Σάββατο 30 Δεκεμβρίου 2017

Καιρός: για Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017



Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα θα επικρατήσουν πολύ καλές καιρικές συνθήκες, με λίγες μόνο τοπικές νεφώσεις. Εξαίρεση αποτελεί η Κρήτη όπου μέχρι το μεσημέρι τοπικές βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στα βόρεια, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινότερα τμήματα Τις πρωινές και βραδινές σε πολλές περιοχές η ορατότητα θα είναι περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες, ενώ παράλληλα στα ηπειρωτικά θα εκδηλωθεί παγετός, ο οποίος στη Βόρεια Ελλάδα θα είναι τοπικά ισχυρός.

Έγινε Το Αφεντικό Του Ανθρώπου Που Τον Βασάνιζε Στο Σχολείο. Διαβάστε Τι Έκανε (Εξαιρετικό)

«Ήμουν 15 χρονών όταν μετακόμισα σε μια μεγάλη πόλη από ένα ορεινό, επαρχιακό χωριό.

Είχα μια αρκετά βαριά προφορά στην ομιλία μου γιατί δεν είχα φύγει ποτέ ξανά από τον τόπο μου. Αγωνιούσα για το τι θα συναντήσω. 
Πως θα μου συμπεριφερθούν στη νέα μου πατρίδα.

«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις το 2018 – Δείτε τι χάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες (φωτό)


«Ψαλίδι» σε μισθούς και συντάξεις το 2018 – Δείτε τι χάνουν ελεύθεροι επαγγελματίες και αγρότες (φωτό)

Το 2018 έρχεται να κάνει «ντεμπούτο» με νέες περικοπές και φοροεπιδρομές. Μισθοί και συντάξεις ήδη έχουν αρχίσει να μειώνονται βάσει των νέων κρατήσεων από τον Δεκέμβριο, ενώ η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών καίει και τους αγρότες, αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες.
Δύο “πακέτα” μειώσεων έρχονται για περισσότερους από 700.000 υπαλλήλους στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Στα πόσα ποτά μας «πιάνει» το αλκοτέστ

Την περίοδο των γιορτών καταγράφεται αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ. Ωστόσο η Τροχαία καραδοκεί, υποβάλλοντας σε
ελέγχους τους τολμηρούς που συνδυάζουν αλκοόλ και οδήγηση. Ποιο είναι το νόμιμο όριο κατανάλωσης και με πόσα ποτά το υπερβαίνουμε;
Σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία ένας οδηγός θεωρείται ότι υπερβαίνει το νόμιμο όριο κατανάλωσης αλκοόλ, όταν το ποσοστό οινοπνεύματος στον οργανισµό του είναι από 0,50 γραμμάρια ανά λίτρο αίματος (μετά από αιμοληψία) ή πάνω από 0,25 χιλιοστά του γραμμαρίου, ανά λίτρο εκπνεόμενου αέρα (αλκοτέστ).

Προς τον αξιότιμον ΥΠΕΞ κ. Νίκο Κοτζιά

Επειδή όλα δείχνουν ότι πρόκειται να δώσετε το όνομα ή παράγωγο του ονόματος « Μακεδονία» στο κρατίδιο των Σκοπίων και αυτό βγαίνει από τα συμφραζόμενα από την χθεσινή 18/12/2017 συνέντευξη σας ότι «πρέπει να γίνουν αμοιβαίοι συμβιβασμοί» για να λυθεί το θέμα του ονόματος σας δηλώνουμε ότι:

ΜΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Μην Νομίζεις Ότι Θα Καταλάβεις Φασισταρά Παπαδημούλη!

Ο Ανεπάγγελτος Γερμανοτσολιάς Των 35.000 Ευρώ Το Μήνα, Με Αμύθητη Περιουσία…
προκαλεί τον φτωχοποιημένο έλληνα ραγιά το γερμανο-αμερικάνικο ζάμπλουτο πολιτικό τσογλάνι…

Συντάξεις χηρείας: Tι αλλάζει

Την αναδρομική χορήγηση αυτοτελούς του νέου κατώτατου ορίου σύνταξης λόγω θανάτου (384 ευρώ για 20 έτη ασφάλισης, μειούμενου κατά 1,25% για κάθε έτος λιγότερο μέχρι τα 360 ευρώ για 15 έτη) τόσο στον επιζώντα ή /και στον διαζευγμένο σύζυγο όσο
και στα δικαιοδόχα τέκνα, προβλέπει εγκύκλιος που υπέγραψε ο υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Οριστικό: Παράταση ως τις 5 Ιανουαρίου για τα τέλη κυκλοφορίας



Παράταση έως και τις 5 Ιανουαρίου για την εμπρόθεσμη καταβολή των τελών κυκλοφορίας έτους 2018 καθώς και για τη θέση των οχημάτων σε εκούσια ακινησία ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι τα ποσά των τελών κυκλοφορίας που οφείλουν να πληρώσουν για το 2018 εκατομμύρια ιδιοκτήτες οχήματων κυμαίνονται από 22 έως 1.380 ευρώ για όλα τα ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα που κυλοφόρησαν για πρώτη φορά στην Ελλάδα ή στην Ε.Ε. μέχρι 31-10-2010,

Τέλη κυκλοφορίας: Πότε πληρώνουμε το διπλάσιο και πότε όχι

Με αφορμή ερωτήματα έστειλαν οι εφορίες στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων σχετικά με την επιβολή ή μη του αυτοτελούς προστίμου του άρθρου 117 παρ. 4 του ν.4387/2016 (85 Α΄), το οποίο ανέρχεται στο διπλάσιο των τελών κυκλοφορίας, στις περιπτώσεις κατά τις οποίες, σύμφωνα με τη διάταξη αυτή, έγινε άρση της ακινησίας αυτοκινήτου οχήματος τελούντος σε εκούσια φορολογική ακινησία στη Δ.Ο.Υ.,

«Θρησκευτική παγκοσμιοποίηση»: Πως θα χαρακτηρίζονται όσοι επιμένουν στον Χριστό

Του Κίμωνα Χαραλάμπους

Ως γνωστόν, ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει ταχθεί υπέρ του διαλόγου των θρησκειών, ο οποίος, ωστόσο, δεν θα συμβάλλει εν τέλει στην ειρηνική συνύπαρξή τους ή στην ειλικρινή ανταλλαγή απόψεων με το βλέμμα στην αλήθεια, κάτι που θα ήταν το υγιές.

Οι αλλαγές που έρχονται στον ΕΝΦΙΑ..



Ερρίφθη ο κύβος για τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ, μετά και την δημοσίευση στην Διαύγεια της προκήρυξης για την πρόσληψη των εκτιμητών που θα αλλάξουν τις αντικειμενικές έως στο τέλος Μαρτίου.
Το προανήγγειλε την Πέμπτη η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου μιλώντας στον Realfm 97,8 και στον Νίκο Στραβελάκη, τονίζοντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί έως το τέλος Μαρτίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/12/2017

                                                              

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων