Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018



Τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018 αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις, κυρίως στα ορεινά ηπειρωτικά και στο Κεντρικό και Νότιο Αιγαίο. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη, τόσο κατά τη διάρκεια της νύχτας και νωρίς το πρωί, όσο και προς το πέρας του εικοσιτετραώρου.

Μαθήματα ζωής που πρέπει να θυμόμαστε



Δέκα μεγάλες αλήθειες της ζωής που πρέπει… να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι.
Κάποια πράγματα πρέπει να τα συνειδητοποιούμε όσο νωρίτερα γίνεται στη ζωή μας. Υπάρχουν κάποια αξιώματα που, αν τα αγνοήσουμε, θα έρθει πιθανότατα κάποια στιγμή – αρκετά αργά – που θα πούμε «γιατί δεν το σκεφτόμουν νωρίτερα;». Σας γλιτώνουμε χρόνο και μελλοντικές τύψεις λοιπόν, και σας υπενθυμίζουμε ευγενικά ότι…

Α΄ γύρος προεδρικών εκλογών στην Κύπρο


Εννέα υποψήφιοι ρίχνονται σήμερα στη μάχη των προεδρικών -13ων στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας- εκλογών. 


Ωστόσο, εκτιμάται ότι ο νέος Πρόεδρος θα αναδειχθεί στον δεύτερο γύρο (4 Φεβρουαρίου), αφού σήμερα ουδείς φέρεται ικανός να εξασφαλίσει το 50+1% των ψήφων.

OilPrice: Ένας από τους κρισιμότερους αγωγούς φυσικού αερίου περνάει από την Ελλάδα!

Ο νότιος διάδρομος φυσικού αερίου, που συνδέει το Αζερμπαϊτζάν με τον μεγαλύτερο οικονομικό όμιλο στον κόσμο, είναι ένα από τα σημαντικότερα έργα αγωγών υποδομής παγκοσμίως, φέρνοντας στην Ευρώπη το φυσικό αέριο της Κασπίας.

Αυτό αναφέρει νέα ανάλυση των Luis Colasante και Sergio Mazodilla στο OilPrice.com, οι οποίοι υπενθυμίζουν ότι η Ευρώπη επιθυμεί να γίνει λιγότερο εξαρτημένη από το ρωσικό αέριο και να χρησιμοποιήσει πιο καθαρή ενέργεια, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές εξελίξεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και τη χρήση φυσικού αερίου.

ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΜΕ ΜΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΑΝΤΑΛΛΑΓΜΑ



Γράφει η Μαρία Νεγρεπόντη - Δελιβάνη

Είναι θλιβερή, ντροπιαστική και εθνικά επικίνδυνη η προσπάθεια όλων εκείνων, των γνωστών και μη εξαιρετέων, να εμφανίσουν τη μεγαλειώδη συγκέντρωση της Κυριακής 21/01, στη Θεσσαλονίκη, για το σκοπιανό, ως δήθεν συγκέντρωση ακροδεξιών/εθνικιστών/λαϊκιστών και γενικά περιθωριακών ομάδων και τύπων. Να ελαχιστοποιήσουν, ακόμη, μια συγκέντρωση 500.000, κατά γενική ομολογία, σε...... 90.000!!!!! 

Παγίδα φόρου και για εισοδήματα κάτω των 5.700 ευρώ. Πώς λειτουργούν τα τεκμήρια

Mε επιπλέον ποσά φόρου εισοδήματος θα επιβαρύνονται κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατομμύριο μισθωτοί, συνταξιούχοι και κατ’ επάγγελμα αγρότες με πενιχρά ετήσια εισοδήματα, κάτω των 5.700 ευρώ, από τη στιγμή που η κυβέρνηση και οι δανειστές θα επιβάλουν τη μείωση των αφορολόγητων ορίων εισοδήματος στα επίπεδα των 5.682-6.591 ευρώ.

Ένα καταπληκτικό βίντεο που πρέπει όλοι οι Έλληνες να δουν και να νοιώσουν ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!

                                                          
Ένα καταπληκτικό βίντεο που πρέπει όλοι οι Έλληνες να δουν ! ! !

ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΘΕΕ ΜΟΥ που γεννήθηκα σ' αυτό τον ευλογημένο τόπο που λέγεται ΕΛΛΑΔΑ!!!!!!

Πού στήνονται αγροτικά μπλόκα

Στην τελική ευθεία μπαίνει το πλάνο των αγροτικών κινητοποιήσεων και αύριο Κυριακή ξεκινά το στήσιμο του αγροτικού μπλόκου στη γέφυρα Σερβίων στην Κοζάνη. Τη Δευτέρα προγραμματίζεται να αναπτυχθούν άλλα δύο, στο δημαρχείο Άργους Ορεστικού στην Καστοριά και στον κόμβο Αντιγόνου στο Αμύνταιο, στην παλαιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης- Έδεσσας. 

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ

, Του Στελιου Τατση....

Οταν ημουν παιδι , θυμαμαι πως οταν πεθαινε καποιος στο χωριο η τα γυρω χωρια , ο οποιος ηταν γνωστος για την ανδρια του την παληκαρια του, πολλες φορες περιμεναν  πολλες μερες η και εβδομαδες ακομη γυρω απο το κρεβατι του πονου ,οι συγγενεις και οι φιλοι του μεχρι να βγει η ψυχη του. Ορισμενοι ελεγαν:

Σκόπια: Φωνάζει ο κλέφτης

Γράφει ο Λεωνίδας Κουμάκης
Δεν είναι καθόλου εύκολο να χρησιμοποιήσει κανείς την κοινή λογική και να ξεφύγει από τους παραλογισμούς που δημιουργούν καταστάσεις στις οποίες συνυπάρχουν τεράστια γεωπολιτικά, οικονομικά, στρατιωτικά και στρατηγικά συμφέροντα. Πολύ δε περισσότερο όταν μιλάμε για τα Βαλκάνια, «την πυριτιδαποθήκη της Ευρώπης»!

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/1/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων