Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 25-10-2017



Την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2017 αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο νότιο Ιόνιο, το Αιγαίο, την Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, και τη Θράκη. Τα φαινόμενα στην περιοχή των Σποράδων, της Εύβοιας, και της νότιας και ανατολικής Πελοποννήσου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και λίγες κατά τόπους ασθενείς παροδικές βροχοπτώσεις.

Όταν το παιδί κλαίει δε χρειάζεται να του πεις να σταματήσει.



Τι γίνεται αν κάθε φορά που το παιδί σας κλαίει ή γκρινιάζει, κάνει πραγματικά κάτι που αξίζει τον κόπο;
 Δεν το εκτιμούμε πάντα όταν τα παιδιά μας αρχίζουν να κλαίνε, αλλά αυτό που πραγματικά κάνουν είναι να κάνουν χρήση του εγγενούς συστήματος ανάκτησης του σώματος.

Ο μυστικός κώδικας των διαρρηκτών: Πως σημαδεύουν τα σπίτια που θα χτυπήσουν (εικόνες)



 Στην αρχή παρακολουθούν τους στόχους τους για κάποιες ημέρες και κρατάνε σημειώσεις.
Στη συνέχεια αφού έχουν τσεκάρει τα στοιχεία των θυμάτων τους, τα πιθανά κλοπιμαία, αλλά και τους κινδύνους που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν στα σπίτια που έχουν βάλει στο μάτι, σημαδεύουν με ένα δικό τους κώδικα την είσοδο, τα γραμματοκιβώτια ή ακόμα και τα κουδούνια των σπιτιών.
Η μόδα με τα σύμβολα στις εισόδους των σπιτιών ξεκίνησε από την Βρετανία, όπως δημοσίευσε και η daily mail, αλλά εξαπλώθηκε σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, σε κάποιες περιπτώσεις και στη χώρα μας.

Πρόστιμο 1.500 ευρώ σε όσους κυκλοφορούν με ιστορικό αυτοκίνητο


Αλλάζουν τα δεδομένα για τους κατόχους ιστορικών αυτοκινήτων, αφού σύμφωνα με απόφαση που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης την περασμένη εβδομάδα, θα επιβαρύνονται με πρόστιμο 1.500 ευρώ όσοι τα κυκλοφορούν στο δρόμο.
Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης,

Έξι δις ευρώ μειώθηκαν οι κοινωνικές δαπάνες την «αριστερή» τριετία 2015-2017

Μύθος το «κοινωνικό κράτος» του ΣΥΡΙΖΑ - Απογοητευτική η σύγκριση με τους... κακούς προηγούμενους

Την παταγώδη κατάρρευση του μύθου περί «αριστερής κοινωνικής ευαισθησίας», αποκαλύπτουν τα επίσημα στοιχεία, τα οποία καταγράφουν δραματική μείωση των λεγόμενων κοινωνικών δαπανών, (για ασφάλιση, περίθαλψη, κοινωνική πρόνοια και απασχόληση) κατά 5,7 δισ. ευρώ την τριετία διακυβέρνησης από τον ΣΥΡΙΖΑ (2015-2017), σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα 2012-2014! 

Μαζικά μεταναστεύουν σε Κύπρο και Βουλγαρία οι ελληνικές εταιρείες

Μαζικά μεταναστεύουν σε Κύπρο και Βουλγαρία οι ελληνικές εταιρείεςΜαζική είναι η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων προς τη Βουλγαρία και την Κύπρο, οι οποίες, σε αντίθεση με την Ελλάδα, καταφέρνουν τα τελευταία χρόνια να προσελκύουν επενδύσεις αντί να τις διώχνουν.
Οι δύο χώρες έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά, αλλά αυτό που είναι κοινό και στις δύο περιπτώσεις είναι το θετικό επενδυτικό περιβάλλον, που ευνοεί την ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. 

Ο ευρωβουλευτής Ν. Μαριάς στηρίζει την αναφορά του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος προς την ΕΕ

Τα γραφεία του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος επισκέφτηκε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής και πρόεδρος του κόμματος «Ελλάδα - Ο άλλος δρόμος» Νότης Μαριάς. Ο πρόεδρος Χαράλαμπος Περβανάς και οι επιστημονικοί συνεργάτες του Συλλόγου ενημέρωσαν τον κ. Μαριά για τις αναφορές που απηύθυναν προς τα αρμόδια ευρωπαϊκά όργανα για την προστασία των δανειοληπτών. 

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Δόθηκε παράταση - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Δόθηκε παράταση - Μέχρι πότε μπορείτε να κάνετε αίτηση Δεν προβλέπεται να δοθεί άλλη παράταση.
Παρατείνεται έως τις 25 Οκτωβρίου 2017 η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος ύψους 1.000 ευρώ. Συγκεκριμένα το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους, ότι η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων χορήγησης του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2016-17,

Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων 26ης και 28ης Οκτωβρίου της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης

Το πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων των επετείων της 26ης Οκτωβρίου 1912 και της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν και φέτος με ιδιαίτερη λαμπρότητα και επισημότητα, ανάλογη της σημασίας των επετείων αυτών με τη συμμετοχή σπουδαστών, μαθητών και συλλόγων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Tα πάνω κάτω με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών. Σε ποια ακίνητα φέρνουν νέα βάρη

Tα πάνω κάτω θα έρθουν με τις αλλαγές των αντικειμενικών αξιών που δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών, καθώς από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει οι τοπικές επιτροπές προκύπτει ότι σε ορισμένες περιοχές οι αντικειμενικές τιμές είναι χαμηλότερες των εμπορικών τιμών και άρα θα αυξηθούν, ενώ σε άλλες περιοχές ισχύει το αντίστροφο και αναμένονται μειώσεις ακόμη και πάνω από το 40%.

Σαρανταοκτάωρη απεργία σε όλα τα ΜΜΕ για τον ΕΔΟΕΑΠ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης, σε συντονισμό με την ΕΣΗΕΑ και τις άλλες Ενώσεις της χώρας, κηρύσσει 48ωρη απεργία σε όλα τα Μέσα, διαμαρτυρόμενο για το αδιέξοδο στο οποίο κυβέρνηση και εργοδότες οδηγούν τον ΕΔΟΕΑΠ.

Η απεργία του κλάδου θα αρχίσει σήμερα Τρίτη 24 Οκτωβρίου (από τις 06.00) και θα λήξει στις 06.00 της Πέμπτης 26 Οκτωβρίου. Συμμετέχουν σε αυτήν οι δημοσιογράφοι σε εφημερίδες, περιοδικά, δημόσια, δημοτικά και ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γραφεία Τύπου (και των ΟΤΑ), διαδικτυακά Μέσα και σε κάθε άλλο χώρο εργασίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 24/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων