Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 18-9-2017



Ηλιοφάνεια και πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε ολόκληρη τη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017. Τις πρώτες πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ μετά το μεσημέρι τοπικές νεφώσεις θα αναπτυχθούν στη Βόρεια Ελλάδα.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 15 έως 38 στη Βόρεια Ελλάδα, από 15 έως 39 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 17 έως 34 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα,

Εκείνες οι λέξεις που πρέπει να μας συντροφεύουν στη ζωή.



Ο Λέο Μπουσκάλια μέσα από το βιβλίο του «Να ζεις, ν’ αγαπάς, να μαθαίνεις» μας δίνει 10 λέξεις οδηγό για να μας συντροφεύουν στο ταξίδι της ζωής μας.
 1) Ορθή γνώση, για να μας δώσει τα απαραίτητα εργαλεία για το ταξίδι.
2) Σοφία, για να χρησιμοποιήσουμε τη συσσωρευμένη γνώση του παρελθόντος με τρόπο που θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε την παρουσία μας, το «τώρα».

Μέλι και κανέλα: Ένα πανίσχυρο φάρμακο που δεν θέλουν να ξέρουμε οι γιατροί.



Είναι σίγουρο ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες και οι γιατροί δεν θα ήθελαν οι παρακάτω πληροφορίες να κάνουν τον γύρο του κόσμου. Έχει διαπιστωθεί ότι ένα μείγμα μελιού και κανέλας θεραπεύει τις περισσότερες ασθένειες.

Οι επιστήμονες σήμερα δέχονται, επίσης, το μέλι ως «RamBan» (πολύ αποτελεσματικό) φάρμακο για όλα τα είδη ασθενειών. Το μέλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί χωρίς παρενέργειες σε κάθε είδους ασθένειες.

Yπερδιπλασιάστηκαν οι πληρωμές με κάρτες: Στο 47% του συνόλου

  • Υπερδιπλάσιος ήταν ο αριθμός των πληρωμών που έγιναν το 2016 στην Ελλάδα με κάρτες, χρεωστικές και πιστωτικές, με αποτέλεσμα ο συγκεκριμένος τρόπος να είναι πλέον ο πιο συνηθισμένος στις συναλλαγές χωρίς μετρητά και να αγγίζει τον μέσο όρο στις χώρες της Ε.Ε.

Ποια επιδόματα κόβει η γ’ αξιολόγηση

Σαρωτικές είναι οι αλλαγές που δρομολογούνται στα επιδόματα τέκνων, τριτέκνων και πολυτέκνων που χορηγεί ο ΟΓΑ σε περισσότερους από 800.000 δικαιούχους, αλλά και στα επιδόματα αναπηρίας που καταβάλλονται όχι από τα Ταμεία, αλλά από τις διάσπαρτες υπηρεσίες πρόνοιας δήμων και περιφερειών (και που με το νέο νόμο 4488/2017 περνούν και αυτά στη δικαιοδοσία του ΟΓΑ από το 2018).

Το έγκλημα στον Σαρωνικό – Συγκλονιστικές εικόνες από drone



Το μέγεθος της καταστροφής αποκαλύπτεται από τις συγκλονιστικές εικόνες που κατέγραψε από ψηλά ένα drone πετώντας πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και άλλες περιοχές.
Η οικολογική καταστροφή είναι τεράστια ενώ η πίσσα έχει φτάσει μέχρι τα βράχια και τις ακτές.

Το σχέδιο της κινητικότητας στο Δημόσιο - Ποιους αφορά και τι περιλαμβάνει

Σαρωτικές αλλαγές θα επιφέρει στη λειτουργία του δημοσίου τομέα ή εφαρμογή της κινητικότητας, καθώς σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα στο 2018 αναμένεται να μεταταχθούν ή να αποσπαστούν περίπου 50.000 δημόσιοι υπάλληλοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Δημοκρατία, το " πράσινο φως" για την εκκίνηση της κινητικότητας στον κρατικό μηχανισμό έδωσε η αρμόδια υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη με την υπογραφή της σχετικής εγκυκλίου, όπου καθορίζονται τα χρονοδιαγράμματα για την υλοποίηση των σχετικών διαδικασιών.

Πρώτο βραβείο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού σε βίντεο του ΕΟΤ (video)

  • Επελέγη ως το κορυφαίο βίντεο τουριστικής προβολής ευρωπαϊκού προορισμού


Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Ελλάδα για το βίντεο του ΕΟΤ «Greece- Α 365-DayDestination» που ψηφίστηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού ως το «καλύτερο βίντεο στην Ευρώπη» για το 2017.

Έρχονται μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ



Με μαζικές προσφυγές κατά του ΕΝΦΙΑ ετοιμάζονται να αντιδράσουν χιλιάδες φορολογούμενοι λίγο πριν από την καταβολή της πρώτης δόσης του φόρου.

Χιλιάδες φορολογούμενοι σχεδιάζουν να καταθέσουν προσφυγή αμφισβητώντας τα ποσά του φόρου που τους καταλογίστηκαν, καθώς δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματική αξία των ακινήτων τους.

Καμπανάκι! Σε έξαρση της Ιλαράς! 18 κρούσματα στην Κόρινθο


966062-768x538

Ανάστατοι οι γονείς παρακολουθούν τις εξελίξεις για την έξαρση της ιλαράς στη χώρα μας, το τελευταίο διάστημα.
Μόνο στην Κόρινθο, 18 παιδιά νοσηλεύτηκαν με Ιλαρά, με το νοσοκομείο Κορίνθου να είναι σε επιφυλακή μετά την αύξηση των κρουσμάτων.

Προθεσμία 14 ημερών για όσους έχουν αδήλωτα εισοδήματα


undefined

Προθεσμία 14 ημερών έχουν όσοι επιθυμούν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους με την εφορία και να αποκαλύψουν οικειοθελώς αδήλωτα εισοδήματα, μικρά ή μεγάλα. Οσοι το πράξουν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα τύχουν σημαντικών εκπτώσεων, ενώ από την ανωτέρω ημερομηνία και μετά τα πρόστιμα φτάνουν μέχρι και το 120%.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων