Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

Καιρός: για Σάββατο 21-10-2017



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά τόπους στα δυτικά νότια τμήματα θα είναι πυκνότερες, περιμένουμε το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα σε αρκετές περιοχές θα είναι περιορισμένη. Τοπικές ομίχλες θα σχηματιστούν κυρίως στο Ιόνιο, στη Δυτική Ελλάδα και στο Αιγαίο.

Αριστοτέλης: Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου…



«Πίσω από κάθε πόνο σου στέκει ένα λάθος σου…» είπε κάποτε ο Αριστοτέλης. Μια φράση που διάβασα στο βιβλίο της Μάρως Βαμβουνάκη: «Ο παλιάτσος και η Άνιμα».
Αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς παραδεχόμαστε πως για ό,τι μας πληγώνει, εμείς έχουμε την ευθύνη.
Κάποιοι θεωρούν πως η μοίρα μας, καθορίζει όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας και πως εμείς δεν μπορούμε να αποτρέψουμε τίποτα.

Αποκλειστικό:Μάθετε τα πάντα για τους αεροψεκασμούς από τον κ. Ν. Κατσαρό


Αναδημοσιεύουμε τη πρόσφατη αποκλειστική συνέντευξη του κ. Κατσαρού για τους αεροψεκασμούς μετά από αίτημα πολλών αναγνωστών μας.

Κ. Κατσαρέ θέλουμε πραγματικά να σας ευχαριστήσουμε για την τιμή που μας κάνετε δίνοντας τη συνέντευξη αυτή στο pentapostagma.gr. Η συνέντευξη αυτή ήταν ένα μόνιμο αίτημα των αναγνωστών μας, οι οποίοι κρέμονται κυριολεκτικά από το στόμα σας για ένα θέμα πάρα πολύ σημαντικό για τις ζωές των παιδιών μας αλλά και όλων μας.

ΣΚΑΝΔΑΛΟ: Η Βλαζάκη εκθέτει τον πρωθυπουργό μπλοκάροντας το ΕΣΠΑ της Αμφίπολης και της Πέλλας



Σε νέες περιπέτειες μπαίνουν τα αρχαιολογικά ΕΣΠΑ της Κεντρικής Μακεδονίας, αφού το ΥΠΠΟ δεν προχωράει τις διαδικασίες που έχουν συμφωνηθεί.

Η Γ.Γ Μαρία Βλαζάκη επιμένει στην ένταξη του έργου «Οθωμανικά λουτρά Βέροιας», παρόλο που έχει γίνει σαφές από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας πως δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα.

Κουίζ: Τι πρέπει να βάλεις στο τελευταίο τετράγωνο -Οχι δεν είναι το 6

Οι γρίφοι και τα παιχνίδια της λογικής κάνουν καλό σε κάθε ηλικία, αφού δίνουν στο μυαλό μας την ευκαιρία να ξεσκουριάσει.

Μερικές σπαζοκεφαλιές είναι δύσκολες, άλλες πάλι όχι και τόσο. Πάντως, όπως και να έχει, είναι ένα ευχαριστο διάλειμμα από την πολυάσχολη καθημερινότητά μας.

Οι γρίφοι απαιτούν παρατηρητικότητα, οξυδέρκεια και καλή μνήμη. Σύνηθως όσοι έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης μπορούν να λύσουν με ευκολία μια σπαζοκεφαλιά.

Οπότε είναι ένα καλό τεστ για να δεις αν τελικά μπορείς να λύσεις αυτη που σου βάλαμε. 

Θεσσαλονίκη: Οι 9 δωρεάν ξεναγήσεις στην πόλη – Πώς θα κλείσεις θέση!

Με πρωτοβουλία της Α΄ Δημοτικής Κοινότητας Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται το πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων περιπάτων των δημοτών σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, για το δίμηνο Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου 2017. Σκοπός του προγράμματος είναι η γνωριμία των δημοτών με τον πολιτιστικό πλούτο και την ιστορία της πόλης τους, με τη βοήθεια έμπειρων και εξειδικευμένων ξεναγών. ΠΡΟΣΟΧΗΟι θέσεις συμπληρώνονται πάρα πολύ γρήγορα!

Ποιοι μπορούν να βγουν στη σύνταξη ακόμη και στα 55 αντί για 62 ή 67

Μειώνονται κάτω από τα 62 και τα 67 τα όρια ηλικίας για σύνταξη με διαδοχική ασφάλιση και ξεμπλοκάρει η έκδοση άνω των 50.000 αιτήσεων που είχαν απορριφθεί από το 2013 και μετά.

Οι ασφαλισμένοι που δεν πήραν σύνταξη με διαδοχική και είχαν απορριπτική απόφαση τα προηγούμενα χρόνια μπορούν τώρα να επανέλθουν με νέα αίτηση και να κριθούν με πολύ πιο ευνοϊκούς όρους.

Ολυμπιακή Ζυθοποιία: Επένδυση 12 εκατ. ευρώ στη Θεσσαλονίκη

Η Ολυμπιακή Ζυθοποιία αποκάλυψε την πρωτοποριακή και παγκοσμίως πατενταρισμένη καινοτομία DraughtMaster, μια επένδυση συνολικού ύψους 3,2 εκατ. ευρώ, η οποία αφορά τις μπύρες Mythos, Fix, Fix Dark και Κaiser. Η νέα τεχνική έχει ως αποτέλεσμα η μπύρα διατηρεί την ποιότητα και τη φρεσκάδα της για 6 φορές μεγαλύτερο διάστημα σε σχέση με άλλες τεχνολογίες.

Αλλάζει το σύστημα για τα ραντεβού με τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Καταργείται από το νέο έτος το όριο των 200 επισκέψεων στους συμβεβλημένους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ και θα αντικατασταθεί από ένα εντελώς νέο σύστημα συμβάσεων, που θα λειτουργεί με ραντεβού και θα βασίζεται σε γεωγραφικά κριτήρια

Από 1ης-1-2018 θα τεθούν σε εφαρμογή οι νέες συμβάσεις με τους ιδιώτες γιατρούς και τον ΕΟΠΥΥ. Προκειμένου να γίνει η σύναψη των νέων συμβάσεων θα λήξουν όλες οι τωρινές συμβάσεις των γιατρών

Κλείνει το εργοστάσιο της (πρώην) PITSOS - Άλλοι 250 εργαζόμενοι στο δρόμο..


Την απόφαση της να αποχωρήσει από την παραγωγική της δραστηριότητα στην Ελλάδα έλαβε η γερμανική εταιρεία BHS, βάζοντας λουκέτο στο εργοστάσιο της Πίτσος στο Ρέντη. 


Η διοίκηση της πολυεθνικής ενημέρωσε τους επικεφαλής της ελληνικής θυγατρικής της ότι η μονάδα της στην Ελλάδα (BSH Οικιακές Συσκευές ΑΕ – πρώην Πίτσος) θα λειτουργήσει μέχρι τα τέλη του 2018 και στη συνέχεια θα κλείσει καθώς δεν μπορεί να υποστηρίξει την παραγωγή οποιουδήποτε προϊόντος του ομίλου.

ΤΟ “ΧΑΡΤΖΙΛΙΚΙ” ΩΣ ΜΕΣΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ



Γράφει ο Ψυχολόγος-Οικογενειακός Σύμβουλος Γιάννης Ξηντάρας* (paidi-efivos.gr)

Οι περισσότεροι γονείς, όταν τους ρωτάω αν δίνουν “χαρτζιλίκι” στα παιδιά τους, μου απαντάνε αρνητικά. Και δεν μιλάμε για μικρά παιδιά που ακόμα δεν έχουν μάθει αριθμητική ή την αξία των χρημάτων, αλλά για μεγαλύτερα, ακόμα και στην εφηβεία.

Συνήθως οι γονείς δίνουν στα παιδιά τους “όσα χρειάζονται κάθε φορά”, τους δίνουν χρήματα αναλόγως της περίστασης, όταν βγουν μία βόλτα ή όταν πρόκειται να πάρουν κάτι από το κυλικείο. Έτσι όμως χάνεται μία μεγάλη ''ευκαιρία''...

Οι πολιτικές εφημερίδες 20/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων