Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 30-8-2017



Την Τετάρτη 30 Αυγούστου 2017 από την αρχή της ημέρας έως και το πρωί αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, όμβρους και καταιγίδες σε όλη την ηπειρωτική χώρα, το Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά Ελλάδα, τις Σποράδες και την κεντρική και βόρεια Εύβοια θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στη συνέχεια οι νεφώσεις και τα φαινόμενα θα περιοριστούν κυρίως στη Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο και την Κρήτη, και προς το βράδυ θα εξασθενήσουν σημαντικά.

Η δύναμή μου είναι να παραδέχομαι τις αδυναμίες μου.



Της Λίνας Δημακοπούλου.
Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ήμουν ένα μικρό, αντιδραστικό πλάσμα γεμάτο απορίες. Η μεγαλύτερη αυτών, που με ακολουθεί μέχρι και σήμερα, είναι να κατανοήσω γιατί οι άνθρωποι περνούν την ζωή τους προσπαθώντας να χωρέσουν σε καλούπια. Σε προσομοιώματα ζωής και καθημερινότητας σχεδιασμένα πριν από εκείνους, για εκείνους, υποδειγμένα από διάφορους παράγοντες όπως οφείλει να είναι κάθε καλούπι που σέβεται τον εαυτό του. Ζουν την ζωή τους βάζοντας ταμπέλες και τίτλους, επιχειρώντας με νύχια και με δόντια να εκπληρώσουν στο έπακρο τα χαρακτηριστικά των ρόλων που διάλεξαν.

EΠΙΚΑΙΡΗ Η ΟΜΙΛΙΑ-ΒΟΜΒΑ ΤΟΥ ΟΥΓΓΡΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε.



ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΑΘΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΤΕΤΑΡΤΟΥ ΡΑΪΧ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ


«Σήμανε η ώρα της αντίστασης! Σύμμαχοι μαζευτείτε!» Συγκλονιστική ομιλία του Ούγγρου πρωθυπουργού: «Εχθρός μας είναι ο φανατικός διεθνισμός των Βρυξελλών. 

Δικό τους σχέδιο είναι η μεταναστευτική πλημμυρίδα. Θέλουν να μας αναμίξουν, να εξαλείψουν κάθε τι εθνικό, να φτιάξουν τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης και να μας κάνουν δούλους» 

Μπορείς να καθαρίσεις ένα βραστό αυγό με ένα ποτήρι κρασιού;

Το να καθαρίσεις ένα βραστό αυγό έχει κάτι το ανεξήγητα εκνευριστικό. Κάθε τόσο λοιπόν το Internet εφευρίσκει νέους τρόπους για να το κάνει πιο εύκολο, διασκεδαστικό ή έστω ευχάριστο.
Άλλες φορές το καταφέρνει, κι άλλες όχι. Αυτή είναι μάλλον μια από τις επιτυχημένες προσπάθειες.

Στην «κατηφόρα» της Ελλάδος όποιος συγκρουστεί μαζί της θα πάθει μεγάλη ζημιά.


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Φώτο: η Σμύρνη της καρδιάς μας υπό την σκέπη του ΔΙΚΕΦΑΛΟΥ – μνήμη των αθώων μαρτύρων προγόνων μας τέτοιες ακριβώς μέρες που ξανά- λυσσομανούν τα θηρία της ΡΩΜΙΟΣΎΝΗΣ.

ΜΟΛΙΣ ΧΘΕΣ

Αλλαγή συνόρων στα Βαλκάνια προβλέπουν οι ΗΠΑ! 

Άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας - Μείωση της βουλευτικής θητείας θέλουν οι πολίτες

Να μην οδηγεί σε εκλογές η διαδικασία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, συμφωνούν οι πολίτες που μετείχαν στην πρώτη φάση του διαλόγου - Ιδιαίτερα επιφυλακτικοί για την διαφάνεια στην λειτουργία των κομμάτων - Τι απαντούν για Δικαιοσύνη, σχέσεις Εκκλησίας-Κράτους και δημοψηφίσματα

Την άμεση εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας από το λαό και παράλληλα η διαδικασία να μην οδηγεί σε γενικές εκλογές ζητούν με μεγάλη τους πλειοψηφία οι πολίτες,

Άνθρωποι που δεν πήγαν σχολείο κι άλλαξαν τον κόσμο


1

Υπάρχει κάτι που είναι εξίσου αναπόφευκτο με τον θάνατο. Κι αυτό είναι η ζωή.
Τσάρλι Τσάπλιν
Μετά τους «κακούς μαθητές, μεγαλοφυείς ενήλικες» συνεχίζουμε με κάποιους ανθρώπους που είτε δεν πήγαν καθόλου στο σχολείο είτε έμειναν τόσο λίγο σε αυτό ώστε δεν πρόλαβαν να μάθουν τίποτα. Όμως, ο καθένας στον τομέα του, επηρέασε τόσο τον κόσμο, ώστε να μπορούμε να πούμε ότι τον διαμόρφωσαν -με τη δύναμη του μυαλού τους και μόνο.

Οι ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου

Δείτε τις ημερομηνίες για την πληρωμή των συντάξεων Σεπτεμβρίου:



Δημόσιο, ΙΚΑ, ΝΑΤ θα πληρώσουν τις συντάξεις Σεπτεμβρίου στις 30 Αυγούστου στους δικαιούχους.

Ο ΟΓΑ και ο ΟΑΕΕ θα τις καταβάλουν την Παρασκευή 1η Σεπτεμβρίου, ενώ τα υπόλοιπα ταμεία του υπουργείου Εργασίας θα πληρώσουν τις συντάξεις την Τετάρτη 30 Αυγούστου.

82η ΔΕΘ: Ρεκόρ δεκαετίας στις συμμετοχές εκθετών



Θα ξεπεράσουν τους 1.500- Μεγάλη είναι και η συμμετοχή των Κινέζων εκθετών με αφορμή το γεγονός ότι στη φετινή διοργάνωση τιμώμενη χώρα είναι η Κίνα

Ρεκόρ δεκαετίας σημειώνεται φέτος με τη συμμετοχή περισσότερων από 1.500 εκθετών στην 82η διοργάνωση της Διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης που ανοίγει τις πύλες της το Σάββατο, 9 Σεπτεμβρίου, όπως δήλωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων “ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ 104,9 FM”, ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-HELEXPO Κυριάκος Ποζρικίδης.

Αλλαγές στα ραντεβού των εξωτερικών ιατρείων στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου



Αλλάζουν, από την 1η Σεπτεμβρίου, οι τρόποι με τους οποίους θα μπορούν οι πολίτες να κλείνουν τα ραντεβού τους στα εξωτερικά ιατρεία του Γ.Ν. Παπαγεωργίου.
Συγκεκριμένα, οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν στο εξής τρεις επιλογές για τον προγραμματισμό των ραντεβού τους:

1. Να καλούν στον πενταψήφιο αριθμό 14741, από Δευτέρα έως Παρασκευή, κατά τις ώρες 08:00- 20:00. Η χρέωση είναι 1,029 ευρώ από σταθερό και 1,66 ευρώ από κινητό τηλέφωνο, για διάρκεια κλήσης 5 λεπτών. 

Συνεχίζουν τα δρομολόγια και τον Σεπτέμβριο τα καραβάκια του Θερμαϊκού


Αυξημένος σε σχέση με πέρσι ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν-Παράπονα για την καθαριότητα σε Ν. Επιβάτες και Περαία


Αυξημένος σε σχέση με πέρσι ήταν ο αριθμός των επιβατών που ταξίδεψαν με τα καραβάκια, τα οποία συνεχίζουν τα δρομολόγια στον Θερμαϊκό και τον Σεπτέμβριο. Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος επικοινωνίας της «Karavakia Thessaloniki Waterbus» Νίκος Τσαμασλής, η αυξημένη κίνηση οφείλεται στον τουρισμό της πόλης, καθώς είναι πολλοί οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης που επιλέγουν να τη δουν μέσα από τη θάλασσα και να κάνουν τη διαδρομή από το λιμάνι έως τους Νέους Επιβάτες και την Περαία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/8/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων