Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2018

Για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ μας !


Καιρός: για Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018.



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα, με λίγες νεφώσεις κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018. Η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και κατά τόπους τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ στα ηπειρωτικά.

Οι χαρισματικοί άνθρωποι

Έχουμε την τάση να πιστεύουμε ότι το χάρισμα είναι κάτι με το οποίο οι άνθρωποι γεννιούνται. Όμως αυτό δεν είναι αλήθεια… «Το χάρισμα είναι αποτέλεσμα συμπεριφοράς που τη μαθαίνουμε», δηλώνει η Ολίβια Φοξ Κομπέιν, συγγραφές του βιβλίου «Ο μύθος για το χάρισμα». Όπως υποστηρίζει, αν διδαχθούν αυτές τις συμπεριφορές οι άνθρωποι μπορούν να τις μάθουν. Έχουμε ποτέ σκεφτεί όμως τι είναι αυτό που τους ξεχωρίζει; Η γνώση, η μεγαλοψυχία, το χρήμα ή η εξουσία;Τι είναι αυτό που μπορεί να κάνει κάποιον χαρισματικό;

Έτσι για να μην ξεχνάμε ... Όταν κάποτε η Ελλάδα έφτιαχνε αεροπλάνα! (vid)


Την φωτογραφία αυτή εκπαιδευτικών αεροσκαφών Avro »Tutor » της Ελληνική Αεροπορίας. στα Γιάννενα εντοπίσαμε στην σελίδα »Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ» στο FACEBOOK, σε ανάρτηση του Stephan Dimos‎ που σημειώνει ότι είναι τραβηγμένη περίπου το 1938.

Κατεβάζουν τα τρακτέρ οι αγρότες, έτοιμα τα πρώτα μπλόκα

Παρόντες και έτοιμοι να διεκδικήσουν την ικανοποίηση των αιτημάτων τους δηλώνουν και φέτος οι αγρότες που προχωρούν στην εφαρμογή του σχεδιασμού των φετινών τους κινητοποιήσεων.
Οι άνθρωποι του πρωτογενούς τομέα της χώρας θέλουν να ακουστούν τα αιτήματά τους για το φορολογικό και το ασφαλιστικό και κατεβάζουν τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς.

700 Στρατιωτικό Εργοστάσιο: Έτσι φτιάχνονται τα άρβυλα των Ενόπλων Δυνάμεων (βίντεο)



Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) έδωσε στην δημοσιότητα τον τρόπο παραγωγής υποδημάτων για τις ανάγκες του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων. 
«Θέλουμε-Μπορούμε-Δημιουργούμε» είναι το σύνθημα του προσωπικού του 700 ΣΕ (Στρατιωτικού Εργοστασίου), το οποίο εργάζεται σε εντατικούς ρυθμούς καθημερινά στον τομέα της ένδυσης και υπόδησης για την κάλυψη του συνόλου των αναγκών του προσωπικού.

Με Βυζαντινή Μεγαλοπρέπεια & Επισημότητα τα Εγκαίνια του Στρατιωτικού Ι.Ν Αγίου Γεωργίου στην «1Η ΤΑΞ-ΑΛ!» (φωτό)

Με την πρέπουσα λαμπρότητα και με κάθε επισημότητα τελέσθηκαν σύμφωνα με την προβλεπόμενη Εκκλησιαστική Τάξη και το Τυπικό της Αγίας μας Εκκλησίας υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του νεοανεγερθέντα Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, της 1ης Ταξιαρχίας Αλεξιπτωτιστών-Καταδρομών που εδρεύει στο Στρατόπεδο «Αντιστρατήγος Γ. Κατσάνης» στην περιοχή της Ρεντίνας.

Ο Χάρτης Της «Μεγάλης Αλβανίας» Σε Μπλουζάκι Μαθητή Στα Εγκαίνια Διδαχής Της Αλβανικής Γλώσσας Σε Σχολειό Της Κρήτης

Απίστευτο θράσος από την αλβανική κοινότητα στα εγκαίνια της διδαχής της Αλβανικής γλώσσας σε σχολείο της Κρήτης την προηγούμενη εβδομάδα.

Όπως θα δείτε στην φωτό ένας αλβανός μαθητής φοράει μαύρο μπλουζάκι με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας» και τον αναπληρωτή πρέσβη της Αλβανίας να το καμαρώνει.

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε η "Δημοτική Συνεργασία Αμπελοκήπων-Μενεμένης" - Ποιος έτυχε το φλουρί;


undefined

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας της "Δημοτικής Συνεργασίας Αμπελοκήπων-Μενεμένης", στην κατάμεστη Θεατρική Σκηνή «Σοφία Βέμπο στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κκ Βαρνάβας ο οποίος και ευλόγησε τη Βασιλόπιτα, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας,

Τα Σκοπιανά Σχολικά Βιβλία Του Μίσους Και Της Διαστρέβλωσης



Συζητώντας κανείς με τους Σκοπιανούς αντιλαμβάνεται ότι ζουν σε μία απίστευτη πλάνη την οποία φυσικά και δεν παραδέχονται, κάτι που κάνει αυτήν την πλάνη πραγματικά ακατανίκητη σε προσωπικό και συλλογικό επίπεδο.

Στην προσπάθειά μου να βρω πού εδράζεται η πλάνη αυτή, κατέφυγα στα σχολικά βιβλία. Με ιδιαίτερη δυσκολία, είναι η αλήθεια, κατάφερα να προμηθευτώ τα δύο βασικά σχολικά βιβλία Ιστορίας, ένα για το βασικό σχολείο (δημοτικό) και ένα για το Γυμνάσιο.

Συνεχίζουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης


undefined

Την απόφαση να συνεχίσουν την αποχή από τους πλειστηριασμούς, μέχρι τις 4 Μαρτίου, έλαβαν σήμερα οι συμβολαιογράφοι της Θεσσαλονίκης, κατά την γενική συνέλευση του Συλλόγου Συμβολαιογράφων Εφετείου της πόλης.
Στη συνέλευση του συλλόγου υπέρ της αποχής ψήφισαν 65 άτομα και κατά 62.

Θεσσαλονίκη: Απευθείας πτήσεις από SKG για… Ντουμπάι – Πότε ξεκινούν!

Νέες απευθείας πτήσεις αποκτά το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης για φέτος το καλοκαίρι, όταν και θα έχουν ολοκληρωθεί τα έργα που έχουν δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στη λειτουργία του.
Η αεροπορική εταιρία του Ντουμπάι, flydubai, ανακοίνωσε την έναρξη απευθείας πτήσεων από και προς τη Θεσσαλονίκη για τον Ιούνιο του 2018. Οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη θα εκτελούνται 3 φορές την εβδομάδα, με ημερομηνία έναρξης την 15η Ιουνίου.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/1/2018

                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων