Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 15-10-2017



Την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές κατά τόπους νεφώσεις, κυρίως στην Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Πελοπόννησο, και το Αιγαίο. Στη Θράκη, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά Ελλάδα, η ορατότητα κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από 8 έως 23 βαθμούς, στα κεντρικά και νότια από 10 έως 27,

Να χαίρεσαι ρε



Να μην είσαι μίζερος ρε. Να χαίρεσαι.
Η μιζέρια δεν πρέπει να έχει καμία θέση στη ζωή σου. Το καταλαβαίνεις;
Πέταξέ την από πάνω σου. Πέταξέ την.
Σου κάνει κακό. Σε καταστρέφει. Σε κρατάει πίσω. Δεν το βλέπεις;
Είναι ύπουλο πράγμα η μιζέρια.
Θες να νιώθεις ο καημενούλης; Ο ξεχασμένος; Ο παραπονεμένος; Τι είναι αυτά; Που πας έτσι; Τι περιμένεις; Να σε λυπηθεί κανείς;
Άντε και σε λυπήθηκε… Μετά; Μετά τι;

ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ


Ξεκινά σήμερα η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης - Τι να προσέχουν οι καταναλωτές

Ξεκίνησε από χθες, Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017, η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης στους καταναλωτές, με την τιμή να αναμένεται να κυμανθεί περίπου...
στα 95 λεπτά το λίτρο, με τις πρώτες παραγγελίες να έχουν ήδη ξεκινήσει όπως δηλώνουν οι  βενζινοπώλες.

Όπως δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Πρατηριούχων Υγρών Καυσίμων και Σταθμών Αυτοκινήτων Θεσσαλονίκης «Ο Άγιος Χριστόφορος», Θέμης Κιουρτζής μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΟΑΕΔ -Νέο πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας: 7.685 προσλήψεις σε 34 δήμους (λίστα)



Στα τέλη Οκτωβρίου ή το αργότερο την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί νέα προκήρυξη που αφορά την υλοποίηση προγράμματος κοινωφελούς εργασίας για 7.685 μακροχρόνια ανέργους σε 34 δήμους της χώρας.
Οι άνεργοι – ωφελούμενοι του προγράμματα θα εργαστούν σε διάφορες υπηρεσίες των ΟΤΑ για διάστημα οκτώ μηνών με καθεστώς πλήρους απασχόλησης.

Μέχρι και 3.000 ευρώ αναδρομικά θα λάβουν συνταξιούχοι



Γερός «μποναμάς» έρχεται για τους συνταξιούχους. Με τη σύνταξη Ιανουαρίου, που θα δοθεί λίγο πριν Χριστούγεννα, ξεκινάει η αναδρομική επιστροφή των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ σε πάνω από ένα εκατομμύριο συνταξιούχους απ’ όλα τα ασφαλιστικά ταμεία.
Οι επιστροφές οι οποίες ανάλογα με το ποσό της σύνταξης μπορεί να φτάσουν ως και τα 3.000 ευρώ (συνολικά φτάνουν τα 300.000.000 ευρώ), θα δοθούν στους δικαιούχους αυτόματα, δίχως να απαιτούνται αιτήσεις ή αγωγές εκ μέρους τους, όπως δήλωσε η Γ.Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης Στέλλα Βρακά, ξεκαθαρίζοντας πως δεν τίθεται θέμα παραγραφής του ποσού.

Κρήτη: Έκλεψε το ασθενοφόρο και έκανε βόλτες στους δρόμους της πόλης


undefined


Ένα περιστατικό άνευ προηγουμένου συνέβη χθες το απόγευμα στον σταθμό του ΕΚΑΒ στη Βιομηχανική Περιοχή του Ηρακλείου στην Κρήτη.
Ειδικότερα, σύμφωνα με το cretalive.gr, ένας 32χρονος, άστεγος κατά την Αστυνομία, εκμεταλλεύτηκε την απουσία των εργαζομένων

Η Eλληνική λέξη που ψιθυρίζεται σε όλη την Ισπανία



Η ισπανική εφημερίδα El Pais, σε άρθρο της για την Καταλονία, χρησιμοποίησε τον όρο που έκανε διάσημο στο εξωτερικό ο έλληνας πρωθυπουργός.
Ολα ξεκίνησαν την ίδια στιγμή κατά την οποία ο ηγέτης των Καταλανών, Κάρλες Πουτζδεμόν, αποφάσισε να κάνει «δημοψήφισμα» για την ανεξαρτησία της Καταλονίας και έτσι ξεκίνησαν συγκρίσεις με το αντίστοιχο δημοψήφισμα του 2015 στη χώρα μας.

Αθώοι οι κάτοικοι της Ιερισσού για τα επεισόδια του 2013 εναντίον της εξόρυξης χρυσού


Το Πλημμελειοδικείο Πολυγύρου Χαλκιδικής απήλλαξε 17 κατοίκους της Ιερισσού που κατηγορούνταν για συμμετοχή σε επεισόδια, τα οποία διαδραματίστηκαν τον Μάρτιο του 2013, μεταξύ κατοίκων της περιοχής που αντιδρούσαν στην εξόρυξη χρυσού, και αστυνομικών δυνάμεων.
Κάνοντας επίκληση στον νόμο 4411/2016, το δικαστήριο έπαυσε την εις βάρος τους δίωξη, λόγω παραγραφής του πλημμεληματικού αδικήματος της παρακώλυσης συγκοινωνιών που τους καταλογίζονταν.

ΚΤΕΟ: Τουλάχιστον 1 εκατ. αυτοκίνητα θα «κοπούν» λόγω γυρισμένων χιλιομέτρων!

Τουλάχιστον 1 εκατ. αυτοκίνητα αναμένεται να «κοπούν» από τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας στα οποία θα προκύπτει ανακολουθία στα χιλιόμετρα που αναγράφουν στα κοντέρ τους.

Ειδικότερα σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikonomia.gr, τα ΚΤΕΟ όλης της χώρας θα πρέπει μέχρι τον Μάιο του 2018 να έχουν συμμορφωθεί με την Ευρωπαϊκή Οδηγία 45/2014 και η ανακολουθία του χιλιομετρητή κατά την διάρκεια Τεχνικού Ελέγχου ΚΤΕΟ να σημειώνεται ως «σοβαρή έλλειψη» με αποτέλεσμα ο έλεγχος να απορρίπτεται!

Τσιρώνης: Κάνναβη στο μπαλκόνι μας με ένα παράβολο..


  • Την άποψη ότι μπορεί κάποιος για ιδιόχρηση να έχει ένα φυτό κάνναβης στο μπαλκόνι του, καταβάλλοντας παράβολο στο κράτος, εξέφρασε ο Γιάννης Τσιρώνης.

Μιλώντας στον realfm 97,8 ο κ.Τσιρώνης είπε: «Η κάνναβη σε πολλές χώρες της Ευρώπης έχει αποποινικοποιηθεί. Αυτό σημαίνει ότι η ιδιόχρηση θα μπορεί είναι ελεγχόμενη και να έχει πληρώσει κάποιος το παράβολο του για να την κάνει.

Πόσους λαχνούς δικαιούστε με βάση τις ηλεκτρονικές πληρωμές σας (πίνακας) - Θα έχει και... τζακ πότ!

Άλλη μια κλίμακα μπαίνει στη ζωή μας. Αυτή που θα χρησιμοποιείται για να υπολογίζουμε τον αριθμό των λαχνών με τους οποίους θα συμμετέχουμε στις κληρώσεις για το 1000άρικο της εφορίας.
Η κλίμακα είναι αντίστροφα προοδευτική κάτι που σημαίνει ότι όσο περισσότερες είναι οι συναλλαγές μας τόσο –αναλογικά- λιγότεροι θα είναι οι λαχνοί. Το fpress.gr έκανε τους υπολογισμούς και παρουσιάζει πίνακες και στοιχεία.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων