Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 16-10-2017



Τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2017 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με αραιές και τοπικές μόνο νεφώσεις στην κεντρική και βόρεια χώρα και την Κρήτη.
Η θερμοκρασία στη βόρεια ηπειρωτική χώρα θα κυμανθεί από 7 έως 27 βαθμούς, στην κεντρική και νότια από 12 έως 29, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 27, και στα νησιά του Αιγαίου από 14 έως 25, ενώ στην Κρήτη και τη Ρόδο θα φτάνουν τοπικά και τους 26 με 27 βαθμούς.

Κραυγές - Ψίθυροι. Μια ινδιάνικη παραβολή




Μια μέρα, ένας σοφός Ινδιάνος έκανε την παρακάτω ερώτηση στους μαθητές του:-«Γιατί οι άνθρωποι ουρλιάζουν όταν εξοργίζονται;»

–»Γιατί χάνουν την ηρεμία τους» απάντησε ο ένας.

-«Μα γιατί πρέπει να ξεφωνίζουν παρότι ο άλλος βρίσκεται δίπλα τους;» ξαναρωτά ο σοφός.

Το νησί που κάθε έξι μήνες...ανήκει σε άλλη χώρα

Λιγότερο από έξι χιλιόμετρα πριν από το σημείο που το ποτάμι Bidasoa, κοντά στα γαλλο-ισπανικά σύνορα, αδειάζει στον Ατλαντικό Ωκεανό, βρίσκεται ένα μικρό νησί που ονομάζεται Pheasant (φασιανός). Στο ιστορικό νησί, το 1659, εκπρόσωποι από τη Γαλλία και την Ισπανία συναντήθηκαν και υπέγραψαν τη Συνθήκη των Πυρηναίων, που τελείωσε επίσημα τον Τριακονταετή Πόλεμο.

Το ανέκδοτο της ημέρας!



-Η κοπέλα μου είναι έγκυος ενώ χρησιμοποιούσα προφυλακτικό!
-Αγαπητέ μου φίλε θα στο εξηγήσω αμέσως! Μια φορά και έναν καιρό ήταν ένας τύπος με μια ομπρέλα στο δάσος, ξαφνικά βλέπει ένα θηρίο, σηκώνει την ομπρέλα, και ΜΠΑΜ! σκότωσε το θηρίο.
-Αυτό είναι αδύνατο, κάποιος άλλος σκότωσε το θηρίο!
-Ακριβώς, αυτό λέω κι’γώ!

Κληρονομιά τραπεζικού λογαριασμού. Τι ισχύει

Ο τραπεζικός λογαριασμός μετά το θάνατο του δικαιούχου, μεταβιβάζεται στους κληρονόμους. Όταν οι κληρονόμοι είναι περισσότεροι από έναν, αναλαμβάνει ο καθένας από τον τραπεζικό λογαριασμό το ποσοστό που του αναλογεί, σύμφωνα με τη μερίδα του στην κληρονομιά.

Παράδειγμα: Πατέρας απεβίωσε αφήνοντας κληρονόμους τα τρία παιδιά του. Τα κάθε παιδί κληρονομεί το 1/3 από το ποσό που είναι κατατεθειμένο στον τραπεζικό λογαριασμό.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΙΣ : ΤΟ ΚΟΙΤΑΣΜΑ ΥΔΡΟΓΟΝΘΡΑΚΩΝ ΘΕΡΜΑΙΚΟΥ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ (vid)


Ο γεωλόγος Μιχαήλ Αγουρίδης, που συμμετείχε στην γεώτρηση που έγινε πλησίον της Θεσσαλονίκης το 1989, λύνει την σιωπή του και μιλά στον δημοσιογράφο και συγγραφέα, Ιωάννη Παπαζήση, για το τεράστιο κοίτασμα υδρογονανθράκων του Θερμαϊκού Κόλπου που έμεινε ανεκμετάλευτο.

Δείτε το σχετικό βίντεο από "Ε.Ο.Ε. Ερευνητικός Οργανισμός Ελλήνων":

Θεσσαλονίκη: Γερανοί «σηκώνουν» τα ΙΧ που κλείνουν λεωφορειολωρίδες

Φωτ. απε-μπε
Εντατικοποιούνται οι έλεγχοι της Τροχαίας στις λεωφορειολωρίδες της Θεσσαλονίκης. Οι οδηγοί που κινούνται ή που σταθμεύουν τα οχήματά τους από το πρωί της Δευτέρας έως το βράδυ της Παρασκευής, στη λωρίδα αποκλειστικής διέλευσης των αστικών λεωφορείων θα καλούνται να ...συμμορφωθούν αλλιώς θα έρχονται αντιμέτωποι με πρόστιμα, άρση πινακίδων κυκλοφορίας ακόμη και του ίδιου του αυτοκινήτου, όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Τροχαίας Θεσσαλονίκης Γιώργος Σουρβίνος.

Αποκάλυψη: Γι' αυτό βραβεύουν τον Γ. Παπανδρέου ως μεγάλο ηγέτη



Είναι το μακρινό 2010 και η κυβέρνηση Παπανδρέου είναι παντοδύναμη. Τότε λοιπόν ο πρωθυπουργός αποφασίζει να κάνει «φροντιστήριο» στους υπουργούς του. Διοργανώνεται λοιπόν ένα
σεμινάριο από το Ινστιτούτο Επιμόρφωσης του ΠΑΣΟΚ και σε αυτό συμμετείχαν όχι μόνο κυβερνητικά αλλά και κομματικά στελέχη. Παμπούκης, Κατσέλη, Γερουλάνος, Ξενογιαννακοπούλου, Μπιρμπίλη και αρκετοί υφυπουργοί πηγαίνουν σ’ αυτό το φροντιστήριο, άλλοι κανονικά, άλλοι καθυστερημένοι, άλλοι κάνουν κοπάνα.

Και όμως είναι ελληνικό! Αυτό το όχημα «καίει» 1 ευρώ/100 χλμ και παρκάρεται σε θέση... κάδου! (ΦΩΤΟ)



Έχει συνολικό πλάτος του δεν ξεπερνά το ύψος ενός οκτάχρονου παιδιού! Στοιχίζει όσο το πετρέλαιο θέρμανσης, που θα ξοδέψει ένα νοικοκυριό στο Νευροκόπι κατά τους μήνες της βαρυχειμωνιάς.

Φορτίζει στην απλή πρίζα «σούκο» μιας κατοικίας, με ό,τι απαιτεί σε ηλεκτρικό φορτίο η λειτουργία μιας ηλεκτρικής σκούπας, και η κίνησή του κοστίζει μόλις ένα ευρώ ανά 100 χιλιόμετρα.

Ο Μπεν Σαπίρο αποστομώνει αριστερούς για αλλαγή φύλου & εκτρώσεις!



Ο Μπεν Σαπίρο αποστομώνει αριστερούς για αλλαγή φύλου & εκτρώσεις!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ: Στα σκουπίδια καταλήγουν κάθε χρόνο μεγάλες ποσότητες χρυσού και ασημιού στην Ελβετία!!!



Μοιάζει απίστευτο αλλά είναι αλήθεια: Στα σκουπίδια καταλήγουν κάθε χρόνο σημαντικές ποσότητες χρυσού και ασημιού στην Ελβετία. Η εξήγηση; Πιο απλή από όσο θα πίστευε κανείς.  
Τι κι αν σε μια «φυσιολογική» χώρα του κόσμου οι υπόνομοι γεμίζουν με λύματα και ακαθαρσίες; Στην Ελβετία μόνο πέρυσι ανιχνεύτηκαν τρεις τόνοι ασήμι και 43 κιλά χρυσού από σταθμούς επεξεργασίας λυμάτων τα οποία αντιστοιχούν σε περίπου 3 εκατ. ελβετικά φράγκα (2,6 εκατ. ευρώ).

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων