Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018



Τη Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις που κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες. Ασθενείς και παροδικές βροχές θα σημειωθούν κατά τόπους στο Ιόνιο, στις παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και στο Αιγαίο. Η ορατότητα έως το πρωί αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η υπέροχη πραγματικότητα του να μην είμαστε αρεστοί από όλους



Ως κοινωνικά όντα, ασχολούμαστε, συχνά λανθασμένα, με το αν μας εκτιμούν, μας σέβονται και μας προτιμούν οι άλλοι γύρω μας. Προσπαθούμε να πάμε με τα νερά των άλλων, ελπίζοντας ότι θα τους ικανοποιήσουμε. Συμπεριφερόμαστε ανάλογα, κάνουμε τις σωστές παρατηρήσεις και γελάμε στα σωστά σημεία, όλα για την αποδοχή τους, η οποία γίνεται η κορυφαία κοινωνική προτεραιότητα και καθοδηγεί τις περισσότερες πράξεις μας.

Μερομήνια για το 2018: Τι προβλέπουν ως τον Ιούλιο

Τα Μερομήνια είναι μια πανάρχαια μέθοδος πρόβλεψης του καιρού για ολόκληρο τον χρόνο. Η μέθοδος είναι πολύ απλή. Όσοι γνωρίζουν παρατηρούν τον καιρό του Αυγούστου για 12 ημέρες, εκ των οποίων κάθε μία αντιπροσωπεύει τον καιρό των επόμενων μηνών.

Δείτε αναλυτικά τι καιρό θα κάνει έως και τον Ιούλιο, σύμφωνα με τα Μερομήνια

Το Νησί Που Θα Σώσει Την Ανθρωπότητα, Αν Καταστραφούν Όλες Οι Καλλιέργειες – Τι Φυλάσσεται Εκεί [Εικόνες]

Μοιάζει με κάτι βγαλμένο από την επιστημονική φαντασία. Κι όμως, μέσα σε ένα βουνό, σε ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία του πλανήτη, κρύβεται η σωτηρία της ανθρωπότητας.
Στο νησί Σπίτσμπεργκεν, στο αρχιπέλαγος Σβάλμπαρντ, ένα από τα πιο απομακρυσμένα σημεία της Γης, το οποίο είναι καλυμμένο στο μεγαλύτερο μέρος του από πάγο και βρίσκεται εκατοντάδες μίλια μακριά από τη Νορβηγία στην οποία ανήκει, μία πύλη οδηγεί στο εσωτερικό ενός παγωμένου βουνού.

Ανατροπές σε τεκμήρια διαβίωσης, αντικειμενικές αξίες, ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ

Νέες ανατροπές στους φόρους εισοδήματος, ακινήτων και ΦΠΑ θα φέρει η τέταρτη αξιολόγηση που αναμένεται να ξεκινήσει εντός του Φεβρουαρίου με στόχο να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Μαίου ή το αργότερο αρχές Ιουνίου.

Από τα 82 προαπαιτούμενα που θα κληθεί να υλοποιήσει η ελληνική πλευρά το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τις φορολογικές δεσμεύσεις συγκεντρώνουν οι παρεμβάσεις στα τεκμήρια διαβίωσης, δηλαδή η φορολογία των Ι.Χ., ακινήτων και σκαφών αναψυχής, και το νέο ποινολόγιο σε όσους υποβάλουν εκπρόθεσμα τις φορολογικές τους δηλώσεις.

ΑΘΑΝΑΤΟ ΜΑΛΒΙΝΑΚΙ. Όταν Η Μαλβίνα Τους Κατακεραύνωνε Για Την Μακεδονία (Βίντεο)


Γνωστό είναι πως τα ελληνόφωνα ανθελληνικά κανάλια παίζουν το παιχνίδι του ξεπουλήματος της χώρας. Κάποτε ήταν η αξέχαστη Μαλβίνα που έδινε το δικό της δελτίο ειδήσεων. Και εδώ δεν χωρούσαν τα διάφορα κόλπα περί φασιστών, λαϊκιστών, ακραίων εθνικιστών και άλλες αηδίες που βολεύουν το σύστημα.

Ένα προπαγανδιστικό ψέμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς…

του Θανάση Κ.

    «Αν δεν καταλάβουμε το πρόβλημα, δεν πρόκειται ποτέ να το λύσουμε…»

    Δεν το είπε κανένας «σοφός». Το αναγνώρισαν όλοι οι σοφοί της Ιστορίας.

    Κάποιοι μάλιστα διακήρυξαν, πώς πολλές φορές, το να ορίσεις το πρόβλημα είναι πιο δύσκολο από το να το λύσεις…

Το πιο ακριβό αγροτεμάχιο στην Ελλάδα; Ένας παράδεισος στη Χαλκιδική! (ΦΩΤΟ)

Στο σφυρί προς τουριστική εκμετάλλευση δίνει η Ιερά μονή Ξηροποτάμου του Αγίου Όρους την περιουσία της έναντι του «ουράνιου» ποσού των 90.000.000. ευρώ, στην Σιθωνία Χαλκιδικής, μέσω γνωστής Ιστοσελίδας ακινήτων. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στις διάφορες αγγελίες που έχουν αναρτηθεί, στην συγκεκριμένη ιστοσελίδα από διάφορα μεσιτικά γραφεία, η έκταση μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και δική της παραλία, ενώ είναι πιθανώς το πιο ακριβό αγροτεμάχιο στην Ελλάδα. 

Μητροπολίτης Άνθιμος: Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα και Ελλάδα σημαίνει Μακεδονία

Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα», ανέφερε από το βήμα στην παλιά παραλία, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος στο πλαίσιο της τελετής καθαγιασμού των υδάτων, στο ύψος της Αγίας Σοφίας.

Πριν την ανάγνωση του Ευαγγελίου ο ίδιος ανέφερε ότι «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα. Αυτό θέλουμε να το καταλάβουν οι πάντες. Συγχρόνως Ελλάδα σημαίνει και Μακεδονία. Δεν είναι χθες και προχθές, Είναι αιώνιες οι σχέσεις αυτές και ξεκινάμε σε χρόνους προ Χριστού», σημείωσε ο ίδιος θέλοντας να στείλει μήνυμα για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ.

Τι ισχύει τελικά με τη μηνιαία Παρακράτηση φόρου σε μισθωτούς και συνταξιούχους: Τι αλλάζει στα ιατρικά έξοδα

Στα τέλη του Ιανουαρίου, περισσότεροι από 1,5 εκατ. φορολογούμενοι με ετήσιες αποδοχές από μισθό ή σύνταξη άνω
των 9.000 ευρώ τον χρόνο θα διαπιστώσουν μείωση στις μηνιαίες αποδοχές τους.
Πρόκειται για τη μείωση η οποία θα προκύψει από την κατάργηση της έκπτωσης του 1,5% που γίνεται στη μηνιαία παρακράτηση φόρου.

Ποιες περιοχές μπαίνουν στο Κτηματολόγιο

Ξεκινούν τη Δευτέρα οι δηλώσεις για τις νέες περιοχές που εντάσσονται στο Κτηματολόγιο, με το «ποδαρικό» για γίνεται σε αρκετές περιοχές της Βοιωτίας, της Χαλκίδας και του Πηλίου.

Υπενθυμίζεται πως για κάθε ακίνητο ο ιδιοκτήτης καλείται να πληρώσει 35 ευρώ τέλος κτηματογράφησης ενώ για τους βοηθητικούς χώρους όπως αποθήκες και γκαράζ καταβάλλεται τέλος αξίας 20 ευρώ.

Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος και Βαπτιστής



Ο τελευταίος και μεγαλύτερος από τους προφήτες της Παλαιάς Διαθήκης. Ονομάζεται «Πρόδρομος», γιατί με το κήρυγμα και με το έργο του εσήμανε τον ερχομό του Ιησού Χριστού και «Βαπτιστής», διότι βάπτιζε τους ανθρώπους στον Ιορδάνη ποταμό και εβάπτισε και τον Ιησού Χριστό. Το βάπτισμα του Προδρόμου ήταν μία συμβολική πράξη καθαρμού εκείνων, που πήγαιναν σ’ αυτόν να εξομολογηθούν, ήταν όμως και ο τύπος του βαπτίσματος του Ιησού Χριστού, γι’ αυτό και ο Ιωάννης έλεγε: «Εγώ μεν εβάπτισα υμάς εν ύδατι, αυτός βαπτίσει υμάς  εν Πνεύματι Αγίω» (Μάρκου α΄ 8).