Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017



Την Κυριακή 24 Δεκεμβρίου 2017 αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά, και σποραδικούς όμβρους στην Εύβοια, στις Σποράδες, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα, στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο, και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στο Νότιο Αιγαίο και στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις. Έως το πρωί αλλά και προς το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Ζωηρά παιδιά, γονείς και δάσκαλοι


Foni

γράφει η Χρύσα Ευαγγέλου
 
Πολλά παιδιά στις μέρες μας αντιμετωπίζουν διάφορα προβλήματα στο σχολείο. Άλλες φορές γίνονται αντικείμενο προκλητικής και επιθετικής συμπεριφοράς από τους συμμαθητές τους, άλλες δημιουργούν τα ίδια τέτοιες καταστάσεις. Τι γίνεται όταν αυτά τα παιδιά είναι τα δικά μας;

Μαγικά Χριστούγεννα στην παραμυθένια Ονειρούπολη της Δράμας!

Ο χρόνος μετρά αντίστροφα για την πιο παραμυθένια περίοδο του χρόνου, την απόλυτη γιορτή της αγάπης, τα Χριστούγεννα και ο πιο όμορφος προορισμός για αυτές τις εορταστικές ημέρες είναι η ονειρεμένη Ονειρούπολη, στην πρωτεύουσα των Χριστουγέννων, τη Δράμα. Με έναν τρόπο μαγικό, σαν μια μαγική αστερόσκονη να έχει καλύψει όλη την πόλη, από τις 4 Δεκεμβρίου και κάθε μέρα, οι χιλιάδες επισκέπτες της μεγαλύτερης,

«Παγώνει» προς το παρόν η απελευθέρωση του επαγγέλματος των φαρμακοποιών

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, σε τοποθέτησή του στη Βουλή για το άνοιγμα του επαγγέλματος των φαρμακοποιών, 
μετά τις αντιδράσεις επιχείρησε να καθησυχάσει τους φαρμακοποιούς και «πάγωσε» την απελευθέρωση του επαγγέλματος.
 Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εχουμε συμφωνήσει με τους θεσμούς για την διαδικασία δηλαδή να δίδεται η άδεια υπό προϋποθέσεις και σε μη φαρμακοποιό να ανοίγει φαρμακείο. Μέχρι την έκδοση του Προεδρικού Διατάγματος άδειες χορηγούνται μόνο σε φαρμακοποιούς

Αυτές είναι οι αργίες του 2018 - Γιατί θα σας κοπεί το χαμόγελο



Το 2018 βρίσκεται προ των πυλών και ρίξαμε μια ματιά στο πότε πέφτουν οι αργίες, καθώς αυτό απασχολεί τους περισσότερους εργαζόμενους. Δυστυχώς τα πράγματα δεν είναι και τόσο καλά. Και αυτό γιατί οι περισσότερες αργίες πέφτουν Σάββατο ή Κυριακή.
Αναλυτικότερα αυτές είναι οι αργίες του 2018:

Υπεγράφη η σύμβαση πώλησης του 67% του ΟΛΘ

«Η Ελλάδα αφήνει πίσω της τα χρόνια της κρίσης και ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία. Οι επενδυτές στρέφονται πάλι στη
χώρα και αυτό το διαπιστώνουμε και στην πρεσβεία», δήλωσε ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Κριστόφ Σαντεπύ, απευθύνοντας χαιρετισμό (στα ελληνικά) κατά την υπογραφή της συμφωνίας πώλησης του ΟΛΘ. Ενώ, σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του αναφορικά με τον ΟΛΘ, τόνισε ότι είναι μια αξιοσημείωτη ιδιωτικοποίηση για την πόλη της Θεσσαλονίκης, καθώς θα επιφέρει ανάπτυξη λόγω των σημαντικών επενδύσεων που θα πραγματοποιηθούν.

ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ἩΓΕΤΕΣ" ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ



ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

Γράφει ο Αντώνης Γρυπαίος

Το Δόγμα του Σοκ κατά του Λαού και της Πατρίδος έθεσαν οι πολιτικοί απατεώνες, σε πλήρη εφαρμογή.

Η πολιτική της σχολής του Σικάγου σε πλήρη εξέλιξη.

Οι πολιτικοί πιστεύουν πως για λόγους έξυπνης διπλωματίας, δεν πρέπει να ενημερώνεται ο Ελληνικός Λαός.

Μηνιαίους λογαριασμούς στους καταναλωτές στέλνει η ΔΕΗ



Μηνιαίους λογαριασμούς θα στέλνει από τις αρχές του 2018 η ΔΕΗ σε χιλιάδες καταναλωτές και όχι διμήνου, όπως μέχρι σήμερα. 

Ο νέος αυτός τρόπος έκδοσης λογαριασμού θα ισχύσει για όσους συναλλάσσονται ηλεκτρονικά με την επιχείρηση – μέσω της υπηρεσίας e-bill - αλλά και σε εκείνους που επιθυμούν να το κάνουν και τώρα. Δηλαδή να τους αποστέλλεται ηλεκτρονικά ο λογαριασμός και να πληρώνουν το ποσό τους on-line μέσω της ψηφιακής εφαρμογής της δημόσιας εταιρίας.
Οι μηνιαίοι λογαριασμοί της ΔΕΗ

Τι θα γίνει με τα τέλη κυκλοφορίας του 2018 και την παράταση

Λίγες μέρες έμειναν για τα τέλη κυκλοφορίας και την πληρωμή τους. Από το υπουργείο Οικονομικών περιμένουν να δουν την εξέλιξη των πληρωμών και στο τέλος του μήνα θα αποφασιστεί αν θα δοθεί παράταση.

Η τελευταία μέρα για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας είναι η Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου και αν υπάρξει τελικά παράταση ενδέχεται αυτή να είναι σιωπηρή και ολιγοήμερη.

Σε Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική το 50% των αυθαίρετων οικισμών της χώρας



Ενας στους δύο αυθαίρετους οικισμούς της χώρας βρίσκεται σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Χαλκιδικής, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από τους δασικούς χάρτες.
Όπως είπε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος πρόκειται για 3.500 στρέμματα αυθαίρετων οικισμών από περίπου 75.000 στρέμματα στο σύνολο της χώρας.

Ποιους φόρους γλιτώνουν όσοι καταθέτουν πινακίδες

Όσοι ιδιοκτήτες οχημάτων βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία μπορούν να αποφύγουν την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του 2018 αλλά και τα τεκμήρια διαβίωσης και το φόρο πολυτελούς διαβίωσης που επιβάλλεται στα Ι.Χ. άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών. Αρκεί να τα θέσουν σε ακινησία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 23/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων