Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Τρίτη 26-9-2017



Τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία, στην Ανατολική Θεσσαλία, στο Βόρειο Αιγαίο, στις Σποράδες, στη Μαγνησία και στη Βόρεια Εύβοια, περιμένουμε την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017. Σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε πολλές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και του Βορειοανατολικού Αιγαίου, με μικρότερη πάντως ένταση. Πρόσκαιροι όμβροι ή καταιγίδες είναι επίσης αρκετά πιθανό να εκδηλωθούν σε ορεινά κυρίως τμήματα της Κρήτης.

Δέκα λεπτά



Να φροντίζεις κάθε μέρα, να βρίσκεις δέκα λεπτά για σένα.
Όσες και αν είναι οι υποχρεώσεις σου, όσα τρεχάματα ή δουλειές και αν έχεις.
Δέκα λεπτά χωρίς να κάνεις τίποτα. Χωρίς τηλεόραση, χωρίς μουσική, χωρίς τον υπολογιστή ή το κινητό σου. Χωρίς να διαβάζεις, χωρίς να σκέφτεσαι, χωρίς να προβληματίζεσαι για κάτι. Εσύ και ο εαυτός σου.

Η περίφημη φράση του Σόλωνος στον Κροίσο «μηδένα προ του τέλους μακάριζε»



Ο βασιλιάς της Λυδίας Κροίσος ήταν ξακουστός σε όλο τον αρχαίο κόσμο για τα αμύθητα πλούτη του…

Από τους φόρους που του έδιναν οι Ελληνικές αποικίες της Μικράς Ασίας και από τα χρυσωρυχεία του Πακτωλού ποταμού γινόταν όλο και πιο πλούσιος και πιο περήφανος για τα πλούτη του.

Εκατό χιλιάδες γεύματα για τα παιδιά της Αφρικής ετοιμάστηκαν στη Θεσσαλονίκη

  • Εκατό χιλιάδες γεύματα που θα σταλούν σε παιδιά στην Αφρική, ετοιμάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στη Θεσσαλονίκη.
Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Forever Giving» της διεθνούς εταιρείας φυσικών προϊόντων «Forever Living Products» και τον οργανισμό «Rise Against Hunger» που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να καταφέρουν να συσκευάσουν σε λίγες ώρες, 100.000 γεύματα.

Πανθρησκεία - μια νέα μορφή ανθρώπινης δουλείας



Η Πανθρησκεία, την οποία προπαγανδίζουν ο Πάπας, ο Πατριάρχης ή ο δικός μας αρχιεπίσκοπος, είναι το θρησκευτικό αντίστοιχο του υπαρκτού σοσιαλισμού.
Οι κομμουνιστές προσπάθησαν να χειραγωγήσουν τον άνθρωπο, με πρόσχημα την ανύπαρκτη "φυσική ισότητα" και την εξαφάνιση των ατομικών και συλλογικών διαφορών, που δεν ήταν όμως τίποτε άλλο από την επιβολή της στυγνής δικτατορίας του κομισάριου, απάνου σε αγέλες ομοιόμορφων και πειθήνιων όντων.

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά των νέων σταθμών διοδίων της Εγνατίας Οδού

  • Ολο και περισσότεροι προσφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας προκειμένου να καταργηθούν οι νέοι σταθμοί διοδίων στην Εγνατία Οδό.

Σύμφωνα με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Μεταφορών, στην Εγνατία οδό θα υπάρχουν τριάντα οκτώ σταθμοί διοδίων (18 μετωπικοί και 20 πλευρικοί), ενώ μέχρι τώρα λειτουργούν οκτώ.

Θεσσαλονίκη: Τρέξιμο-ρεκόρ για 50 ώρες στο "Τρέξε χωρίς Τερματισμό"!

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία , σύμφωνα με τους διοργανωτές η επιτυχία του Υπερμαραθωνίου της Θεσσαλονίκης «Τρέξε Χωρίς Τερματισμό»  που ολοκληρώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στη Νέα Παραλία, μετά από 50 συνεχόμενες ώρες!
Χιλιάδες Θεσσαλονικείς και κάτοικοι της Βορείου Ελλάδας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και περπάτησαν ή έτρεξαν, προσφέροντας χιλιάδες ευρώ σε φιλανθρωπικές δράσεις.

Αυτός είναι ο «χάρτης» των αυθαιρέτων στην Ελλάδα – Τα περισσότερα τετραγωνικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη!

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο αριθμός αυθαιρέτων σε όλη την χώρα ξεπερνά τα 1.019.890.

Η κυβέρνηση φέρνει στην Βουλή τις επόμενες ημέρες το νομοσχέδιο για τον «Έλεγχο και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος», με το οποίο προσδοκά να βάλει μια τάξη, ωστόσο αυτό μάλλον δεν θα συμβεί μέσα στον επόμενο μήνα, μιας και δόθηκε μία ακόμη παράταση, η οποία εκπνέει στις 23 Οκτωβρίου.

Anonymous προς ελληνική κυβέρνηση: Σύντομα θα σας δώσουμε τα κλειδιά στο χέρι



Μήνυμα προς την κυβέρνηση έστειλε μέσω της σελίδας της στο Facebook η ομάδα των Ελλήνων χακτιβιστών Anonymous Greece, στο οποίο κάνει αναφορά για το ζήτημα των πλειστηριασμών και την άρνηση του ΕΟΠΥΥ να καλύψει τα έξοδα μεταφοράς της μικρής Νεφέλης στο εξωτερικό.

ΤΩΡΑ: Στις φλόγες η Θεσσαλονίκη του 1917 – Εντυπωσιακή αναπαράσταση! (ΦΩΤΟ + ΒΙΝΤΕΟ)

Η Θεσσαλονίκη "καίγεται" μπροστά σε χιλιάδες κόσμο στην Αριστοτέλους!
Με χιλιάδες κόσμου να αναμένουν την αναπαράσταση της φωτιάς του 1917 που έκαψε μεγάλο μέρος της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιήθηκε το πολυθέαμα «Έγινε η Σπίθα Πυρκαγιά» για τα 100 χρόνια από την πυρκαγιά!
Η έναρξη έγινε στην Πλατεία Μουσχουντή, στην Άνω πόλη, εκεί όπου ξεκίνησε η φωτιά από ένα σπίτι, στις 18:00 το απόγευμα. Η συνέχεια δόθηκε στην οδό Εδέσσης, που γλύτωσε από τη μήνη της πυρκαγιάς, με χιλιάδες κόσμου να την κατακλύζουν πριν λίγες ώρες (ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ).

Θεσσαλονίκη: Η αλήθεια πίσω από τη φωτιά του 1917

Μια βραδιά αναζήτησης της ιστορίας, της ταυτότητας, της αλήθειας μίας πόλης
«Τελικά ποιος έκαψε τη Θεσσαλονίκη; Η κυρία που ξέχασε στη φωτιά το τηγάνι με τις μελιτζάνες; Γιατί δεν κατάλαβα στα σίγουρα, γιαγιά…». Η φωναχτή απορία του 5χρονου Γιώργου, νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου, ήταν ειλικρινής αλλά και ενδεικτική του κλίματος, που θα διαμορφωνόταν τις επόμενες ώρες στη Θεσσαλονίκη, ένα Σαββατόβραδο διαφορετικό από τα άλλα, που όσοι το έζησαν θα το θυμούνται για καιρό.

Οι πολιτικές εφημερίδες 25/9/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων