Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2017

Καιρός:για Κυριακή 5-11-2017



Βελτιωμένο καιρό σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο θα είναι τοπικά αυξημένες, περιμένουμε την Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017. Ασθενείς βροχές μικρής διάρκειας ενδέχεται να εκδηλωθούν σε περιοχές της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, στη Βόρεια Κρήτη και προς το βράδυ στα νησιά του Νοτίου Ιονίου. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, ενώ παγετός θα εκδηλωθεί στα ορεινά και ημιορεινά ηπειρωτικά, καθώς και σε πεδινές τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Το ψέμα έχει κοντά πόδια και μακριά χέρια.



Η εμπιστοσύνη είναι σαν ένα εύθραυστο και διαφανές κρυστάλλινο κόσμημα που διαμορφώνει τη ζωή μας. Χρειάζεται πολύ χρόνο και προσπάθεια για να το φτιάξουμε, επειδή είναι πολύτιμο και ανεκτίμητο.
Ωστόσο, μπορεί αυτό το κόσμημα να φέρνει μεγάλη ευτυχία, αλλά σπάει εύκολα σε λίγα δευτερόλεπτα από αμέλεια, από εγωισμό και από κακή συμπεριφορά.
Όταν ένα συναίσθημα τόσο σημαντικό όσο η εμπιστοσύνη καταρρέει, κάτι πεθαίνει μέσα μας.

ΗΘΙΚΟ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ................................!!!!!!!

του Φραγκούλη Φράγκου

> Ήταν κάποτε μια καλή''παρέα'' φίλων του ΠΑΣΟΚ.!!!......
1ος ο εργολάβος Καλογρίτσας, δημιούργημα του ΠΑΣΟΚ, φίλος του Άκη και του Γιαννόπουλου.
2ος ο κουμπάρος του Καλογρίτσα εργολαβομηχανικός Σπίρτζης, πρόεδρος του ΤΕΕ με την ΠΑΣΚΕ.
3ος ο δικηγόρος Ματζουράνης, προφυλακισμένος για το σκάνδαλο Κοσκωτά, γραμματέας του Υπ Συμβουλίου επί ΠΑΣΟΚ.

Παγκόσμια μοναδικότητα: Η πιο στενή σιδηροδρομική γραμμή στον κόσμο βρίσκεται στην Ελλάδα


        

Η ιστορία του τρένου και οι μύθοι του Πηλίου σε μια                μαγευτική διαδρομή!

                      
Το τρενάκι του Πηλίου, ο θρυλικός «Μουτζούρης» εδώ και έναν αιώνα περίπου, με μία διακοπή 25 χρόνων, σημαδεύει την ιστορία του τόπου καθώς υπήρξε έντονα δυναμικό στοιχείο πολιτισμού και ανάπτυξης.

Εξετάσεις σε τέσσερα μαθήματα για το απολυτήριο Λυκείου - Όλες οι αλλαγές

Μεγάλες θα είναι οι αλλαγές στη Γ' Λυκείου από τη σχολική χρονιά που ήδη διανύουμε, καθώς το υπουργείο Παιδείας επεξεργάζεται τόσο ένα σημαντικό «ψαλίδι» στα εξεταζόμενα μαθήματα, με τον αριθμό τους να υποχωρεί μόλις στα τέσσερα, ενώ προστίθενται και δύο επιπλέον εβδομάδες σχολείο (σε όλο το Λύκειο).

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΟ…ΙΣΛΑΜ



ΑΥΤΑ ΠΡΟΩΘΕΙ Η ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΕΥΡΩΠΗ


Ήδη στην Γερμανία, χώρα πρότυπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εφαρμόζεται πρόγραμμα ισλαμοποίησης στα σχολεία και μάλιστα όσοι αντιδρούν διώκονται με χαρακτηριστικό τρόπο. Αυτά μαθαίνουν οι Γερμανοί μαθητές στο σχολείο! 

Είναι απίστευτο αυτά που διδάσκουν οι δάσκαλοι.

Τον κίνδυνο να χάσουν τα αναδρομικά λόγω καθυστερήσεων βλέπουν οι συνταξιούχοι

Για εμπαιγμό των συνταξιούχων κάνει λόγο το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων(ΕΝΔΥΣΗ) για «τα τραγελαφικά διαδραματιζόμενα ως προς την επιστροφή των παρανόμως παρακρατηθέντων ποσών».
Ενώ ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ κ. Τσακίρης διαβεβαίωνε ότι τα ποσά θα πιστωθούν τέλη Νοέμβρη του 2017 με την σύνταξη του Δεκεμβρίου την ίδια ώρα, το Υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι «θα επιστραφούν την χρονική στιγμή που το Υπουργείο θα αποφασίσει και θα οργανώσει».’

Έρχονται μεγαλύτερες εκπτώσεις στο κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ



Μεγαλύτερη μείωση στα τιμολόγιο της ΔΕΗ για τα αδύναμα λαϊκά νοικοκυρά προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.
Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Νίκου Καραθανασόπουλου σχετικά με τις μαζικές διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος στη περιοχή της Καρύστου, ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι «επίκειται άμεσα ρύθμιση για μεγαλύτερη μείωση της τιμής της ηλεκτρικής ενέργειας για τις πιο φτωχές ομάδες πληθυσμού».

Έρευνα: Οι έφηβοι έχουν περισσότερες πιθανότητες να δοκιμάσουν ναρκωτικά παρά να καπνίσουν τσιγάρο

Σχεδόν το ένα τέταρτο των μαθητών ηλικίας 11 έως 15 δήλωσαν ότι είχαν πάρει ναρκωτικά σε σύγκριση με το 19% (!) που δήλωσαν ότι είχαν καπνίσει

Ανησυχία προκαλούν τα ευρήματα μιας καινούριας έρευνας, τα οποία αποκαλύπτουν ότι οι έφηβοι είναι πιο πιθανόν να κάνουν χρήση ναρκωτικών ουσιών απ' ότι να καπνίσουν.

Συνάντηση στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το παραθαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης


undefined

Συνάντηση εργασίας με θέμα την εκπόνηση μελέτης Ειδικού Χωρικού Σχεδίου για το παραθαλάσσιο μέτωπο της Θεσσαλονίκης, διοργανώνει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας θα έχει συνάντηση εργασίας με τους δημάρχους και εκπροσώπους των δήμων Δέλτα, Αμπελοκήπων – Μενεμένης,

12.500 μουσουλμάνοι μετανάστες στα νησιά την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου - 3.500 επιπλέον τον Οκτώβριο


12.500 μουσουλμάνοι μετανάστες στα νησιά την περίοδο Μαΐου-Σεπτεμβρίου - 3.500 επιπλέον τον Οκτώβριο


Συνολικά 3.478 παράνομοι μετανάστες έφτασαν χωρίς κανενα εμπόδιο και με τη συνοδεία του Λ.Σ. στα νησιά του Αιγαίου τον Οκτώβριο, με τη Λέσβο να υποδέχεται αριθμό ρεκόρ για το τρέχον έτος.
Συνολικά στη Λέσβο έφθασαν 2.216 άτομα. Το Σεπτέμβριο οι αφίξεις ήταν 2.170, ενώ τον Αύγουστο 1.053. Τους πρώτους μήνες του έτους οι αφίξεις μερικές φορές δεν υπερέβαιναν τις 300.

Οι πολιτικές εφημερίδες 4/11/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων