Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017



Την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες. Βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στο Ιόνιο και την ηπειρωτική χώρα με εξαίρεση τη Θράκη. Στη Θράκη και το Αιγαίο αναμένονται μόνο τοπικές βροχοπτώσεις. Κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί θα σχηματιστούν ομίχλες. Χιόνι ή χιονόνερο θα πέσει σε περιοχές με υψόμετρο πάνω από τα 1500 μέτρα.

Αφήστε τα παιδιά να είναι παιδιά



Της Κατερίνας Βερίγκα.
Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα για να διαπιστώσει κανείς πως ένα μεγάλο ποσοστό από τα σημερινά παιδιά δεν είναι και τόσο παιδιά. Ναι οι καιροί αλλάζουν, όμως για ποιο λόγο ακριβώς αυτό να αποτελεί μια καλή δικαιολογία ή μια εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία;
Τα σημερινά παιδιά γεννήθηκαν και μεγάλωσαν μέσα στην τεχνολογία. Κρατώντας από αυτό το γεγονός μόνο το θετικό, της άμεσης εκμάθησης μιας δεξιότητας χρήσιμης επαγγελματικά για το μέλλον τους, όλα τα μετέπειτα είναι άκρως ανησυχητικά.

‘Με λένε Ηρωίνη’ – Ένα κείμενο γροθιά που πρέπει να διαβάσετε



Με λένε Ηρωίνη, κάποιοι με φωνάζουν «Πρέζα» ή «Άσπρη» ή «Ζουζού» ή κάποιοι «παραμύθα», ακόμα και «Βασίλισσα» με έχουν πει!

Έχω πολλά παρατσούκλια αλλά δεν έχει σημασία έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμα μου είναι πάντα το ίδιο, είμαι…πολύ διάσημο ναρκωτικό σε όλον τον κόσμο.

Η ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΩΝ ΨΕΥΔΟΜΟΥΦΤΗΔΩΝ… ΠΡΟΑΓΓΕΛΟΣ ΕΞΕΛΙΞΕΩΝ!


Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Η πρόσφατη επίσκεψη του αντιπρόεδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Χακύ Τσαούσολγου, στην Ελληνική Θράκη και οι εμπρηστικοί λόγοι του αποτελούν, όπως τονίζεται από τουρκικά ΜΜΕ, αφετηρία εξελίξεων στην περιοχή εν όψει και της επίσκεψης, αν τελικά γίνει, του ίδιου του Τούρκου προέδρου, Ταιγίπ Ερντογάν.

"Δεν πληρώνω άλλους φόρους" - Σε απόγνωση ένας στους δύο έλληνες


Η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική με το 50% του ελληνικού πληθυσμού να έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω. Τα στοιχεία με τα ληξιπρόθεσμα

Nοικοκυριά και οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε οικονομικό αδιέξοδο και αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους που έρχονται ο ένας μετά τον άλλο, με έναν στους δυο φορολογούμενους να χρωστάει στην Εφορία, όπως έγινε γνωστό στις αρχές της εβδομάδας που πέρασε. Η κατάσταση έχει γίνει πλέον απελπιστική με το 50% του ελληνικού πληθυσμού να έχει φτάσει πλέον στο μη περαιτέρω.

Σοκαριστικό: Ο μικρότερος αλκοολικός στην Ελλάδα είναι 9 ετών!



Σοκαριστικό είναι το γεγονός πως έχει καταγραφεί στην Ελλάδα, περίπτωση αλκοολισμού, στην τρυφερή ηλικία μόλις των 9 ετών.

Το περιστατικό έχει συμβεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στα Χανιά.
Σύμφωνα με το ΚΕΘΕΑ «το πιο μικρό σε ηλικία περιστατικό που έχουμε καταγράψει είναι μαθητής τετάρτης δημοτικού.

Τέλη κυκλοφορίας 2018: Οριστικό – Αυτά θα πληρώσουμε φέτος – Αναλυτικοί πίνακες

Οι συζητήσεις με τους δανειστές δεν απέδωσαν και τελικά όσα πλήρωσαν πέρυσι περίπου 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ΙΧ τα ίδια
θα κληθούν να πληρώσουν και φέτος ως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Έτσι, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να αναρτηθούν στο Taxisnet.

Όπως αναφέρει το «Βήμα», κάθε χρόνο στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης είναι να αλλάξουν τα τέλη κυκλοφορίας, να γίνουν πιο αναλογικά και να μην επιβαρύνονται υπέρογκα οι ιδιοκτήτες ΙΧ με οχήματα που η αξία τους έχει μειωθεί σημαντικά με την πάροδο των ετών.

Ανατροπή: Τελικά, αυτό είναι το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα!


Ανατροπή: Τελικά, αυτό είναι το καλύτερο λάδι για τηγάνισμα!  - Media

Τα αποτελέσματα βρετανικής μελέτης ανατρέπουν αυτά που πιστεύαμε ως τώρα για τα λάδια και τα βούτυρα στο τηγάνισμα.
Στο Leicester οι κάτοικοι συμμετείχαν εθελοντικά σε πείραμα του τοπικού τους Πανεπιστημίου αναφορικά με το τηγάνισμα τροφών σε διαφόρων ειδών λίπη, δηλαδή σε διάφορα λάδια και βούτυρα. Έτσι, έγιναν πειράματα για το τηγάνισμα με ηλιέλαιο, σπορέλαιο, αραβοσιτέλαιο, λάδι από ελαιοκράμβη, ελαιόλαδο (παρθένο και μη) και λίπος χήνας.

«Κλείδωσε»: Τέλος οι Πανελλήνιες εξετάσεις - Δείτε πώς θα μπαίνετε πλέον σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


«Κλείδωσε»: Τέλος οι Πανελλήνιες εξετάσεις - Δείτε πώς θα μπαίνετε πλέον σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Τι θα αλλάξει στο σύστημα εξετάσεων


Ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία» αναφέρει ότι: «από φέτος οι μαθητές της Γ΄Λυκείου θα εξετάζονται στο τέλος της χρονιάς μόνο σε τέσσερα μαθήματα, ώστε να πηγαίνουν στις πανελλαδικές εξετάσεις περισσότερο ξεκούραστοι και λιγότερο αγχωμένοι».

Σπεύδουν οι γονείς να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανάκριση κατά της τράπεζας βλαστοκυττάρων


Εκατοντάδες γονείς αναμένεται να δηλώσουν παράσταση πολιτικής αγωγής στην ανάκριση για βαριά κακουργήματα που γίνεται σε βάρος της εταιρίας φύλαξης βλαστοκυττάρων "Stem Health” για την οποία έχουν ασκηθεί κακουργηματικές διώξεις σε βάρος 19 ατόμων, εκπροσώπων της εταιρίας αλλά και του Ομίλου Υγεία στον οποίο άνηκε μέχρι το 2013. 

Θεσσαλονίκη: Θα «πλημμυρίσει» η πόλη το Σ/Κ, με… 3.000 Playmobil!

Τι δουλειά μπορεί να έχουν στη Θεσσαλονίκη οι 12 άθλοι του Ηρακλή, τα Dragons, οι Ghostbusters, τα Fairytale Games, οι Μακεδονικές Φάλαγγες, οι Ρωμαϊκές Λεγεώνες, ένα απίθανο Λούνα Παρκ, ένα μεγάλο Water Park, οι χαρούμενοι Dino Playmosaurs, ένα διάσημο ακροβατικό Τσίρκο, μια Χριστουγεννιάτικη αγορά, ένα σχολείο, ένα μεγάλο επιτραπέζιο παιχνίδι Ιπποτών, ένα πάρτι σκελετών και φαντασμάτων στο σπίτι του Halloween, η πιο διάσημη γειτονιά του Detroit Hood, το Apocalypto και οι Έλληνες οπλίτες πριν την Μάχη των Πλαταιών (479π.Χ);

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/11/2017

                                                      

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων