Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017

Καιρός: για Σαββάτο 18 Νοεμβρίου 2017



Το Σαββάτο 18 Νοεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, και βελτίωση από το απόγευμα στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Πιο συγκεκριμένα, έως το μεσημέρι περίπου, βροχές θα σημειωθούν σε όλη σχεδόν την χώρα ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν στη Μακεδονία, τη Θράκη, το Βόρειο, Κεντρικό και Νοτιοδυτικό Αιγαίο, την Ανατολική Στερεά, την Πελοπόννησο και το Ιόνιο.

Η κακοκαιρία σαρώνει Θεσσαλονίκη, Πιερία, Βέροια και Νάουσα

Η κακοκαιρία προκαλεί προβλήματα στην κεντρική Μακεδονία, με κύριο χαρακτηριστικό τις καταρρακτώδεις βροχές που μετατρέπουν μεγάλες εκτάσεις σε ποτάμια. Λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στην ευρύτερη περιοχή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχτηκε εκατοντάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων από υπόγεια κατοικιών και καταστημάτων, για πτώσεις δέντρων, αφαιρέσεις αντικειμένων, καθώς και μεταφορά ατόμων σε ασφαλή σημεία , ενώ κλειστά παραμένουν τα σχολεία σε περιοχές της Βέροιας και της Κατερίνης.

Όσο ζω μαθαίνω…



Της Λίτσας Φιλίππου.
Όσο ζω αντιλαμβάνομαι,  πως οι πιο όμορφες στιγμές μας είναι εκείνες που έχουμε υπογραμμίσει με το μελάνι της καρδιάς μας. Οι ωραιότερες είναι αυτές που προσθέτουν τις κόκκινες μικρές πινελιές στην ασπρόμαυρη καθημερινότητα μας. Και οι σημαντικότερες έχουν σμιλευτεί από εκείνους που έχουμε ανταλλάξει αμοιβαία συναισθήματα.

Ο Δεκάλογος Του Πατριωτισμού… (Αυστηρώς Ακατάλληλο Για Κομματόσκυλα)

Όποιος είναι αληθινός πατριώτης, ξέρει πολύ καλά τι σημαίνει Ελλάδα, τι σημαίνει πατρίδα, τι σημαίνει Έθνος…

Από το 1911 μας το έχει διευκρινίσει ένας μεγάλος της λογοτεχνίας μας, ο Γρηγόρης Ξενόπουλος, όταν έγραψε και δημοσίευσε το δεκάλογο του πατριωτισμού. Ο Δεκάλογος του Πατριωτισμού*

1. Η αληθινή αγάπη της πατρίδος βρίσκεται πολύ μακριά από τους λόγους, τα ζήτω, τις σημαίες, τις μουσικές, τα κανόνια.

ENA MEΓΑΛΟ Μπράβο στον Ελληνα Ναξιώτη παγκοσμίου φήμης Dr Εμμ. Κατσάνης βρήκε το φάρμακο για τη λευχαιμία

Ο παγκοσμίου φήμης Dr. Εμμανουήλ Κατσάνης, Ναξιώτης γιατρός στο Banner – University Medical Center Tucson ανακάλυψε και χρησιμοποιεί μια νέα μέθοδο κατά της λευχαιμίας, σύμφωνα με την οποία βελτιώνονται τα ποσοστά επιβίωσης σε αφροαμερικανούς ασθενείς...

Ο Dr. Εμμανουήλ Κατσάνης έχει καταγωγή από το Φιλώτι και οι γονείς του είναι ο Γιώργος και η Μαρία Κατσάνη.
Κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, ο Dr. Μανώλης Κατσάνης,

H ιστορία του ψωμιού στην Ελλάδα μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό.

 
Η ιστορία του ψωμιού ξεκινάει πριν από 30.000 χρόνια στην Ευρώπη.
 
Το πρώτο ψωμί που φτιάχτηκε πιθανόν να ήταν μια εκδοχή πάστας σιτηρών, φτιαγμένης από καβουρδισμένους και αλεσμένους κόκκους δημητριακών και νερό, και μπορεί να προέκυψε τυχαία κατά το μαγείρεμα ή και σκόπιμα μετά από πειραματισμό με αλεύρι ολικής αλέσεως και νερό.
Το πιο πιθανό είναι να ήταν άζυμο.

Πότε η θεομηνία γίνεται έγκλημα;



του Νίκου Μπογιόπουλου

Ήταν πάλι Νοέμβρης, το 1961, όταν η θεομηνία πλήττει την Αττική. Οι νεκροί φτάνουν τους 43, οι άστεγοι τους 4.000.

Ήταν πάλι Νοέμβρης, το 1977, όταν η θεομηνία πλήττει την Αθήνα. Οι νεκροί ανέρχονται στους 37.

Είναι πάλι Νοέμβρης, σήμερα, που η Αττική μετρά – μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές – 15 νεκρούς. 

Εδώ η λοταρία, εκεί η λοταρία, πού είναι η φορολοταρία...; - Πάντα "παπατζήδες" οι επαγγελματίες ψεκασμένοι "αριστεροί"

Φορο-λοταρία ακούν συνεχώς οι φορολογούμενοι αλλά φορολοταρία δεν βλέπουν. Βρισκόμαστε στα μέσα Νοεμβρίου και ακόμη το υπουργείο Οικονομικών περιμένει τις τράπεζες να στείλουν τα στοιχεία για τις συναλλαγές (αγορές αγαθών και εξόφληση υπηρεσιών) με το ηλεκτρονικό χρήμα που πραγματοποίησαν οι φορολογούμενοι το Σεπτέμβριο για να στηθεί η λοταρία.

Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ στα παιδιά! Πατρινοί μαθητές σάρωσαν στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


Η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής (World Robot Olympiad™), μία ετήσια διοργάνωση παγκόσμιου βεληνεκούς για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση πραγματοποιήθηκε στην Κόστα Ρίκα από τις 10 ως τις 12 Νοεμβρίου 2017. Για ένα τριήμερο, τα βλέμματα όλων στράφηκαν δικαίως στα παιδιά που αποτελούν τον συνδετικό κρίκο κάθε κοινωνίας με το μέλλον της!

Επιστροφή κρατήσεων ΕΟΠΥΥ: Πως θα γίνει η διαδικασία

Καμία επιστροφή δεν θα έχουν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, με καθαρή σύνταξη 700 ευρω και κάτω, από το πακέτο των παρανόμως παρακρατηθεντων ποσών υπέρ ΕΟΠΠΥ (eopyy.gov.gr). Συνολικά θα διατεθούν 315 εκατ. ευρώ για επιστροφή παρακράτησης εισφορών υγείας των συνταξιούχων.
Η επιστροφή θα γίνει την ημέρα καταβολής των συντάξεων του Δεκεμβρίου.

Στουρνάρας: Πάνω από 400.000 Έλληνες μετανάστευσαν τα πρώτα χρόνια της κρίσης


Περίπου 427.000 άνθρωποι μετανάστευσαν από την Ελλάδα την πρώτη εξαετία της οικονομικής κρίσης, από το 2008 έως το 2013, και περισσότεροι από τους μισούς – σχεδόν 223.000 – ήταν νέοι 25 έως 39 ετών, όπως δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Fulbright στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη, ο κ. Στουρνάρας σημείωσε ότι «είναι δύσκολο να ανακοπεί» η φυγή εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού εάν δεν βελτιωθεί μόνιμα το κλίμα στην οικονομία και εάν δεν υπάρξουν στοχευμένες δράσεις.

Ηλεκτρονικό εισιτήριο και στη Θεσσαλονίκη

Τη δημιουργία ηλεκτρονικού εισιτηρίου και στη Θεσσαλονίκη, το οποίο μάλιστα θα είναι ενιαίο με το αντίστοιχο της Αθήνας, προανήγγειλε,
μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο, 104,9 FM», ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Σάββας Παναγιωτίδης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/11/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων