Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Πέμπτη 19-10-2017



Λίγες νεφώσεις σε ολόκληρη τη χώρα, οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα πυκνώνουν και διατήρηση των υψηλών θερμοκρασιών, περιμένουμε την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Βόρεια Ελλάδα χώρα από 5 έως 27 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 7 έως 28, στη Δυτική Ελλάδα από 10 έως 24 βαθμούς, στη Νότια Ελλάδα από 11 έως 26, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 27 βαθμούς και στα νησιά του Αιγαίου από 11 έως 25 βαθμούς, αλλά στα Δωδεκάνησα οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 26 με 27 βαθμούς Κελσίου.

Εκείνοι οι φίλοι που ήρθαν για να φωτίσουν το δρόμο σου.



Γράφει η ψυχολόγος Άρτεμις Βαμβουνάκη.
Είναι εκείνοι οι άγνωστοι γνωστοί που συναντήθηκες σε ανύποπτη στιγμή. Θυμάσαι αρχικά πως σε πλησίασαν δειλά κι ανταλλάξατε κανά δυο κουβέντες. Κι ύστερα συναντιόσασταν συχνότερα και γελούσατε μαζί, κι έπειτα καταλάβατε πως σκεφτόσασταν το ίδιο και ξεκαρδιζόσασταν για τα ίδια αστεία. Ήταν σαν κάτι να σας ένωνε, κάτι ανεξήγητο και πρωτόγνωρο, κάτι τόσο διαφορετικό μα και συνάμα υπέροχο.

Πώς λέγονταν παλιά οι περιοχές της Θεσσαλονίκης

Ποιος είναι ο «Κουκλουτζάς» και ποιο σημερινό πλούσιο προάστιο αποκαλούταν Αρσακλί; Ποια συνοικία λεγόταν Καπουτζήδα και πού βρισκόταν η Μπάρα – ή αλλιώς η… Τρούμπα της Θεσσαλονίκης; Ακολουθήστε μας σε ένα ταξίδι στον χρόνο για να ανακαλύψετε τα παλιά ονόματα των συνοικιών της Θεσσαλονίκης.

17 σημάδια που φανερώνουν ότι δεν έχετε… «αυτοπεποίθηση»!

Το να πιστεύουμε στον εαυτό μας, στις γνώσεις μας, στις ικανότητες, στα ταλέντα και στην εμφάνιση μας, τις περισσότερες φόρες μπορεί να είναι πιο σημαντικό από τα ίδια τα προσόντα μας. Για αυτό και πολλές φορές βλέπουμε ανθρώπους με πολύ λιγότερες ικανότητες από εμάς να προοδεύουν και να αποκτούν επαγγελματικές θέσεις αξιοζήλευτες...

Σου τελείωσε το επίδομα ανεργίας; Δες πως μπορείς να πάρεις περισσότερα χρήματα από τον ΟΑΕΔ!



Σύμφωνα με πληροφορίες, το τακτικό επίδομα ανεργίας δεν τελειώνει, αφού ο ΟΑΕΔ φαίνεται πως εξετάζει την ενίσχυση
των ανέργων μέσω άλλων επιδομάτων.

Ο Οργανισμός Απασχόλησης της χώρας δίνει τρία επιδόματα σε όσους σταματούν να λαμβάνουν το 12μηνο επίδομα ανεργίας, όταν λήγει το χρονικό διάστημα... Αυτά είναι τα επιδόματα λήξης, μακροχρονίων ανέργων και το ειδικό τριμηνιαίο βοήθημα.

ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ ΕΝΑΝ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΛΑΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ


Επενδύσεις προς όφελος ενός λαού γίνονται μόνο εκεί που υπάρχει κατανάλωση, δηλαδή χρήμα, διαφορετικά οι σχετικές επενδύσεις είναι καθαρή αποικιοκρατία.

Για να γίνουν επενδύσεις, με στόχο να επέλθει ανάπτυξη σε μια χώρα, θα πρέπει να υπάρχει αντίστοιχη κατανάλωση, δηλαδή ζήτηση στη συγκεκριμένη χώρα. Για να υπάρχει όμως κατανάλωση θα πρέπει να υπάρχει ρευστότητα, να υπάρχει δηλαδή χρήμα προς διάθεση για αγορές προϊόντων και υπηρεσιών που θα παράξουν οι επενδύσεις.

Όλες οι αλλαγές στο νέο ΚΟΚ - Πότε οι οδηγοί θα πρέπει να ξαναδώσουν εξετάσεις

Ερχονται ανατροπές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ) και πλέον τα πρόστιμα θα πέφτουν με βάση τα εισοδηματικά κριτήρια.

Παράλληλα οι οδηγοί θα χάνουν το δίπλωμά τους, ενώ θα αφαιρούνται και οι πινακίδες του ΙΧ που χρησιμοποιούσαν κατά την παράβαση.

Εφιαλτικό 4μηνο για φορολογουμένους: Οσα θα πρέπει να πληρώσουν (λίστα)



Ζάλη προκαλούν στους φορολογούμενους τα χαράτσια που καλούνται να πληρώσουν το τελευταίο τρίμηνο του 2017, αφού θα
πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να δώσουν 15 δισ. ευρώ.
Κάθε μήνα θα πρέπει να πληρώνουν 5 δισ. ευρώ οι φορολογούμενοι και οι επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα μέχρι και τον Ιανουάριο του 2018 θα πρέπει οι φορολογούμενοι να πληρώσουν:

Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ: Στην τελική ευθεία η ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης του ΟΛΘ


undefined

Ακόμη και έως το τέλος του τρέχοντος μηνός θα μπορούσε να γίνει το καθοριστικό βήμα για την ολοκλήρωση της παραχώρησης του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, με την υπογραφή της σύμβασης αγοραπωλησίας του 67% της εταιρείας, μεταξύ του ΤΑΙΠΕΔ και της κοινοπραξίας DIEP GmbH-Τerminal Link SAS-Βelterra Investments Ltd, η οποία είναι ο πλειοδότης για τον ΟΛΘ, με προσφερόμενο τίμημα 231.926.000 ευρώ.

Σε επίσχεση εργασίας την Παρασκευή οι γιατροί του ΕΟΠΠΥ

Σε επίσχεση εργασίας προχωρούν την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου οι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ γιατροί διαμαρτυρόμενοι για την καθυστέρηση στην εξόφληση των χρημάτων που τους χρωστούν.

Την ημέρα αυτή οι γιατροί θα απέχουν από την διενέργεια ιατρικών πράξεων και εξετάσεων στους ασφαλισμένους μέσω ΕΟΠΥΥ και όσοι ασφαλισμένοι χρειαστούν ιατρική πράξη θα πρέπει να πληρώσουν από την τσέπη τους και στη συνέχεια να διεκδικήσουν τα χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ.

Θεσσαλονίκη: Έρχεται η Γιορτή Καστάνου με άφθονα κάστανα, γλέντι και θέα!

Ορεινή πεζοπορία στο «Περιαστικό δάσος» και το «Καλογερικό»
Γιορτή Καστάνου στο Λιβάδι δεν σημαίνει μόνο άφθονα κάστανα, εδέσματα, χορό και γλέντι. Πέρα από αυτά, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου μπορείτε να πάρετε μέρος σε μια ορεινή πεζοπορία στο δάσος, να απολαύσετε την υπέροχη πανοραμική θέα προς το Θερμαϊκό, τον Όλυμπο, τη Χαλκιδική, το Βέρμιο και το Πάικο, καθώς και να περιηγηθείτε στον παραδοσιακό οικισμό του Λειβαδίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 18/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων