Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 28-9-2017



Νεφώσεις με βροχές στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας, στις Σποράδες, στην Εύβοια και στο Ιόνιο, σταδιακή επικράτηση πολύ ενισχυμένων βοριάδων και πτώση της θερμοκρασίας περιμένουμε, την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα στα ανατολικά ηπειρωτικά, στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο και στην Πελοπόννησο θα είναι τοπικά έντονα και θα συνοδευτούν από σποραδικές καταιγίδες.

Όσο ζεις για τους άλλους δεν υπάρχεις.



Νομίζεις δεν έχεις τίποτα να χάσεις. Το βλέπω. Σ’ έπεισαν. Αντικατοπτρίζεται στη στεγνή ζωή που κάνεις. Απλά ζεις. Απλά να περνάνε οι μέρες. Να σκοτώσουμε την ώρα μας και σήμερα, μέχρι να σκοτωθούμε. Τάχα να ελευθερωθούμε.
Μα τι κοινωνία και αυτή! Νεκρόφιλη!
Όλοι αγαπούν το θάνατο. Προτιμούν τα πλαστικά λουλούδια, για να μη μαραίνονται. Δε καταλαβαίνουν, πως το ότι μαραίνονται τα κάνει όμορφα! Η αιώνια ομορφιά καταντάει μια ασχήμια. Δε καταλαβαίνουν!

Σάρωσε το «ναι» υπέρ της ανεξαρτησίας των Κούρδων στο Ιράκ



Σχεδόν το 93% των συμμετεχόντων στο δημοψήφισμα της Δευτέρας στο ιρακινό Κουρδιστάν, τάχθηκε υπέρ της ανεξαρτησίας από το Ιράκ, σύμφωνα με κουρδικά ΜΜΕ επικαλούμενα τα ως τώρα αποτελέσματα.
Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο Rudaw, έχουν καταμετρηθεί μέχρι στιγμής περίπου 282.000 ψήφοι από τα συνολικά 3,3 εκατομμύρια.

Ναζι , χαζοι , ολοι μαζι ...

Γράφει ο συνεργάτης μας 
Θόδωρος Γαλανόπουλος
Ελάτε τώρα που σας ξαφνιάζουν τα αποτελέσματα στη Γερμανία! Τα κόμματα πλέον έχουν χάσει εντελώς τα χαρακτηριστικά τους, που δεν καταλαβαίνει και ο ίδιος ο ψηφοφόρος τι ακριβώς ψηφίζει...
Πάρτε τα του οίκου μας ,της χώρας μας! Βρείτε μου μία δυο βασικές διαφορές της σημερινής κυβέρνησης από τις προηγούμενες, η τις επόμενες που θα έρθουν, και μετά τα κουβεντιάζουμε! Όχι τις ρητορείες περί αριστεράς, ότι αγαπάμε Μαδούρο και Τσε Γκεβάρα ! Τις κανονικές διαφορές στην οικονομικά προγράμματα,σε φόρους σε προστασία αδύνατων , σε αισχρή φορολογία, σε μνημόνια, σε υποταγή στους δανειστές και σε όλα αυτά που βλέπουμε κάθε μέρα και πλέον έχει χαθεί κάθε έννοια αριστεράς-δεξιάς -κέντρου!

Συντάξεις: Στοιχεία – σοκ για μειώσεις και διακρίσεις

- Μόνο μειώσεις δείχνουν τα στοιχεία για τις συντάξεις σε ΙΚΑ και Δημόσιο - Έπεσε στα 732 ευρώ η μέση σύνταξη, κάτω από 100 ευρώ τα μερίσματα - Κουρεμένη στα 158 ευρώ η επικουρική για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους - Μεγάλοι χαμένοι οι νέοι συνταξιούχοι στο ΙΚΑ καθώς έχασαν τουλάχιστον 60 ευρώ το μήνα

Η πλειοψηφία των συνταξιούχων λαμβάνει κουρεμένες συντάξεις πολύ κάτω των 1.000 ευρώ.

ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΞΑΝΑΕΡΘΕΙ, (Κρήτη, 1941)


Γράφει ο Νίκος Χειλδάκης

Wir Werden niemals Vergessen!
Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται υπό μνημονιακά δεσμά. Η κατάσταση αυτή έχει πλήξει καίρια την ελληνική οικονομία, έχει στείλει χιλιάδες νέους στο εξωτερικό, έχει οδηγήσει χιλιάδες στην αυτοκτονία.
Είναι αυτοί οι απόγονοι αυτών που λεηλάτησαν την Ελλάδα το 1941 και σήμερα μετά από τόσα χρόνια αρνούνται να πληρώσουν τις αποζημιώσεις της καταστροφής τους. Σήμερα διαπράττουν τα ίδια σε μια διαφορετική, αλλά πιο εξοντωτική διάσταση.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σαμοθράκη. Τεράστια προβλήματα από την θεομηνία

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Σαμοθράκη, καθώς το νησί έπληξε πολύ ισχυρή και πολύωρη βροχόπτωση, προκαλώντας τεράστια καταστροφή. Οι ζημιές, μετά από 12 ώρες βροχής, από τις 7 εχθές το απόγευμα έως τις 7 σήμερα το πρωί, είναι ανυπολόγιστες και το έργο αποκατάστασης εξαιρετικά δύσκολο.

ΔΕ ΝΤΡΕΠΟΣΑΣΤΕ ΡΕ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΕΣ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΕΣ ΣΑΣ!!! «Ναι» στην αλλαγή φύλου με μια δήλωση από τους ΑΝΕΛ - Στηρίζουν και την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης»



Η απόφαση αυτή ερμηνεύεται ως «αντάλλαγμα» για τη στήριξη Τσίπρα σε Καμμένο στη συζήτηση για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής σε βάρος του υπ. Εθνικής Άμυνας

Την ανανέωση του όρκου κοινής και αδιασάλευτης κυβερνητικής σύμπλευσης σηματοδότησε  η παρουσία των κ.κ. Αλέξη Τσίπρα και  Πάνου Καμμένου στην επεισοδιακή συνεδρίαση της Βουλής τη Δευτέρα για την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας που ζητούσε την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση των συνομιλιών του υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον κ. Μάκη Γιαννουσάκη, ισοβίτη για εμπόριο ναρκωτικών.

Anonymous σε ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς: Δύο βάσεις δεδομένων στα χέρια μας..


  • Με νέες απειλες προς ΕΟΠΥΥ και Τράπεζα Πειραιώς έρχονται ξανά στο προσκήνιο οι Anonymous, μετά από επιθέσεις στις ιστοσελίδες της Τράπεζας της Ελλάδος και των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Βοήθημα σε πολύτεκνες μητέρες από τον ΟΓΑ



Την έναρξη προγράμματος χορήγησης χρηματικού βοηθήματος, μέσα από το Λογαριασμό Αγροτικής Εστίας, σε 1.300 πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες ανακοίνωσε ο ΟΓΑ.


Οι προϋποθέσεις συμμετοχής είναι:

Να είναι οι πολύτεκνες μητέρες συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ προερχόμενες από τον πρώην ΟΓΑ. Εναλλακτικά, να είναι ασφαλισμένες στον Κλάδο Κύριας Ασφάλισης Αγροτών, που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ.

Με πολεοδομική άδεια η εγκατάσταση αυτόνομης θέρμανσης

Ανοίγει και επίσημα πια ο δρόμος για να έχουν ιδιοκτήτες διαμερισμάτων αυτόνομη θέρμανση, αφού δεν χρειάζεται πλέον η απόφαση της πλειοψηφίας της γενικής συνέλευσης, σύμφωνα με το νομοσχέδιο «Ελεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος», που κατατέθηκε την περασμένη βδομάδα στη Βουλή και αναμένεται η ψήφισή του, το αμέσως επόμενο διάστημα.