Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 2-10-2017



Κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες πρόσκαιρες βροχές τοπικού χαρακτήρα ή μεμονωμένους όμβρους σε περιοχές της Ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στην Εύβοια και στην Κρήτη, περιμένουμε τη Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017.
Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 6 έως 19 βαθμούς στη Δυτική Μακεδονία, από 8 έως 21 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 8 έως 22 στην Κεντρική Ελλάδα, από 10 έως 25 βαθμούς στην Ήπειρο,

Ένας αγώνας δρόμου η ζωή κι εσύ συναγωνίζεσαι με τις αντοχές σου.



Της Γεωργίας Ανδριώτου
Τρέχεις! Τρέχεις από το πρωί μέχρι το βράδυ να προλάβεις δουλειές, να προλάβεις υποχρεώσεις, να προλάβεις στιγμές.
Ένας καθημερινός αγώνας δρόμου η ζωή σου. Κι συναγωνίζεσαι με τις αντοχές σου. Αυτές είναι που πρέπει πολλές φορές να ξεπεράσεις κι όχι τους άλλους που τρέχουν δίπλα σου. Αυτό που σε νοιάζει είναι να προλάβεις να φτάσεις μέχρι το τέλος της μέρας στο τέρμα που σου έχουν επιβάλει οι σημερινές συνθήκες.

Ο ξηρός καρπός που μας προστατεύει από το ζάχαρο

Για τους περισσότερους από εμάς οι ξηροί καρποί είναι συνδεδεμένοι με την αύξηση του βάρους, επειδή έχουν κατά κανόνα αρκετές θερμίδες. Ως εκ τούτου τους αποφεύγουμε εντελώς, αλλά αυτό είναι λάθος. Σε μια ισορροπημένη διατροφή, οι ξηροί καρποί μπορούν να συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας.

Ιερέας ζητά να εξαιρεθεί το παιδί του από τα Θρησκευτικά - Δείτε γιατί (vid)


«Αποφάσισαν οι ανιστόρητοι γκιαούρηδες να κάνουν κοινωνικά πειράματα»...
Την απόφασή του να μην επιτρέψει στα παιδιά του να παρακολουθούν το μάθημα των Θρησκευτικών γνωστοποίησε ο Έλληνας ιερέας Αθανάσιος Λιακόπουλος.

«Τι μ’ενδιαφέρει εμένα το Ισλάμ;» διερωτάτε ρητορικά ο πατήρ Αθανάσιος και ξεκαθαρίζει πως δεν θα αφήσει τα παιδιά του συμμετάσχουν στο μάθημα.

Συνελήφθη ο εκβιαστής που μόλυνε βρεφικές τροφές στη Γερμανία

Οι αρχές της Γερμανίας ανακοίνωσαν ότι συνέλαβαν έναν Γερμανό 55 ετών για τον οποίο υπάρχουν «σοβαρές υποψίες» ότι είχε μολύνει με δηλητηριώδη ουσία βρεφικές τροφές και απείλησε να τις διανείμει στη χώρα και την Ευρώπη.

«Έχουν ενισχυθεί οι υποψίες για έναν άνδρα 55 ετών, γερμανικής υπηκοότητας, ο οποίος συνελήφθη χθες το βράδυ από τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας του κρατιδίου της Βάδης-Βιρτεμβέργης»,

Συνεχίζουν τον "πόλεμο" κατά των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών οι Anonymous Greece (ΦΩΤΟ)


undefined

Νέα ανάρτηση στο Facebook έκαναν οι Anonymous Greece με αφορμή την έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.
Σε αυτό αναφέρουν ότι ο πόλεμος εναντίον των πλειστηριασμών δεν θα σταματήσει, ενώ παράλληλα στέλνουν μήνυμα συμπαράστασης στον ελληνικό λαό.
Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση:

Σήμερα Κυριακή ανοίγει η αυλαία των 52ων Δημητρίων


“Πρεμιέρα” με την έκθεση “Revolution in Art” που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση
Με την έκθεση “Revolution in Art” κάνουν “πρεμιέρα” τα 52α Δημήτρια την 1η Οκτωβρίου, στις 8 μ.μ., στον 1ο όροφο του Περιπτέρου 2 της ΔΕΘ. Η έκθεση, που πραγματοποιείται με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Οκτωβριανή Επανάσταση, παρακολουθεί την ανάπτυξη των εικαστικών τεχνών στη Ρωσία μέσα από το έργο ρηξικέλευθων καλλιτεχνών, ομάδων και κινημάτων στο διάστημα από το 1900 έως το 1923, παράλληλα με τις ιστορικές εξελίξεις.

Ο Έλληνας γιατρός που μπορεί να σώσει χιλιάδες ζωές

Ο καθηγητής Γιώργος Δημόπουλος κοντά στη θεραπεία της ελονοσίας
Το νέο όπλο ενάντια στην ελονοσία έρχεται από έναν έλληνα επιστήμονα που εργάζεται στις ΗΠΑ. Ο καθηγητής Γιώργος Δημόπουλος ανέπτυξε τη μέθοδο αντιμετώπισης της ελονοσίας με γενετικά τροποποιημένα κουνούπια, τα οποία έχουν ενισχυμένη ανοσία και να είναι πιο ανθεκτικά στη μόλυνση από τα παράσιτα της ελονοσίας.

Η Ελλάδα γερνάει-Απογοητεύουν τα στοιχεία για την εξέλιξη του πληθυσμού




Το 2050 θα υπάρχουν 3 εκατομμύρια Έλληνες ηλικίας άνω των 60 ετών-Δυσοίωνες οι μελέτες για το μέλλον της χώρας με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων
Δυσοίωνα και απολύτως απογοητευτικά είναι τα στατιστικά στοιχεία και οι προοπτικές μελέτες για την εξέλιξη του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με την Ελληνική Γεροντολογική και Γηριατρική Εταιρία, με αφορμή την 1η Οκτωβρίου, Παγκόσμια Ημέρα των Ηλικιωμένων.

Θεσσαλονίκη: Έρχεται γιορτή σε γνωστά σινεμά με εισιτήρια στα… 2 ευρώ!



Το Cineplexx Day επιστρέφει στη Θεσσαλονίκη
Πέρυσι έκανε τον πρώτο μεγάλο πάταγο, φέτος επιστρέφει για να καθιερωθεί! Οι κινηματογράφοι Cineplexx στη Θεσσαλονίκη, ετοιμάζουν μία πολύ ξεχωριστή ημέρα, την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, όπου θα θυμίζουν «παράδεισο του σινεμά». Και βεβαίως η Cineplexx Day θα είναι με εισιτήριο μόνο στα 2 ευρώ για όλους!

Κούρεμα χρεών στα αρχαία Στάγειρα!


                                          
Σε ανάγλυφο με επιγραφή, το οποίο εκτίθεται στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης, ο τότε άρχοντας της πόλης πληροφορεί για την απομείωση χρεών των πολιτών

Καλό Μήνα!

                                               Αποτέλεσμα εικόνας για οκτωβριοσ

Οι πολιτικές εφημερίδες 1/10/2017

                                      

                  Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων