Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018



Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2018, έως και τις απογευματινές ώρες, σε ολόκληρη τη χώρα περιμένουμε νεφώσεις, αυξημένη υγρασία και, κυρίως το πρωί, τοπικές ομίχλες. Ασθενείς βροχές τοπικού χαρακτήρα ενδέχεται να εκδηλωθούν για λίγο σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής ηπειρωτικής χώρας. Από αργά το απόγευμα πάντως και από τα δυτικά αναμένεται επιδείνωση του καιρού με βροχές, αρχικά στο Ιόνιο, και μέχρι το τέλος της ημέρας στα δυτικά ηπειρωτικά και στην Πελοπόννησο.

Νιώθετε αναστατωμένοι ή αγχωμένοι; Απλές πρακτικές για να καταπραΰνετε και να ηρεμήσετε τον εαυτό σας.



Στο ταξίδι της ζωής, συχνά αντιμετωπίζουμε σοβαρά προβλήματα που μπορούν να μας αναστατώσουν ή να μας αγχώσουν και συνήθως οδηγούν σε ένα μεγάλο συναισθηματικό πόνο. Ευτυχώς αυτές τις δυσάρεστες στιγμές μπορούμε συνειδητά να επιλέξουμε να ηρεμήσουμε τον εαυτό μας και έτσι να μετατρέψουμε την ταραχή και την ταλαιπωρία σε γαλήνη και ικανοποίηση

Σταματά το αστρονομικό ρολόι της Πράγας

Το διάσημο αστρονομικό ρολόι των αρχών του 15ου αιώνα, ένας από τους σημαντικότερους πόλους έλξης τουριστών στην παλιά Πράγα, σταμάτησε σήμερα για εργασίες επισκευής που θα διαρκέσουν έξι μήνες και έχουν στόχο τη "διάσωσή του για τις μελλοντικές γενιές", ανακοίνωσαν οι δημοτικές αρχές.

"Το ρολόι της παλιάς πόλης είναι ένα από τα σύμβολα της Πράγας και η επισκευή του συνιστά αναγκαία και υπεύθυνη απόφαση", δήλωσε ο Γιαν Βολφ, σύμβουλος Πολιτισμού στον δήμο. Το ρολόι θα αποσυναρμολογηθεί εντελώς εντός των προσεχών ημερών και στη συνέχεια θα μεταφερθεί σε εργαστήριο για να επισκευαστεί, διευκρίνισε.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΔΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΤΟΥΡΚΙΚΗ!!!



Το γνωστό Jumbo έχει ανεβάσει για πρώτη φορά στα καταστήματα του στην Ελληνική Θράκη επιγραφές στην
τουρκική γλωσσά, προφανώς γιατί θεώρει ότι πολύ γρήγορα τα τουρκικά θα είναι και η επίσημη γλώσσα της Θράκης. Αμ δε!

Έως 15 Ιανουαρίου η υποβολή δηλώσεων στο Τaxisnet για τα οικογενειακά επιδόματα

Έως τις 15 Ιανουαρίου 2018, έχουν δικαίωμα οι δικαιούχοι για το οικογενειακό επίδομα ΟΓΑ (Ενιαίο Επίδομα Στήριξης Τέκνων και Ειδικό Επίδομα Τρίτεκνων και Πολύτεκνων Οικογενειών) να υποβάλλουν το έντυπο Α21 στο Taxisnet.

Πρόκειται για όσους εισέπραξαν με τη μορφή προκαταβολής τη δόση του Α΄ τριμήνου έτους 2017 και μέχρι σήμερα δεν έχουν υποβάλει αίτηση Α21 στο taxisnet.

Γιατί οι Έλληνες δεν ξεσηκώνονται;




Γράφει ο Πέτρος Χασάπης 

Στα 35 δισ. ευρώ περίπου ανέρχεται λέει η «επίσημη» αξία των χαρτονομισμάτων και των κερμάτων του ευρώ που κυκλοφορούν σήμερα σε φυσική μορφή στην Ελλάδα, σύμφωνα με την τελευταία συνοπτική λογιστική κατάσταση της Τράπεζας της Ελλάδος.

Παμμακεδονικές Ενώσεις εξωτερικού: Να μην υπάρχει επ' ουδενί ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία των Σκοπίων

Επιδιώκουν συναντήσεις με την κυβέρνηση τις επόμενες μέρες στην Αθήνα και στηρίζουν το συλλαλητήριο έξω από τον Λευκό Πύργο

Συναντήσεις με εκπροσώπους της κυβέρνησης και κομμάτων της αντιπολίτευσης, θα επιδιώξουν να έχουν τις επόμενες μέρες στην Αθήνα, μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ΗΠΑ, Αυστραλίας,  Καναδά, Αφρικής και Ευρώπης, που αντιτίθενται σθεναρά στο ενδεχόμενο λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Το πρόθεμα «Μακεδονία» δεν το διαπραγματευόμαστε !!



Κωνσταντινιά Ντέμου
 
Όταν τα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στην πρεμούρα τους να κλείσουν τη «δουλειά» καταπατούν το Σύνταγμα με τόσο κατάφωρο τρόπο τότε η μόνη λύση που απομένει είναι ο Λαός να προστατεύσει το όνομα «Μακεδονία » τη Δημοκρατία και το Σύνταγμα της Ελλαδος …

Αυτές είναι οι νέες αποδοχές για παλαιούς και νέους συνταξιούχους

Αλλάζουν τα ποσά σύνταξης για 2,7 εκατ. συνταξιούχους μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2018 με την αποκάλυψη μειώσεων έως και 40% λόγω των προσωπικών διαφορών που βγάζει ο επανυπολογισμός συντάξεων βάσει του «νόμου Κατρούγκαλου».
Οι παλαιοί συνταξιούχοι θα δουν τις μειώσεις αυτές στα ενημερωτικά τους σημειώματα πιθανότατα από τον Μάρτιο και μετά, αλλά στην τσέπη τους οι περικοπές θα έρθουν με τη σύνταξη που θα πληρωθεί τον Δεκέμβριο του 2018.

Μετρό Θεσσαλονίκης: Ξεκινούν έργα για επέκταση στα δυτικά – Έρχεται και Μουσείο



«Προχωρούμε, σε πείσμα κάποιων οι οποίοι ενδεχομένως να θέλουν το έργο να σταματήσει, για διάφορους λόγους, είτε οικονομικούς, είτε πολιτικούς» τόνισε μιλώντας «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 93,4» ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό, Γιάννης Μυλόπουλος, προαναγγέλλοντας την έναρξη των προεργασιών για την επέκταση του Μετρό στη δυτική Θεσσαλονίκη το 2018, καθώς και τη δημιουργία μουσείου του Μετρό στο κέντρο της πόλης, όπου και θα εκτεθούν τα πλούσια αρχαιολογικά ευρήματα που προέκυψαν από τις ανασκαφές.

Μίκης Θεοδωράκης: Η χρήση του όρου Μακεδονία θα έχει ολέθριες συνέπειες

Παρέμβαση για το όνομα των Σκοπίων έκανε ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης που ζητάει να μην υπάρξει παρέκκλιση από την απόφαση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών του 1992, που καθόρισε την εθνική γραμμή για το Σκοπιανό, σύμφωνα με το οποίο δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται ο όρος Μακεδονία στην ονομασία των Σκοπίων.

Οι πολιτικές εφημερίδες 9/1/2018

                                                                   

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων