εργασίας στις Σκουριές, είμαι όλος αυτιά να μάθω και πόσες θέσεις εργασίας ΧΑΝΟΝΤΑΙ λόγω της εξόρυξης, γιατί πρέπει να είσαι ηλίθιος για να πιστεύεις ότι τέτοιας κλίμακας έργο θα αφήσει ανεπηρέαστα μελισσοκομία, αλιεία, αγροτική παραγωγή ή τουρισμό. 

Θεσσαλονίκη: Αυτές είναι όλες οι συναυλίες που έρχονται στην 82η ΔΕΘ!

Κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής ανεβαίνουν και φέτος στη σκηνή των Music Events της 82ης ΔΕΘ, η οποία θα φιλοξενήσει το πιο πλούσιο συναυλιακό πρόγραμμα από τις 10-17 Σεπτεμβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.
Η ψυχαγωγία και η διασκέδαση θα γεμίσουν τις νύχτες της 82ης ΔΕΘ, ικανοποιώντας τις μουσικές προτιμήσεις όλων των ηλικιών. Κάθε βράδυ στις 21:30 στη μουσική σκηνή κάτω από το Τόξο της ΔΕΘ τα Music Events προσκαλούν τους δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης σε μία μεγάλη γιορτή.

Ξεκινά το Σεπτέμβριο η λοταρία των αποδείξεων. Όλες οι λεπτομέρειες

Στο υπουργείο Οικονομικών επενδύουν στο σύστημα των κληρώσεων αποδείξεων που θα ενεργοποιηθεί εντός του Σεπτεμβρίου προκειμένου να περιοριστεί η φοροδιαφυγή.

Ειδικότερα, στην κληρωτίδα θα μπαίνουν όλες οι αποδείξεις που θα κάνει ο κάθε φορολογούμενος. Κάθε απόδειξη θα αντιστοιχεί σε έναν συγκεκριμένο ΑΦΜ, ενώ τα στοιχεία θα είναι διαθέσιμα από την κίνηση των τραπεζικών λογαριασμών των τραπεζών, μέσω των οποίων γίνονται οι δαπάνες με πλαστικό χρήμα.

Τα Σκόπια έφτιαξαν χάρτη μέχρι τη Λάρισα


undefined

Εκατοντάδες Σκοπιανοί του Καναδά μαζεύτηκαν στις 6 Αυγούστου με την ευκαιρία, όπως ανέφερε η διαφήμισή τους στην εφημερίδα «Toronto Star», του εορτασμού της «Εθνικής Ημέρας της Μακεδονίας» (Ilinden) και, βεβαίως, για να εξαπολύσουν άθλια επίθεση εναντίον της Ελλάδας, η οποία δήθεν τους κλέβει την Iστορία και τον πολιτισμό τους. Τα μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης χαρακτηρίζονται από αρρωστημένο εθνικισμό και σύμφωνα με πληροφορίες αποτελούν την αιχμή του αλυτρωτισμού που πηγάζει από το κόμμα του πρώην πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.

Μέτρα-φωτιά για τις συντάξεις από το 2018: Αύξηση εισφορών και ορίων ηλικίας, μείωση αποδοχών

Οι 11 αλλαγές-σοκ δρομολογούνται στο «καυτό» δωδεκάμηνο που ξεκινά από την 1/1/2018 - Η εφαρμογή τους επηρεάζει την τσέπη άνω των 3 εκατ. ασφαλισμένων και συνταξιούχων

Εντεκα μέτρα-σοκ στο ασφαλιστικό μπαίνουν σε εφαρμογή από την 1/1/2018 και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, αυξήσεις εισφορών από 14,2% ως 21,4% σε αγρότες, επαγγελματίες και επιστήμονες, αύξηση ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης ως και 2 έτη για μισθωτούς ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, νέα μείωση-κατάργηση του ΕΚΑΣ για 180.000 χαμηλοσυνταξιούχους, ψαλίδι ως 6% στα εφάπαξ αλλά και μεγάλες περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις παλιές και νέες.

Βρετανία: Αποκαλύφθηκε χάρτης με τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και ορυκτών στην ελληνική ΑΟΖ! - Απίστευτος πλούτος!


Σε υποθαλάσσιο χάρτη-απεικόνιση των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, αλλά και διάφορων άλλων ορυκτών..
της Βασιλικής Εταιρείας Επιστημών, επίσημος σύμβουλος της βρετανικής κυβέρνησης, αποκαλύπτονται τεράστια κοιτάσματα υδρογονανθράκων, αλλά και διαφόρων σπάνιων μετάλων (ασήμι, χρυσό, χαλκό, ψευδάργυρο, τελλούριο, κοβάλτιο, σπάνιες γαίες) κ.λπ. στην, δυνητική, ελληνική ΑΟΖ!

Από σήμερα οι αιτήσεις για ρύθμιση χρεών στους Δήμους- Κούρεμα προσαυξήσεων και έως 100 δόσεις

Ρύθμιση οφειλών προς τους Δήμους, με δυνατότητα έως και 100 δόσεων και απαλλαγή ακόμα και του συνόλου των προσαυξήσεων, έχουν από σήμερα οφειλέτες, κατ΄ εφαρμογή του νόμου 4483 του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ρύθμιση αφορά σε οφειλές προς τους Δήμους και τα νομικά πρόσωπα αυτών, που έχουν βεβαιωθεί ή που θα βεβαιωθούν έως και τις 30 Σεπτεμβρίου 2017.

Διευκρινίσεις από τον ΟΑΣΘ για τη δωρεάν μετακίνηση των ανέργων


undefined

Σε διευκρινίσεις προχωρά, με ανακοίνωσή του, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) αναφορικά με τη χθεσινή απόφαση του διοικητικού συμβουλίου για την ελεύθερη μεταφορά των ανέργων.
Συγκεκριμένα, διευκρινίζεται πως οι άνεργοι θα πρέπει να επιδεικνύουν την κάρτα ανεργίας και το ισχύον αποδεικτικό ανανέωσης της κάρτας ανεργίας ΟΑΕΔ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 22/8/2017

                               

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων