Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2017



Άστατο καιρό με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στη Μακεδονία, στη Θράκη και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου περιμένουμε έως και τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής 3 Δεκεμβρίου 2017. Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στα βορειοανατολικά νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου θα είναι τοπικά έντονα. μετά το μεσημέρι πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση με τα φαινόμενα αργά το βράδυ να είναι λίγα και ασθενή και να εντοπίζονται στη βορειοδυτική χώρα και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Στην Ελλάδα η αρχαιότερη ελιά του κόσμου

Η ηλικία της ξεπερνά τα 3.000 χρόνια και την επισκέπτονται σχεδόν 20.000 άνθρωποι ετησίως. Βρες τώρα την αρχαιότερη ελιά του κόσμου.
Η 3.000 ετών Ελιά των Βουβών βρίσκεται στις Βούβες του Νομού Χανίων και αξίζει να την επισκεφτείς.

Κρήτη: Στην αρχαιότερη ελιά του κόσμου
Φύγε τώρα για το νομό Χανίων και το αρχαιότερο ελαιόδεντρο του κόσμου. Η ηλικία του ξεπερνά τα 3.000 χρόνια και κηρύχθηκε «διατηρητέο μνημείο της φύσης». Γίνε μαζί με την παρέα σου ένας από τους 20.000 επισκέπτες από όλο τον κόσμο που την επισκέπτονται ετησίως.

Πατάνε Πάνω Στο Φιλότιμο Του Λαού, Νομίζοντας Ότι Θα Τον Εμπαίζουν Εσαεί.

Διανύουμε, ίσως, τη χειρότερη περίοδο της μεταπολεμικής Ελλάδας. Η χώρα στην κυριολεξία βρίσκεται στα χέρια των ευσυνείδητων πολιτών, οι οποίοι παρά τα άδικα μέτρα που συνεχίζουν να 
βαραίνουν τις πλάτες τους, αρνούνται να σταματήσουν να δίνουν το αίμα τους για τη σωτηρία της πατρίδας.

Χαμός με την παρατήρηση καθηγήτριας σε μαθήτρια – Οι λέξεις που έφεραν κατάληψη!

Η καθηγήτρια πλησίασε τη μαθήτρια και το μάθημα τινάχτηκε στον αέρα. Επιβεβαιώθηκε το πρωτοφανές συμβάν...

Άγριο bullying όχι από κάποιον συμμαθητή της, αλλά από την ίδια την καθηγήτριά της, δέχτηκε μαθήτρια που ζει σε σπίτι του «¨Χαμόγελου του Παιδιού» στη Θεσσαλονίκη. Η 14χρονη ένιωσε τα πόδια της να «κόβονται» μέσα στην τάξη, με τα μάτια της να γεμίζουν δάκρυα.

Η Ευρώπη ετοιμάζεται για τον πιο κρύο 15θήμερο της τελευταίας επταετίας



Mπορεί οι μετεωρολόγοι να λένε ότι αυτός ο χειμώνας θα είναι ένας από τους πιο θερμούς στην ιστορία, ωστόσο ο Δεκέμβρης δεν φαίνεται να ταιριάζει σε αυτή την πρόβλεψη, καθώς θα αποτελέσει μια ιδιαίτερα ψυχρή παραφωνία.
Συγκεκριμένα, αναμένεται να είναι ο πιο κρύος Δεκέμβρης από το 2010, ιδιαίτερα το πρώτο 15ήμερο, ενώ στη συνέχεια θα επιστρέψει σε κανονικές θερμοκρασίες.

Δεν αποταμιεύουν πλέον οι Έλληνες - Μόλις ένας στους δέκα βάζει χρήματα στην άκρη

Μπορεί ο Δείκτης Οικονομικού Κλίματος τον Νοέμβριο να παρέμεινε αμετάβλητος, σύμφωνα με τη μηνιαία έρευνα του ΙΟΒΕ, ωστόσο τα ελληνικά νοικοκυριά δεν... ατενίζουν το μέλλον με ιδιαίτερη αισιοδοξία. Ολο και περισσότεροι δηλώνουν ότι μόλις τα βγάζουν πέρα, ενώ για αποταμίευση ούτε λόγος.

Υπό απαγόρευση ο γύρος από την ΕΕ!


Ένα απίστευτο νέο, που σίγουρα αν γίνει πραγματικότητα θα δυσαρεστήσει και θα εξοργίσει όλους τους Έλληνες, έρχεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Θέλουν οι ευρωπαίοι να απαγορεύσουν τον... γύρο και το ντονέρ! 
Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, η ΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει τον γύρο και το ντονέρ. Συγκεκριμένα, το διαχρονικό και διάσημο σε όλο τον κόσμο σουβλάκι κινδυνεύει από μία διαπίστωση που έκαναν οι Πράσινοι.

Νέο χαράτσι στο ρεύμα: Καίει ο λογαριασμός της ΔΕΗ

Kι όμως! Στην Ελλάδα η κιλοβατώρα του ηλεκτρικού ρεύματος κοστίζει όσο και στη Σουηδία, όπου το κατά κεφαλήν ΑΕΠ είναι 2,5 φορές υψηλότερο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Καθημερινή, οι Έλληνες καταναλωτές  πλήρωσαν το πρώτο εξάμηνο του 2017 κιλοβατώρα ακριβότερα κατά 12,8% σε σχέση με το αντίστοιχο εξάμηνο του 2016. Πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη αύξηση μετά της Κύπρου (22%).

ΟΑΕΔ: Πότε θα πληρωθούν το δώρο χριστουγεννων και τα επιδόματα

14690877.jpgΑπό την Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, δηλαδή νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές, θα καταβάλει ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ) το δώρο Χριστουγέννων του 2017.
Συγκεκριμένα:

Ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού θα καταβάλλει νωρίτερα από τις προηγούμενες χρονιές το δώρο Χριστουγέννων 2017. Συγκεκριμένα:

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα αιτήσεων στο TAXISnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης

Μέσα Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξει το TAXISnet για το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης 2017 – 2018. Το διατιθέμενο κονδύλι θα είναι κατά 50% μειωμένο όπως προβλέπει το μνημόνιο ΙΙΙ

Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η απόφαση για το επίδομα θέρμανσης 2017 – 2018 θα έχει αναδρομική ισχύ και θα υπολογιστούν οι αγορές πετρελαίου θέρμανσης από την έναρξη της ημερομηνίας διάθεσης.

Οι πολιτικές εφημερίδες 2/12/2017

                                                     

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων