Πέμπτη 9 Νοεμβρίου 2017

Η ευαισθησία είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων.



Της Λίτσας Φιλίππου
Η ευαισθησία είναι αρετή των δυνατών ανθρώπων. Εκείνων που το ανάστημα της ψυχής τους, ξεπερνά τη σκιά τους. Η ισχυρή προσωπικότητά τους κρύβει μέσα της τους μεγαλύτερους φόβους τους. Η δυναμικότητά τους αντισταθμίζει τις πιο ευάλωτες ισορροπίες τους. Και η αξιοπρέπειά τους φωτίζει ακοίμητος φάρος τη στάση ζωής τους.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ …ΠΡΟΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΞΥΠΝΑΤΕ ΡΕ!!!


Στην αρχή σου μείωσαν τον μισθό και τη σύνταξη, για να μη βγούμε από το ευρώ.

Μετά έφεραν τους «ΘΕΣΜΟΥΣ» με τα κουαρτέτα του ΤΟΜΣΕΝ & ΔΡΑΚΟΥΛΕΣΚΟΥ, για να μη βγούμε από το ευρώ, και να ικανοποιήσουν τους δανειστές του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Έπειτα έδιωξαν το παιδί σου από την Ελλάδα, για να εγκατασταθούν τα παιδιά του Αφγανιστάν, των Μουσουλμάνων λαθρομεταναστών του ISIS, διαταγή του ΡΟΤΣΙΛΝΤ.

Αυτοί είναι οι φόροι που πρέπει να πληρώσουμε μέχρι τα Χριστούγεννα



Πνιγμένη στους φόρους και τα χαράτσια η ελλληνικά μέση οικογένεια, που… «τρέχει και δεν φτάνει» προκειμένου να αντεπεξέλθει στις καθημερινές της υποχρεώσεις.
Λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, και τα ελληνικά νοικοκυριά μετρούν και ξαναμετρούν έσοδα και έξοδα. ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, φόρος εισοδήματος κτλ…. δεν έχουν τελειωμό. Βρισκόμαστε ακόμη στις αρχές του Νοέμβρη, και ο χρονικός κλοιός αποπληρωμής φόρων και οικονομικών εκκρεμοτήτων «σίφγγει» όλο και περισσότερο.

Η Εξαθλίωση Του Έθνους Μας

Το να καταδικάζεις ένα ολόκληρο Έθνος στην ποινή του θανάτου ή της αναξιοπρεπούς εξαθλίωσης για τα πράγματι μεγάλα λάθη του, η οποία έχει καταργηθεί σχεδόν παντού ακόμη και για τους πιο στυγνούς δολοφόνους, δεν είναι δείγμα πολιτισμού – αποτελώντας μεγάλη ντροπή για τη γερμανική Ευρώπη.

Γράφει ο Βασίλης Βιλιάρδος 

«Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, το ΑΕΠ μας μειώθηκε από τα 237,5 δις € το 2009 στα 174,1 δις € το 2016, άρα κατά 63,3 δις € ή 26,6%.

Ελλείψει δασκάλου διδάσκει στο Δημοτικό ο παπάς του χωριού!



Τυγχάνει και είναι γονιός ενός από τους τρεις μαθητές
Στιγμές από ένα μακρινό παρελθόν...
Τέτοιες είναι αυτές που αναβιώνουν στο Ματσούκι των Τζουμέρκων όπου το Δημοτικό Σχολείο παραμένει χωρίς δάσκαλο εδώ και αρκετές ημέρες.
Παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει η διαδικασία αναπλήρωσης καθυστερεί. Ελλάδα της γραφειοκρατίας άλλωστε. Κι όχι μόνο καθυστερεί αλλά κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει πότε θα ξαναμπεί εκπαιδευτικός στην αίθουσα.

Τα Έσπασαν Ξανά Eldorado Gold Και Κυβέρνηση Για Τις Σκουριές - Προσφυγή Στο ΣτΕ Κατά Του Γ. Σταθάκη



Σε αδιέξοδο φαίνεται ότι κατέληξε ο διάλογος ανάμεσα στην εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» και την κυβέρνηση για τις εκκρεμότητες που κρατούν εγκλωβισμένη την επένδυση της Χαλκιδικής, με αποτέλεσμα η Καναδοί να προσφύγουν στο ΣτΕ 
ζητώντας την άμεση έκδοση της επίμαχης άδειας για το μεταλλείο των Σκουριών.

Πόσα αναδρομικά θα πάρουν πάνω από 1,3 εκατ. συνταξιούχοι - Αναλυτικά παραδείγματα

Πόσα αναδρομικά θα πάρουν πάνω από 1,3 εκατ. συνταξιούχοι - Αναλυτικά παραδείγματαΚλείδωσαν αναδρομικά για 382.973 συνταξιούχους Δημοσίου και ως την Παρασκευή 10 Νοεμβρίου αναμένεται να έχουν «περαστεί» στην ΗΔΙΚΑ όλα...
τα ποσά από την αναδρομική επιστροφή των «λάθος» κρατήσεων στην εισφορά ασθενείας τόσο για τους 382.973 του Δημοσίου όσο και για 900.000 με 1 εκατ. συνταξιούχους που τα δικαιούνται από τα Ταμεία του Ιδιωτικού τομέα δηλαδή, ΙΚΑ, ΝΑΤ, ΟΑΕΕ, ΔΕΚΟ, τραπεζών, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, καθώς και της Τράπεζας της Ελλάδος.

FAZ: 120 πολιτικοί από 50 χώρες στα Paradise Papers

Τα ονόματα 120 πολιτικών από περίπου 50 χώρες περιλαμβάνουν οι αποκαλύψεις των «Paradise Papers» για τους φορολογικούς παραδείσους, όπως σημειώνει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, σε άρθρο της με τίτλο «13,4 εκατομμύρια έγγραφα - ντοκουμέντα για εταιρείες off-shore».

Το βούλευμα για τα στημένα του ποδοσφαίρου: Παραπομπή Μαρινάκη και άλλων 27 σε δίκη

Το βούλευμα για τα στημένα του ποδοσφαίρου: Παραπομπή Μαρινάκη και άλλων 27 σε δίκη
Της Άννας Κανδύλη
Για το πλημμέλημα της σύστασης συμμορίας και όχι για το βαρύτερο αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, όπως ήταν η αρχική κατηγορία, και το κακούργημα της αλλοίωσης αποτελέσματος ποδοσφαιρικού αγώνα, παραπέμπεται να δικαστεί ο Βαγγέλης Μαρινάκης με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών.
Με το ίδιο βούλευμα που αφορά την υπόθεση των στημένων αγώνων ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός απαλλάσσεται από τα αδικήματα της εκβίασης, της απάτης και της ηθικής αυτουργίας σε έκρηξη.

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Λέσβου: Το νησί βουλιάζει και πάλι από μετανάστες



Σε οριακό σημείο  έχει φθάσει πλέον η κατάσταση στα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, όσον αφορά στις αφίξεις προσφύγων και μεταναστών από τα παράλια της Τουρκίας, την εικόνα εξαθλίωσης που παρουσιάζουν τα «υπερφορτωμένα» hotspots -  ειδικά στη Μόρια όπου σε ένα Κέντρο Υποδοχής χωρητικότητας 2.500 ατόμων, στοιβάζεται υπερδιπλάσιος αριθμός ανθρώπων -  και τις αντιδράσεις των τοπικών κοινωνιών, όπου οι κάτοικοι βλέπουν πλέον την υπομονή τους να εξαντλείται.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων