Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017

Καιρός:για Τετάρτη 1-11-2017



Βροχές και καταιγίδες περιμένουμε την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου 2017 στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο, καθώς επίσης σε περιοχές της Δυτικής και Νότιας Πελοποννήσου. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι ισχυρά, κυρίως στη Ζάκυνθο, στην Κεφαλονιά και στην Ιθάκη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένονται κατά τόπους αυξημένες νεφώσεις. Λίγες ασθενείς βροχές ενδέχεται να εκδηλωθούν πρόσκαιρα στη Χαλκιδική, στις Σποράδες και στην Εύβοια. Τις πρώτες πρωινές ώρες παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά, σε ημιορεινά τμήματα της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδα, καθώς και σε πεδινά τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Η αχαριστία είναι ψυχική αναπηρία.



Μια από τις πιο κοινές μορφές ψυχασθένειας είναι η αχαριστία. Όσοι θεωρούν υπερβολικό τον χαρακτηρισμό ας σκεφτούν πόσο λογική και φυσιολογική συμπεριφορά μπορεί να είναι, να τσακίζεις το χέρι που σε αγκάλιασε και σου πρόσφερε βοήθεια.
Τα πολλά πρόσωπα της αγνωμοσύνης εκδηλώνονται με το να μην εκτιμάς κάτι που σου έχει χαριστεί να απολαύσεις και το καταστρέφεις, όπως το περιβάλλον. Όταν σου έχει δοθεί κάτι σε αφθονία και δεν μοιράζεσαι τίποτα με τους λιγότερο ευνοημένους που βρίσκονται σε ανάγκη και έλλειψη. Όταν δεν αναγνωρίζεις τίποτα σε όσους έχουν συμβάλλει στην επιτυχία σου, πάρα μόνο στον εαυτό σου.

Την Τετάρτη ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις

Την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου θα ξεκινήσουν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις και θα διαρκέσουν έως την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017.

Σε αυτό το διάστημα δίνεται από τον νόμο η δυνατότητα της προαιρετικής λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή 5 Νοεμβρίου. Η πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου για το ωράριο λειτουργίας τη συγκεκριμένη Κυριακή, στα καταστήματα της Αθήνας, είναι από τις 11:00 έως τις 18:00.

Μέρισμα μόνο σε οικονομικά αδύναμους


Μέρισμα μόνο σε οικονομικά αδύναμους

Τα κριτήρια, τις προϋποθέσεις και τους τομείς για τη διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» από το υπερπλεόνασμα του 2017 εξετάζει το οικονομικό...
επιτελείο της κυβέρνησης με πλοηγό την εισοδηματικά ενίσχυση συγκεκριμένων κοινωνικών στρωμάτων που έχουν πραγματικά ανάγκη, καθώς από την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων χρεών του Δημοσίου και εκκρεμών αιτήσεων για συντάξεις και εφάπαξ.

Πώς θα καταθέσετε πινακίδες και τι φόρους και τέλη θα γλιτώσετε

Απαλλαγή από τα τέλη κυκλοφορίας, τα τεκμήρια διαβίωσης και τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης θα έχουν όσοι κάτοχοι ΙΧ αυτοκινήτων καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στην εφορία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2017, δηλώνοντας «ακινησία».

Συγκεκριμένα, όσοι θα υποβάλλουν δηλώσεις «ακινησίας» και καταθέσουν τις πινακίδες των οχημάτων τους στις Δ.Ο.Υ. μέχρι τις 31-12-2017 θα αποφύγουν:

Υιοθέτησε Κι Εσύ Έναν Μετανάστη, Μπορείς



Οι Γερμανοί δεν αστειεύονται και έχουν σκοπό πλέον να ενεργοποιήσουν όλες τις διατάξεις που τους βολεύουν και να φορτώσουν με αλλοθρήσκους τον Νότο

Kαι να, λοιπόν, που άξαφνα, καταμεσής του περασμένου Αυγούστου, μία μελέτη γερμανικής μη κυβερνητικής οργάνωσης ανακάλυψε τη λύση στο ελληνικό δημογραφικό πρόβλημα: τους μετανάστες! Νόμιμους ή «λάθρο» δεν έχει σημασία, αρκεί να γεννοβολάνε!

Στο σφυρί τα σπίτια σε τιμές κάτω από την αντικειμενική

Τη χαριστική βολή στη μικρή και μεσαία ιδιοκτησία ετοιμάζεται να δώσει η κυβέρνηση προκειμένου να κλείσει τάχιστα την τρίτη αξιολόγηση.
Για να εξευμενίσει τους δανειστές για τις καθυστερήσεις που έχουν σημειωθεί, το υπουργείο Οικονομικών έχει δεσμευτεί και ετοιμάζεται να εκδώσει άμεσα την υπουργική απόφαση που θα επιτρέπει να εκποιούνται στην -πολύ χαμηλή- εμπορική τιμή που έχουν σήμερα τα ακίνητα που κατάσχει η Εφορία για χρέη προς το Δημόσιο.

Αυτές είναι οι αλλαγές στις εξετάσεις για το δίπλωμα οδήγησης

Τα πάνω… κάτω αναμένεται να φέρουν σε οδηγούς και εκπαιδευτές τα δύο νομοσχέδια που ετοιμάζει το υπουργείο Μεταφορών, με τα οποία θα προβλέπονται ριζικές αλλαγές και αυστηρές ποινές. 
Μάλιστα, με το δεύτερο σχέδιο νόμου το οποίο θα κατατεθεί μέσα στον Δεκέμβριο, οι σχολές οδήγησης που δεν θα συμβαδίσουν με τα όσα προωθούνται από το ΥΠΟΜΕΔΙ θα έρθουν αντιμέτωπες ακόμη και με «λουκέτο».

Αρχίζει η 2η φάση ανάρτησης των δασικών χαρτών



Άρχισε σήμερα το δεύτερο μέρος της κλιμακωτής ανάρτησης των δασικών χαρτών, σε μια έκταση που αντιστοιχεί στο 17% της χώρας. Το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για υλοποίηση της δέσμευσής του για την απρόσκοπτη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου των δασικών χαρτών.

Ειδικότερα, οι περιοχές που αναρτώνται σήμερα είναι οι εξής:

Ένοχοι ο Άκ.Τσοχατζόπουλος και άλλοι 15 για τις «χρυσές μίζες» των εξοπλιστικών, έκρινε και το Εφετείο


Ένοχοι, όπως ακριβώς και πρωτόδικα, κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Άκης Τσοχατζόπουλος και οι υπόλοιποι 15 συγκατηγορούμενοί του για το σκάνδαλο των «χρυσών μιζών» κατά την υπογραφή συμβάσεων εξοπλιστικών προγραμμάτων.



Πλέον με ενδιαφέρον αναμένεται η απόφαση του δευτεροβαθμιου δικαστηρίου επί των ποινών, που αναμένεται να ανακοινωθεί την ερχόμενη Τετάρτη. 
Συγκεκριμένα με την απόφαση του δευτεροβάθμιου δικαστήριου κρίθηκαν - έπειτα από περίπου τρία χρόνια ακροαματικής διαδικασίας - ένοχοι όπως και σε πρώτο βαθμό οι:

Ποιοι συνταξιούχοι δεν θα πάρουν τα 1.400 ευρώ επιστροφής

Τον Δεκέμβριο θα λάβουν περίπου 1 εκατ. συνταξιούχοι επιστροφή έως 1.400 ευρώ από την εισφορά υγειονομικής περίθαλψης που αχρεωστήτως είχε παρακρατηθεί.

Διευκρινίζεται ότι ο υπολογισμός αυτός γίνεται επί του μεικτού ποσού της κύριας σύνταξης, στην οποία εφαρμοζόταν η κράτηση μετά την αφαίρεση των ποσών που αντιστοιχούν στις μειώσεις των νόμων 4024/2011, 4051/2011 και 4093/2012 και των αντίστοιχων κρατήσεων του Δημοσίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/10/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων