Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 25-9-2017



Τη Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, αρχικά στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και από το πρωί και στο Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο βόρειο Αιγαίο από αργά το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 12 έως 27 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 14 έως 27, στα νησιά του Ιονίου από 19 έως 25, και στα νησιά του Αιγαίου από 17 έως 27.


Της Χρύσας Λεϊμονή.
“Στην ζωή  παίρνεις αυτό που διαπραγματεύεσαι. Αν περιμένεις να πάρεις αυτό που αξίζεις, στο τέλος θα σε κάνουν να πιστέψεις ότι δεν αξίζεις τίποτα”.
Αυτή η φράση που διάβασα κάπου, νομίζω αντανακλά τη σημερινή κυρίαρχη φιλοσοφία. Πραγματικά, πόσες φορές είδατε εσείς ανθρώπους οι οποίοι άξιζαν και είχαν τα φόντα να πάνε πολύ ψηλά να χαντακώνονται μόνο και μόνο για να βολευτούν άλλοι;

Έτσι μετακινούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι τους ογκόλιθους των Πυραμίδων!



Αν είχατε ποτέ την τύχη να δείτε από κοντά τις Πυραμίδες της Αιγύπτου ίσως σας πέρασε από το μυαλό η απορία για το πως κατάφερε ένας αρχαίος πολιτισμός να μετακινήσει αυτούς τους ογκόλιθους για να τις χτίσει χωρίς τη χρήση μεταγενέστερων τεχνολογιών. Δεν είναι λίγες, άλλωστε, οι θεωρίες που θέλουν την κατασκευή τους να έχει γίνει από εξωγήινους, νεφελίμ και λοιπές δυνάμεις.

Ντάισελμπλουμ: Η Ελλάδα σε εποπτεία και μετά το μνημόνιο



Σε όλες τις περιπτώσεις έχουμε εφαρμόσει προγράμματα εποπτείας μετά την ολοκλήρωση των προγραμμάτων στήριξης, τονίζει ο πρόεδρος του Eurogroup

Η Ελλάδα θα παραμείνει σε εποπτεία για αρκετά χρόνια ακόμη μετά το τέλος του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο του 2018 διαμηνύει στην ελληνική κυβέρνηση ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ από τη Χάγη λίγες ώρες πριν αναχωρήσει για την επίσκεψή του στην Αθήνα.

Οι επιστήμονες βρήκαν τεράστια κοιτάσματα νερού 620 μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης



Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι υπάρχει ένας τεράστιος ωκεανός 620 μίλια κάτω από την επιφάνεια της Γης. Προειδοποιούν επίσης ότι αν αυτό το νερό κάποτε στερέψει, τότε θα μπορούσαμε να πεθάνουμε όλοι.
Δύο μελέτες φαίνεται να δείχνουν ότι υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα νερού κάτω από την επιφάνεια της Γης, που είναι αποθηκευμένα μέσα σε ένα ορυκτό που ονομάζεται «βρουκίτης».

Βόμβα μεγατόνων στην πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου αλλάζει τα δεδομένα



Του Γιώργου Παπαγεωργίου
Τι είναι το φοβερό και τρομερό που περιέχει το ανακριτικό πόρισμα του ανακριτή Φούκα το οποίο από της 30-06-2015 με αριθμό πρωτοκόλλου 359 έχει διαβιβαστεί στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών!

Γιατί από τότε μέχρι σήμερα Σεπτέμβριο πια του 2017 δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη;

Ένα από τους εξετασθέντες μάρτυρες, από τον Κύριο Φούκα είναι ο...

Η Ελλάδα εισάγει το 74% των προϊόντων! Η εγχώρια παραγωγή καλύπτει ποσοστό μόλις 26% της κατανάλωσης. Τι δεν καταλαβαίνεις που μας πάνε;


Λιγότερα από τρία στα δέκα προϊόντα που καταναλώνονται στην Ελλάδα παράγονται στη χώρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Ελλάδα εάν από την παραγωγή αφαιρέσουμε τις εξαγωγές, η εγχώριαπαραγωγή καλύπτει ποσοστό μόλις 26% της εγχώριας κατανάλωσης, ενώ το υπόλοιπο 74% ικανοποιείται από τις εισαγωγές.

Οδηγία ΚΕΕΛΠΝΟ για ιλαρά: Ποιοι πρέπει να εμβολιαστούν



    Μετά τον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων ιλαράς στην Ελλάδα το τελευταίο διάστημα, οι επιστήμονες κάνουν λόγο για επιδημική έξαρση στη χώρα και κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως θα πρέπει να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός.

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ… ΑΡΧΙΣΕ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Το ιστορικό δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία των Κούρδων του βορείου Ιράκ, ένα όνειρο από αιώνων των εκατομμυρίων Κούρδων, παρά τις εντονότατες αντιδράσεις άρχισε στην ηλεκτρονική του μορφή.

Έτσι απλά καταστρέφεται μια ιστορική χώρα, η Ελλάδα, από το υπερόπλο της Τουρκίας, που λέγεται "προσφυγικό-μεταναστευτικό"



Το θέμα της μετακίνησης πληθυσμών είναι ένα φαινόμενο που εμφανίστηκε σε διάφορες φάσεις της ιστορίας. Όμως μπορούμε να πούμε ότι
περιορίστηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό από τότε που ιδρύθηκαν τα κράτη και οροθετήθηκαν τα μεταξύ τους σύνορα. Έκτοτε, και ιδιαίτερα στη διάρκεια του 20ού αιώνα, το μόνο φαινόμενο σχετικό με το θέμα που μπορούμε να πούμε ότι συνεχίστηκε, ήταν αυτό της μετανάστευσης – νόμιμης και παράνομης.

Mέγα Σημείο: έπεσε τμήμα της οροφής του Ναού της Αναστάσεως στον Πανάγιο Τάφο.


Πτώση τμήματος της οροφής του Ναού της Αναστάσεως του Πανάγιου Τάφου  χωρίς να προκληθούν τραυματισμοί σημειώθηκε την Παρασκευή.
Ο ανταποκριτής από την Ιερουσαλήμ του Ma’an επιβεβαίωσε ότι μέρος της στέγης της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου στην Ιερουσαλήμ κατακρημνίσθηκε χωρίς όμως να προξενήσει τραυματισμούς στις τάξεις των προσκυνητών την Παρασκευή το απόγευμα.
Υπήρχαν εκατοντάδες προσκυνητές στην εκκλησία τη στιγμή του συμβάντος, ενώ η εκκλησία έκλεισε για κάποιο χρονικό διάστημα για την ασφάλεια και προστασία των πιστών και για την επισκευή.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων