Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Παρασκευή 27-10-2017



Την Παρασκευή 27 Οκτωβρίου 2017 στην περιοχή των Δωδεκανήσων και της Κρήτης αναμένονται νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες από το απόγευμα θα περιοριστούν κυρίως στην ανατολική Κρήτη και τα νότια Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος, όμως από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις πρώτα στα βόρεια και στην συνέχεια στα κεντρικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, και στο βόρειο Αιγαίο.

Εκείνες οι γυναίκες που παλεύουν στη ζωή αντρίκια.



Της Στεύης Τσούτση.
Μπορεί να λένε ότι ο κόσμος φτιάχτηκε για τους άντρες. Μπορεί και να έχουν δίκιο.
Μη με ρωτάς, δεν ξέρω να σου πω.
Εγώ ξέρω μόνο να σου μιλήσω για εκείνες τις γυναίκες που η ζωή τις έκανε άντρες.
Σκληρές απ’ έξω και μαχητικές και δυναμικές. Έφτιαξαν τσαγανό για να μην τις καταβροχθίσει ο μεγάλος τούτος κόσμος.  Ο κόσμος με το μεγάλο στόμα και τα κοφτερά δόντια.

10 σοφά λόγια που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας!


10 σοφά λόγια που ακούσαμε από τις γιαγιάδες μας!

Η αγάπη των παππούδων και των γιαγιάδων είναι όρων και οι σοφές εκφράσεις τους μοναδικά εφόδια για τη ζωή του καθενός, πολύτιμα μαργαριτάρια σοφίας για να θυμάσαι.
Όταν είσαι μικρός, δεν θες ν’ ακούς τη γιαγιά και τον παππού που σου προσφέρουν με αγάπη κομμάτια γνώσης και εμπειρίας από τη μακρόχρονη ζωή τους – μάλιστα, σχεδόν διαμαρτύρεσαι που σου στερούν χρόνο από το παιχνίδι ή τους φίλους σου. Μόνο όταν μεγαλώσεις, καταλαβαίνεις την αξία που έχουν αυτά τα αληθινά μαργαριτάρια της σοφίας που σου προσφέρονταν απλόχερα

Τι θα γίνει τελικά με τις επιστροφές των χρημάτων στους συνταξιούχους

Συντάξεις ψαλιδισμένες και με παράνομες κρατήσεις έπαιρναν για χρόνια εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι που εκτός όλων των άλλων έχαναν κάθε μήνα και ένα ποσό το οποίο πήγαινε υπέρ ΕΟΠΥΥ αλλά με λάθος υπολογισμό. Έτσι πλέον δικαιούνται επιστροφές 1.000 ως και 3.000 ευρώ ανάλογα με το ποσό της σύνταξης.
Συντάξεις αυτή τη φορά η ατζέντα των δανειστών δεν περιελάμβανε. Εμμέσως όμως οι συζητήσεις για τα δημοσιονομικά και το πλεόνασμα αφορούσε άμεσα εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους.

Οι εφοριακοί της αρχαιότητας με τα... ρόπαλα



Σε μιαν άλλη εποχή, το 93 - 97 π.Χ., οι τράπεζες, αν χρωστούσες, δεν ανέθεταν σε ενοχλητικές εταιρείες να υπενθυμίζουν ξανά και ξανά την οφειλή. Είχαν πιο άμεσες και αποτελεσματικές μεθόδους.
Eνα τετράδραχμο από τη Μακεδονία που παρουσιάζεται στην έκθεση «Χρήμα. Σύμβολα απτά στην αρχαία Ελλάδα» στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, απεικονίζει τα εξαρτήματα του ταμία της πόλης που εισέπραττε φόρους και τους έβαζε στη δημόσια τράπεζα: Eνα κάθισμα για να κάθεται, ένα χρηματοκιβώτιο για την είσπραξη – και ένα ρόπαλο για όσους αρνούνταν να πληρώσουν!

Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο εισαγγελέας Ι.Διώτης για απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ!


Σε 10 χρόνια κάθειρξη καταδικάστηκε ο εισαγγελέας Ι.Διώτης για απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ!

Σε κάθειρξη δέκα ετών καταδίκασε ομόφωνα τονεισαγγελέα Ιωάννη Διώτη το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας για την κακουργηματική πράξη της απόκρυψης της λίστας Λαγκάρντ και της απώλειας τεράστιων εσόδων από το κράτος, μια υπόθεση την οποία χειρίστηκε ως επικεφαλής του ΣΔΟΕ.
Tο δικαστήριο τον έκρινε ένοχο επειδή δεν αξιοποίησε τα στοιχεία που περιελάμβανε η λίστα των Ελλήνων καταθετών στην τράπεζα HSBC της Γενεύης, αναγνωρίζοντας πως οι ενέργειές του έγιναν για να ωφεληθούν, δηλαδή για να μην ελεγχθούν, τα 2.059 πρόσωπα της λίστας.

Από πού και ως πού … «Ο ΕΛΑΣ απελευθέρωσε την Θεσσαλονίκη»;



Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο κ. Μπουτάρη και το ΔΣ του Δήμου Θεσσαλονίκης
    Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης ,στα πλαίσια του καθιερωθέντος, με το Π.Δ 50/2016-ΦΕΚ 81/Α/2016,  εορτασμού της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής την 30 Οκτ 1944,

Η άλωση της Αθήνας: Επίσημα 1 στους 6 κατοίκους είναι λάθρο – Ανεπίσημα οι 4 στους 10!



Στοιχεία-σοκ για την πληθυσμιακή αλλοίωση της πρωτεύουσας της Ελλάδας και «καρδιάς» της χώρας, της Αθήνας, αποκαλύπτει επίσημη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας: Ενας στους έξι κατοίκους της Αθήνας, περίπου το 15% είναι ξένοι εκτός ΕΕ, πρώην λαθρομετανάστες οι οποίοι συμμετείχαν στην έρευνα και καταμετρήθηκαν!

Καθιέρωση της 30ης Οκτωβρίου ως επετείου απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 1 του Προεδρικού Διατάγματος με αριθμό ΦΕΚ 81/Α/09-05-2016, η 30η Οκτωβρίου καθιερώνεται ως δημόσια εορτή τοπικής σημασίας για το Δήμο Θεσσαλονίκης, σε ανάμνηση της απελευθέρωσης της πόλης από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.
 
Την ημέρα αυτή, Δευτέρα 30 Οκτωβρίου 2017, θα πραγματοποιηθούν στο Δήμο Θεσσαλονίκης οι εξής εκδηλώσεις :

Ξεκινάει Το «Νέο Εξοικονομώ ΙΙ» ;;; Η Ώρα Της Αλήθειας, Για Να Μην Περιμένει Ο Κόσμος Άδικα



Μια φορά και έναν καιρό, (για την ακρίβεια τον Ιανουάριο του 2016), θα ξεκινούσε το πολυαναμενόμενο «νέο εξοικονομώ ΙΙ» που οι επαγγελματίες του χώρου της θέρμανσης, του κλιματισμού και της ενέργειας περιμένουν πως και πως για να «κινηθεί η αγορά». ..

Ο Ιανουάριος δυστυχώς έγινε Απρίλιος, ο Απρίλιος έγινε Ιούλιος (μιλάμε πάντα για το 2016), ο Ιούλιος Σεπτέμβριος, και το παραμύθι συνεχίζεται μέχρι τις μέρες μας (Οκτώβριος 2017), οπότε και οι ανακοινώσεις έγιναν πιο «επίσημες»,

Μετά τα υποκατάστατα κρέατος έρχονται και τα υποκατάστατα ψαριών;



Η εταιρεία τεχνολογίας φαγητού Impossible Foods, δημιουργός του Impossible Burger, που παρασκευάζεται αποκλειστικά από φυτικά συστατικά αλλά μυρίζει και έχει γεύση πανομοιότυπη με το συμβατικό burger με ζωικά συστατικά, σχεδιάζει τη δημιουργία αντίστοιχων «ψαροφαγικών» υποκατάστατων χρησιμοποιώντας την ίδια τεχνολογία.
Ο ιδρυτής της εταιρείας και βιοχημικός Pat Brown, σε σχετικές δηλώσεις του επεσήμανε ότι έχει σκοπό να εξαφανίσει εντελώς κάθε ζωικό στοιχείο από τη βιομηχανία παραγωγής φαγητού μέχρι το 2035.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου Πολιούχου Θεσσαλονίκης.

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης

Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης


Βιογραφία
Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε περί το 280 - 284 μ.Χ. και μαρτύρησε επί των αυτοκρατόρων Διοκλητιανού και Μαξιμιανού το 303 μ.Χ. ή το 305 μ.Χ. ή (το πιο πιθανό) το 306 μ.Χ.