Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Καιρός:για Σάββατο 4-11-2017



Πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού με βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, περιμένουμε το Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα τις μεσημεριανές ώρες θα ενταθούν και θα περιοριστούν στη Χαλκιδική, στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά τμήματα, στην Εύβοια και στο Αιγαίο. Τα ισχυρότερα φαινόμενα, που κατά τόπους είναι πολύ πιθανό να συνοδευτούν από χαλαζοπτώσεις, αναμένονται στις Σποράδες, στην Εύβοια,

Είναι ευλογία να μπορείς να εκτιμάς όσα έχεις.

Της Μαρίνας Αβραάμ.
Τους ανθρώπους που σε περιβάλλουν, την υγεία, το σπίτι σου, όλα αυτά που αγαπάς, όλα όσα σε πεισμώνουν κι όλα αυτά που συμβάλλουν για να γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος.
Είναι ευλογία να μπορείς να εκτιμάς τους ανθρώπους της ζωής σου. Αυτούς που σε νοιάζονται πραγματικά. Που στέκονται δίπλα σου στα δύσκολα όταν ο κόσμος σου δείχνει να καταρρέει.

Κροκόδειλος μια ώρα από τη Θεσσαλονίκη

Φύγε τώρα για να δεις ...Έλληνα κροκόδειλο μόλις μία ώρα από τη Θεσσαλονίκη.

Ο Βύρωνας ο κροκόδειλος σε περιμένει στη Βυρώνεια...
Μόλις μία ώρα έξω από τη Θεσσαλονίκη, αποτελεί το δεύτερο χωριό όπου θα πρέπει σίγουρα να κάνεις στάση κατά τη διάρκεια της εκδρομής, καθώς στο Δημοτικό Ενυδρείο της θα βρεις κάτι παραπάνω από ό,τι γνώριζες μέχρι στιγμής. Ο κροκόδειλος με το όνομα «Βύρωνας» με μήκος 1,80 μέτρα «σουλατσάρει» ανενόχλητος μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη δεξαμενή ενυδρεία και μπορείς να τον δεις από απόσταση μισού μέτρου!

Έμεινε Έγκυος Ενώ Ήταν... Ήδη Έγκυος! Σπάνια Περίπτωση Κάνει Τον Γύρο Του Διαδικτύου (Βίντεο)



Μια γυναίκα από την Καλιφόρνια των ΗΠΑ έμεινε έγκυος ενώ ήταν ήδη έγκυος, σε μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση που είχε ως αποτέλεσμα να φέρει “δίδυμα” από δύο διαφορετικά ζευγάρια γονέων!
Η 31χρονηΤζέσικα Άλεν συμφώνησε να γίνει παρένθετη μητέρα για ένα ζευγάρι Κινέζων, σύμφωνα με την New York Post. Τον Απρίλιο του 2016,

Η σημαία ως αντικείμενο κλήρωσης στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.


Η απόφαση του υπουργείου παιδείας να επιβάλλει την μέθοδο της κλήρωσης (λοταρίας) αντί της αριστείας, για την επιλογή σημαιοφόρων και παραστατών, προκάλεσε αμηχανία, ερωτηματικά και επιφυλακτικότητα στην πλειοψηφία των γονέων και μαθητών των δημοτικών σχολείων της χώρας.

Θεσσαλονίκη: Τέλος για φέτος τα καραβάκια στο Θερμαϊκό (ΦΩΤΟ)



Ολοκληρώθηκαν για φέτος τα θαλασσινά δρομολόγια με τα δυο γραφικά καραβάκια της «KaravakiaThessaloniki Waterbus», που εκτελούσαν τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Περαία – Νέοι Επιβάτες και αντίστροφα.
Ο «Άγιος Γεώργιος» και ο «Κωνσταντής», επί πέντε μήνες, μετέφεραν καθημερινά τους Θεσσαλονικείς,τους επισκέπτες της πόλης, και τους τουρίστες στις κοντινές και βραβευμένες, με τη «Γαλάζια Σημαία» ακτές της Περαίας και των Νέων Επιβατών.

Δεν θα μπορούν να ασφαλιστούν οχήματα που δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ



Αυστηροποίηση των τεχνικών ελέγχων και των προστίμων και απαγόρευση άδειας ασφάλισης σε όσα ταξί ή IX αυτοκίνητα δεν έχουν περάσει από ΚΤΕΟ,
προανήγγειλε στη Βουλή ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης.

Αφορμή ήταν η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Λυκούδη, που τόνισε την ανάγκη να παρθούν μέτρα για την αντικατάσταση των παλαιών ταξί, καθώς, όπως είπε, είναι ο βασικός παράγοντας της περιβαλλοντικής ρύπανσης στην Αθήνα.

Συνταξιούχοι: Ποιοι θα πάρουν 10 ευρώ και ποιοι 3.000 ευρώ επιστροφή - Όλη η αλήθεια


Αποτέλεσμα εικόνας για efka

Ανατροπή με την επιστροφή των παρανόμως...
παρακρατηθέντων εισφορών υπέρ ασθένειας σε εκατομμύρια συνταξιούχους.

Ενώ χθες (31/10/2017) το πρωί ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ, Δημήτρης Τσακίρης αποκάλυψε ότι η επιστροφή των χρημάτων θα γίνει με την πληρωμή της σύνταξης Δεκεμβρίου και πως το ποσό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων εφάπαξ, ήρθε λίγες ώρες αργότερα το υπουργείο Εργασίας να… διαψεύσει.

Μνημείο για τις ψυχές «των κρεμασμένων γυναικών…»




Θα αποκαλυφθεί την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017 στα Κάτω Λεχώνια
Ένα μνημείο για τις ψυχές «των κρεμασμένων γυναικών…» 
Το μνημείο των τριών γυναικών που κρεμάστηκαν από τους Γερμανούς κατακτητές τον Ιούλιο του 1944 στα Κάτω Λεχώνια, θα αποκαλυφθεί κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώνει το Μορφωτικό Ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017, στον Άγιο Γεώργιο Κάτω Λεχωνίων.

Δάνεια ΟΕΚ: Ανατροπή Με Μεγάλο Κούρεμα Και Μικρότερες Δόσεις!



Είναι περισσότεροι από 80.000 οι πολίτες που έχουν πάρει δάνεια του ΟΕΚ και πλέον θα δουν με τη νέα ρύθμιση να έρχεται γενναίο κούρεμα στο χρέος τους, αλλά και μικρότερες δόσεις με επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής.

Δάνεια από τον ΟΕΚ έχουν λάβει 81.175 άτομα. Με τη ρύθμιση η οποία έχει ήδη γίνει αποδεκτή από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΑΕΔ το υπουργείο Εργασίας προωθεί μεγάλες αλλαγές οι οποίες φέρνουν κούρεμα του χρέους, με ουσιαστική απαλλαγή από τι υπόλοιπο του δανείου, αλλά και ευκολίες στην αποπληρωμή.

Οι ανισότητες μεταξύ των δύο φύλων θα εξαλειφθούν το ...2234


Οι ανισότητες μεταξύ των ανδρών και των γυναικών αυξάνονται εκ νέου φέτος, για πρώτη φορά έπειτα από δέκα χρόνια συνεχούς προόδου στην προώθηση της ισότητας των φύλων, ανακοίνωσε το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF). Όσο αφορά τον χρονικό ορίζοντα εξάλειψης των ανισοτήτων μεταξύ των δύο φύλων, θα πρέπει να περιμένουμε … 217 χρόνια, δηλαδή μέχρι το 2234.

Οι πολιτικές εφημερίδες 3/11/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων