Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2017

Καιρός:για Δευτέρα 6-11-2017



Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές στη Δυτική Ελλάδα και κυρίως στο Ιόνιο όπου θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, και παροδικές νεφώσεις στην υπόλοιπη χώρα, περιμένουμε τη Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2017. Από τις βραδινές ώρες ωστόσο και από τα δυτικά ο καιρός θα παρουσιάσει επιδείνωση με βροχές και καταιγίδες οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και πιθανότατα τμήματα της Ηπείρου, ενώ κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Τρίτη θα επεκταθούν σε περιοχές της Θεσσαλίας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Το τέλος της μέρας χωράει πάντα μέσα του ένα ευχαριστώ και μια συγγνώμη.



Της Γεωργίας Ανδριώτου.
Οι υποχρεώσεις μας επιβαρύνουν την καθημερινότητά μας και την κάνουν δύσκολη και απαιτητική. Σημείο μιας εποχής που η οικονομική κρίση χτυπά αλύπητα την ποιότητα της ζωής μας και εξαντλεί τα ψυχικά μας αποθέματα. Αυτή η ίδια καθημερινότητα, όμως, είναι γεμάτη με ανθρώπους. Τους ανθρώπους της ζωής και της καρδιά μας, που γίνονται οι αποδέκτες των συμπεριφορών και των συναισθημάτων μας σε όλες τους τις αποχρώσεις.

ΠΕΡΙ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ



Γνωστόν εἶναι ὅτι οἱ Ἕλληνες ἀποκαλοῦσαν τούς μή Ἕλληνας βαρβάρους, διαπιστώνοντας ὅτι ὁ πολιτισμός πού εἶχαν ἀναπτύξει ἦτο κατά πολύ ἀνώτερος τῶν ἄλλων λαῶν. Φημί γάρ τό μέν Ἑλληνικόν γένος
αὐτό αὑτῶ οἰκεῖον εἶναι καί συγγενές, τῶ δέ βαρβαρικῶ  ὀθνεῖον καί ἀλλότριον.  ΠΛΑΤΩΝΟΣ<ΠΟΛΙΤΕΙΑ>  470b ,470c

Η βελανιδιά της ζωής φυτεύτηκε στην πλατεία Αριστοτέλους

undefined
Μία βελανιδιά φυτεύτηκε σήμερα στην πλατεία Αριστοτέλους, στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Δέντρο της ζωής», η οποία έχει στόχο να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες σχετικά με την δωρεά οργάνων και ιστών.
Μικροί και μεγάλοι βρέθηκαν από τις 12:00 απέναντι από το κινηματοθέατρο «Ολύμπιον» για να λάβουν μέρος σε αυτή τη δράση, η οποία διοργανώνεται από τον δήμο Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τον Πανελλήνιο Σύλλογο Μεταμοσχευμένων Καρδιάς – Πνεύμονα, τη «Σκυτάλη» και με την υποστήριξη του Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων.

Προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ κατά του συμφώνου συμβίωσης για ομόφυλα ζευγάρια



Στην «αντεπίθεση» φαίνεται πως περνάει η Εκκλησία, έναντι της επέκτασης του συμφώνου συμβίωσης σε ομόφυλα ζευγάρια, προσφεύγοντας στο Συμβούλιο τη Επικρατείας, κρίνοντας αυτήν αντισυνταγματική.  Από 7 Μαρτίου 2016 έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Ιερές Μητροπόλεις Πειραιώς, Κυθήρων και Γόρτυνος, καθώς και οι Μητροπολίτες αυτών, όπως και  πλέον των 160 μοναχών, πολιτών, δικηγόρων, κ.λπ.

Δραματικά τα δημογραφικά στοιχεία για τον πληθυσμό της Ελλάδας



Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τη δημογραφική εξέλιξη του ελληνικού πληθυσμού σύμφωνα με όσα διατυπώνει σε σχετική του μελέτη ο καθηγητής Δημογραφίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βύρωνας Κοτζαμάνης, ο οποίος μίλησε στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Ο κ. Κοτζαμάνης, θεωρεί δεδομένη τη μείωση του πληθυσμού στις επόμενες δεκαετίες και προβλέπει ότι στην Ελλάδα μετά από 35 έτη θα κατοικούν από 10,4 εκατομμύρια έως 9,5 εκατομμύρια άνθρωποι, ενώ η δημογραφική γήρανση θα είναι διαρκώς αυξανόμενη, καθώς το φαινόμενο όχι μόνο δε ανακόπτεται αλλά θα βαίνει αυξανόμενο με την πάροδο των ετών.

Ημέρα της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας



Στις   8 Νοεμβρίου, γιορτάζει η Πολεμική μας Αεροπορία. Γιορτάζουν τα ελληνικά φτερά, οι φύλακες του εναέριου χώρου μας, οι πιλότοι που καθημερινά βρίσκονται αντιμέτωποι με την τουρκική επιθετικότητα.

Πέρασαν δεκαετίες από την στιγμή εκείνη του Φεβρουαρίου του 1912, οπότε και έγινε η πρώτη στρατιωτική πτήση στην πατρίδα μας, με πιλότο τον Εμμανουήλ Αργυρόπουλο. Από τότε μέχρι σήμερα η Αεροπορία μας, έδωσε και αυτή ονόματα στο Πάνθεον των ηρώων αυτού του τόπου. Μωραϊτίνης, Μουτούσης, Καμπέρος.

Σε Ξενοδοχεία Θα Διαμένουν Πλέον Οι ΜΕΓΑΛΟΕΠΕΝΔΥΤΕΣ Παράνομοι Μετανάστες Στην Ελλάδα



Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να διαθέσει δωμάτια ξενοδοχείων σε αλλοδαπούς στην προσπάθεια να τιθασεύσει την μεταναστευτική κρίση, γράφει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα Die Welt.
H γερμανική εφημερίδα σημειώνει: «Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας δήλωσε την Τετάρτη ότι στο πλαίσιο προγράμματος, που χρηματοδοτείται από την ΕΕ για την στέγαση 30.000 αλλοδαπών, 20.000 έχουν εγκατασταθεί ήδη σε διαμερίσματα.

Σε λίγο θα είναι επικίνδυνο να επισκεφτείς και...Εκκλησία!!!!!!!



του Φραγκούλη Φράγκου

Σε λίγο θα είναι επικίνδυνο να επισκεφθείς
και...Εκκλησία!!!!!!!​ Για Νεκροταφείο ούτε λόγος, ιδίως εάν είσαι Εφοριακός.

Διαβάστε την Ανακοίνωση της Αστυνομίας

Πάνω από 60.000 επισκέψεις στο «Γ. Αβέρωφ».

Εντυπωσιακό ρεκόρ επισκεψιμότητας καταγράφεται στο θρυλικό καταδρομικό «Γ.Αβέρωφ». Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αριθμός των επισκεπτών τις τρεις εβδομάδες που βρίσκεται στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης πλησιάζει τον αριθμό επισκεπτών στο Φάληρο, κατά τη διάρκεια όλου του 2016. Ήδη έχουν καταγραφεί περίπου 60.000 επισκέπτες μέσα σε  τρεις εβδομάδες από την ημέρα που ξεκίνησε το επισκεπτήριο.

Ο Άγιος Παΐσιος ανακηρύχθηκε προστάτης των διαβιβαστών του στρατού

Το ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου

Την ανακήρυξη του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, ως Προστάτη του Στρατιωτικού Σώματος των Διαβιβάσεων, έπειτα από αίτημα της Διευθύνσεως Στρατιωτικών Ιερέων του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Αμύνης, ενέκρινε η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος η οποία συνεδρίασε χθες, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 5/11/2017

                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων