Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018



Νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με βροχές και τοπικές καταιγίδες αρχικά στα δυτικά τμήματα και αργότερα βαθμιαία στα βόρεια, κεντρικά, το Νότιο και Ανατολικό Αιγαίο περιμένουμε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα βόρεια και δυτικά ορεινά τμήματα, ενώ μετά το απόγευμα και σε ημιορεινές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.

Ποτέ δεν ξέρεις τι κουβαλάει ο άλλος, γι’ αυτό σκέψου διπλά πριν κρίνεις



Η παρακάτω αληθινή ιστορία μιλάει για ένα αγόρι που αντιμετώπισε πολλές δυσκολίες στα παιδικά του χρόνια και όχι μόνο. Η ζωή του ήταν ένας συνεχής αγώνας και τον δοκίμασε με πολλούς τρόπους, όμως εκείνος δεν έχασε ποτέ την πίστη του στον άνθρωπο και δεν επέτρεψε στον εαυτό του να τα παρατήσει.

Μεγάλο Θράσος και εκτός ορίων από τον Σκοπιανό ΥΠΕΞ: Ζητά να αλλάξει η Ελλάδα την ονομασία της Μακεδονίας (vid)


«Τινάζει στον αέρα» τη διαπραγμάτευση ο προκλητικός Νικολά Ντιμιτρόφ -

Επαναφέρει όσα είχε συμπεριλάβει στην ανεκδιήγητη πρότασή του ο Μάθιου Νίμιτς το 2005 και θέτει ζήτημα παραίτησης και της Ελλάδας από την αποκλειστική χρήση του όρου «Μακεδονία»...

Όλα τα προγράμματα ΕΣΠΑ που θα «τρέξουν» το 2018


Έξι προγράμματα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, με συνολικό προϋπολογισμό περί τα 290 εκατ. ευρώ, έχει στα «σκαριά» το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Αυτά θα αρχίσουν να βγαίνουν σταδιακά, μέσα στο 2018, με σκοπό να μην υπερφορτωθεί και μπλοκάρει το Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ), το οποίο δέχεται τις υποβολές αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

Οι Έλληνες έχουμε λοβοτομηθεί;


Γιατί εμείς οι πολίτες επιτρέπουμε στους πολιτικούς να ξεπουλήσουν τη Μακεδονία;

Από τον Σάββα Καλεντερίδη

Ίσως ο τίτλος θεωρηθεί και ισοπεδωτικός και προσβλητικός, όμως είναι αδύνατον να συλλάβει ο νους κανονικού ανθρώπου αυτά που συμβαίνουν, τις απίστευτες αθλιότητες στις οποίες προβαίνουν οι πολιτικοί και την απάθεια με την οποία τους παρακολουθούν οι πολίτες.

ΣτΠ: Αναδροµική απαλλαγή δημοτικών τελών ακινήτων που δεν χρησιµοποιούνται και ηλεκτροδοτούνται



Ο Συνήγορος του Πολίτη, καλεί όλους τους ∆ήµους της επικράτειας να
εφαρµόζουν ενιαία και ορθά τη διάταξη του άρθρου 5 του ν. 3345/2005 και να
µην επιβάλλουν αναδροµικά δηµοτικά τέλη σε ακίνητα που δεν
χρησιµοποιούνται και δεν ηλεκτροδοτούνται, σε περιπτώσεις υποβολής της
προβλεπόµενης υπεύθυνης δήλωσης σε χρόνο µεταγενέστερο αυτού της
διακοπής ηλεκτροδότησης.

Τι είναι αυτά τα σύμβολα στα πλαστικά. Ποια να αποφεύγετε και γιατί



Έχετε ποτέ αναρωτηθεί τι σημαίνουν αυτοί οι αριθμοί και τα σύμβολα επάνω στα πλαστικά δοχεία; Γνωρίζατε ότι, αν και η χρήση όλων των πλαστικών θα πρέπει να περιορίζεται στο μέτρο του δυνατού, μερικά είναι πιο ασφαλή από άλλα;
Ήρθε η ώρα να μάθετε κάποια πράγματα για τα διάφορα πλαστικά που χρησιμοποιείτε σε ποτά και τροφές κάθε μέρα και τι αντίκτυπο έχουν όχι μόνο για εσάς, αλλά και για το περιβάλλον.

Θεσσαλονίκη: Ποιοι θα είναι οι ομιλητές στο συλλαλητήριο για τα Σκόπια

Έχουν ναυλωθεί συνολικά 375 λεωφορεία ανά την Ελλάδα
Ανακοινώθηκαν οι ομιλητές του συλλαλητηρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη για το «Σκοπιανό».
Στους ομιλητές συμπεριλαμβάνονται ο Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος και ο στρατηγικός σύμβουλος, Νίκος Λυγερός. Επιπλέον, όπως αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή για το Συλλαλητήριο έχουν ναυλωθεί 375 λεωφορεία από όλη την Ελλάδα.

Η πρώτη δημόσια συγνώμη από το Mega στον κόσμο, για την στάση του κατά την περίοδο των Μνημονίων, αλλά και στο δημοψήφισμα! Κάναμε λάθος



Η πρώτη δημόσια συγνώμη από το Mega στον κόσμο, για την στάση του κατά την περίοδο των Μνημονίων, αλλά και στο δημοψήφισμα! 
” Κάναμε λάθος, ζητάμε συγνώμη από τον κόσμο, υποσχόμαστε να αλλάξουμε εάν …”

Απ. Τζιτζικώστας: «Όχι» στον όρο «Μακεδονία» για την ονομασία των Σκοπίων



Σε νέα παρέμβαση για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων προχώρησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά την τοποθέτησή του στην Πρωτοχρονιάτικη δεξίωση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας επισήμανε:

Επιστολή ομογένειας: Όποιος πολιτικός συνυπογράψει για τον όρο "Μακεδονία" θα αντιμετωπίσει την οργή μας

Το κατώφλι του Λευκού Οίκου είναι αποφασισμένοι να περάσουν οι Ελληνες της ομογένειας προκειμένου να μην γίνει αποδεκτή τελικά μια σύνθετη ονομασία για τα γειτονικά Σκόπια που θα περιλαμβάνει τον όρο «Μακεδονία».

Οι ομογενείς της Αμερικής στέλνουν επιστολή – ψήφισμα στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ και επιδιώκουν συνάντηση μαζί του για να του γνωστοποιήσουν τις θέσεις και τις… προθέσεις τους, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία».

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/1/2018

                                                                  

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων