Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018



Νέα πρόσκαιρη επιδείνωση του καιρού από τα δυτικά, περιμένουμε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018. Βροχές θα εκδηλωθούν κυρίως στη Δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο και προς το βράδυ σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στα δυτικά όπου θα συνοδευτούν και από σποραδικές καταιγίδες. Στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, με τοπικά έντονα φαινόμενα στη Στερεά και στην Πελοπόννησο,

Ναι, φίλε μου! Σε σένα μιλώ!



ΚΑΠΟΤΕ ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΙ ΕΣΕΝΑ Η ΣΕΙΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙΣ

Τι σχέση έχεις εσύ με τις αρρώστιες; Είσαι φτιαγμένος από ατσάλι!

Βαρέθηκα την γκρίνια σου, τα μουρμουρητά σου για το τίποτα, τα νεύρα σου και τον θυμό σου. Απορώ. Τι έχεις πραγματικά και έχεις τα μούτρα κατεβασμένα, έχω να δω το χαμόγελο στο πρόσωπό σου εδώ και χρόνια, ν' ακούσω μια καλή κουβέντα, να κάνουμε μια… πολιτισμένη συζήτηση

Έχουμε ξεφύγει! Τελείως όμως ... Η εφορία κυνηγάει τις γυναίκες που ανάβουν καντήλια στα νεκροταφεία και καθαρίζουν μνήματα


Η προϊσταμένη της ΔΟΥ Καλαμάτας έστειλε επιστολή σε έξι Δήμους

Στο στόχαστρο των ελεγκτικών μηχανισμών έχουν μπει οι γυναίκες που καθαρίζουν τάφους στα κοιμητήρια της Μεσσηνίας.

Η ΔΟΥ, κάνοντας λόγο για πλήθος καταγγελιών, καλεί τους δήμους να ελέγξουν αν εντός των κοιμητηρίων που είναι αρμοδιότητάς τους δραστηριοποιούνται άτομα που δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου.

Στο κρεβάτι του γεωπολιτικού προκρούστη θα μπει η χώρα: «Ούτε Μακεδονία ούτε παράγωγο στη ΠΓΔΜ» – Ανακοίνωση Αγίου Όρους


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΚΟΥΤΛΟΥΜΟΥΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ

Το Άγιον Όρος είναι φυσικό και πνευματικό τμήμα της Μακεδονίας, και στις αρχές του 20ού αιώνα αγωνίσθηκε ενάντια στην θέληση μεγάλων δυνάμεων προκειμένου να παραμείνει μέρος της Ελληνικής επικράτειας.

Με τη χρέωση στις σακούλες θα αποζημιώσετε τη ζημιά Γερμανών εργοστασιαρχών για τα αποθέματά τους


Γιώργος Αδαλής

Eίπα να μη μιλήσω για το θέμα με τα 4 λεπτά της σακούλας αλλά δεν κρατήθηκα. Άκου λοιπόν Ελληνα. Θα πας τρία χρόνια πίσω! Και θα θυμηθείς όταν πήγες στα LIDL και σε χρέωσαν πρώτη φορά τις σακούλες και … κουφάθηκες. Γιατί έγινε αυτό όμως; Εμαθες; Δεν έμαθες, γιατί δεν στο είπε κανείς.

Προσοχή η ώρα του συλλαλητηρίου της 21ης Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη είναι 14:00


ΝΕΑ ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ:  2ΜΜ (14.00)

Λόγω μεγάλης προσέλευσης πολιτών από διάφορες πόλεις της Ελλάδας και πίεσης για το χρόνο επιστροφής τους, επιβλήθηκε μετατόπιση του χρόνου έναρξης για τις 2:00 μ.μ.

Μητρώο Πολιτών: Τι αλλάζει στον τρόπο οργάνωσης των στοιχείων των πολιτών



Από τη Δευτέρα 22 Ιανουαρίου τίθεται σε λειτουργία το Μητρώο Πολιτών. Πρόκειται για το νέο πληροφοριακό σύστημα εθνικής εμβέλειας του υπουργείου Εσωτερικών, θα συνδέει online 1.036 υπηρεσίες Ληξιαρχείου και 325 υπηρεσίες Δημοτολογίου, καθώς και το Ειδικό Ληξιαρχείο Αθηνών και θα αποτελεί την κεντρική βάση δεδομένων, στην οποία εντάσσεται το σύνολο των στοιχείων που αφορούν στις ληξιαρχικές πράξεις των Ελλήνων πολιτών.

Από 1η Μαΐου e - πλειστηριασμοί για ακίνητα και κινητά οφειλετών του δημοσίου


Από την 1η Μαΐου του 2018 οι διενεργούμενοι από την ΚΕΔΕ πλειστηριασμοί θα διεξάγονται αποκλειστικά με ηλεκτρονικά μέσα, ανεξάρτητα από τον χρόνο επιβολής της κατάσχεσης ή το χρόνο έκδοσης προγράμματος πλειστηριασμού.
Η τροπολογία ορίζει οτι θα γίνονται ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί και για κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα, σκάφη, πίνακες, τιμαλφή των οφειλετών.

Όλα τα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» το 2018 - Έξι προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας



Έξι προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 290 εκατ. ευρώ, έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αυτά θα αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά, μέσα στο 2018, με σκοπό να μην υπερφορτωθεί και μπλοκάρει το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), το οποίο δέχεται τις υποβολές αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Θεσσαλονίκη: Τι λέει η ΕΥΑΘ για το πόσιμο νερό και την μόλυνση

Καθησυχάζει η ΕΥΑΘ για την εισαγγελική έρευνα (δείτε ΕΔΩ αναλυτικά) που διατάχθηκε με αιτία την ρύπανση σε δεξαμενή που στέλνει πόσιμο νερό στη Θεσσαλονίκη. Όπως αναφέρει η ΕΥΑΘ δεν υπάρχει «καμία αλλαγή στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του νερού της Θεσσαλονίκης», ενώ αναφέρει πως θα συνεχιστεί η δειγματοληψία καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.
Διαβάστε την ανακοίνωση της ΕΥΑΘ.

Αφιέρωμα enikos.gr: Τα σπίτια μεγάλων Ελλήνων που αφέθηκαν στη μοίρα τους - ΦΩΤΟ

Της Ευανθίας Τασσοπούλου
Κτίρια με μεγάλη ιστορική και πολιτιστική αξία βρίσκονται αντιμέτωπα με τις φθορές του χρόνου. Κτίρια, στα οποία διέμεναν μεγάλες προσωπικότητες και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν ως πολιτιστικά και πνευματικά κέντρα ή ως μουσεία παραμένουν έρμαια, ακόμη και σε περιπτώσεις που έχουν χαρακτηριστεί διατηρητέα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων