Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018.



Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στο Νότιο Αιγαίο, περιμένουμε την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018. Η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη. Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σχηματιστούν ομίχλες οι οποίες τοπικά ενδέχεται να είναι πυκνές. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά.

Μακεδονικό-Συλλαλητήριο Αθήνας: Στην Παμμακεδονική η άδεια -Γιατί δεν έγινε κλήρωση



Χωρίς κλήρωση δόθηκε τελικά από το δήμο Αθηναίων στη Συντονιστική Επιτροπή των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, η άδεια για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου της 4ης Φεβρουαρίου στην πλατεία Συντάγματος. Σύμφωνα με ανακοίνωσή του δήμου Αθηναίων «το αίτημα της Συντονιστικής Επιτροπής των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου, βάσει των στοιχείων που το συνόδευαν, κρίθηκε ως πιο αντιπροσωπευτικό των ενδιαφερομένων φορέων και οργανώσεων πολιτών, να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο.

Δεν μπορείς να πας μπροστά, κοιτώντας πίσω


Δεν μπορείς να πας μπροστά, κοιτώντας πίσω

Οι τεράστιες εναλλαγές συναισθημάτων που ζούμε κατά τη διάρκεια της ζωής μας, μας καθιστούν πολλές φορές «αδύναμους» να αντιδράσουμε. Όχι πως δεν μπορούμε, περισσότερο δεν θέλουμε. Αφηνόμαστε σε συναισθήματα, καταστάσεις και ανθρώπους, ως έρμαια. Η πραγματικότητα είναι πως ο κάθε άνθρωπος χρειάζεται τον χρόνο του για να διαχειριστεί τα γεγονότα. Και αυτό είναι απολύτως σεβαστό.

Η επιχείρηση συκοφάντησης του συλλαλητηρίου που ετοιμάζει η κυβέρνηση


Από τον Μανώλη Κοττάκη

Νέστωρ» της παρατάξεως, από τις πλέον εμβληματικές φυσιογνωμίες της συντηρητικής πτέρυγας στον Δήμο Αθηναίων, μου διηγήθηκε προσφάτως την εμπειρία του από τη συνύπαρξη με τον Αλέξη Τσίπρα στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου της πρωτευούσης.

Αμερικανοί και Ρώσοι κονταροχτυπιούνται στην Ελλάδα με πρωταγωνιστή τον Τούρκο και κομπάρσο τον Αλβανό. Αχ βρε Μακεδονία τι τους έκανες


Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Η ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και ο αγωγός East-Med (East-Mediterranean Pipeline), ο οποίος θα μεταφέρει φυσικό αέριο από τα κοιτάσματα του Ισραήλ και της Αιγύπτου μέσω Κύπρου και Ελλάδας στην Ευρώπη, ακυρώνουν τον Turkish Stream τουρκο-ρωσικών συμφερόντων

Και αρχίζουν τα όργανα , τι λέμε;

Αναδρομικά για παράνομα «ψαλίδια» σε όλες τις συντάξεις

Αναδρομικά ποσά έως και 1.971 ευρώ για 6+2 παράνομες μειώσεις στις κύριες συντάξεις, στις επικουρικές, στα μερίσματα χηρείας, αλλά και στο ΕΚΑΣ, μπορούν να διεκδικήσουν πάνω από 1 εκατομμύριο συνταξιούχοι από τα Ταμεία τους, ζητώντας να υπολογιστούν εκ νέου και με τα πραγματικά ποσά που λαμβάνουν οι μειώσεις των μνημονίων.

Συνέλληνες..ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

Το κράτος των προδοτών, των κλεφτών και των αλητανθρώπων πολιτικών, είναι στην κυριολεξία ανθελληνικό αφού παραχώρησε την ελευθερία των Ελλήνων στους Γερμανούς, καταδίκασε σε οικονομικό μαρασμό την Ελλάδα, 
επιχειρεί την συρρίκνωση της εθνικής μας κυριαρχίας με την παραχώρηση εθνικών εδαφών, παραποίησε την ιστορία μας και απαγόρευσε να διδάσκονται ηρωικές ιστορικές στιγμές,

Ποιοι δικαιούνται να καταβάλουν μειωμένη εισφορά κλάδου σύνταξης κατά 50%

Τη δυνατότητα να καταβάλουν μειωμένη εισφορά κλάδου σύνταξης κατά 50% οι ασφαλισμένοι που έχουν συμπληρώσει 40 έτη ασφάλισης, παρέχει η διάταξη της παραγράφου 13 του άρθρου 39 του ν. 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας-Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού συστήματος-Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιχνιδιών και άλλες διατάξεις».

Ο Μίκης Θεοδωράκης ομιλητής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος



Ο Μίκης Θεοδωράκης θα είναι ομιλητής του Συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία στην πλατεία Συντάγματος την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του thestival.gr, ο κ. Μιχάλης Πατσίκας, μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, επισκέφθηκε χθες τον κ. Θεοδωράκη και του μετέφερε την πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής.

Αναλυτικά τα σημεία με τα μπλόκα των αγροτών

Σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις των αγροτών καθώς έχουν στήσει μπλόκα σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου της χώρας, αλλά προς το παρόν δεν έχουν κλείσει την κυκλοφορία των οχημάτων καθώς παραμένουν σε παράταξη στο πλάι των εθνικών δικτύων.

Μέχρι στιγμής, έχουν στηθεί μπλόκα σε:

Εξαφάνιση δύο 16χρονων. Η ανακοίνωση του Χαμόγελου του Παιδιού

Δυο κορίτσια 16 ετών, τα οποία εξαφανίστηκαν χθες το βράδυ από την περιοχή του Αιγίου, αναζητούν οι αρχές και το Χαμόγελο του Παιδιού. Πρόκειται για την Εσμεράλντα Ν. 16,5 ετών και τη Στέλλα Ρ. 16 ετών.

Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε το Χαμόγελο του Παιδιού στο Facebook: «Στις 28/1/2018, στις 21:00 ώρα, εξαφανίστηκαν από την περιοχή του Αιγίου,

Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος στη Βουλή των Ελλήνων

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, άνοιξε με την ομιλία του, την εκδήλωση για την Ημέρα Μνήμης των Ελλήνων Εβραίων Μαρτύρων και Ηρώων του Ολοκαυτώματος, που πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Περιστύλιο της Βουλής, μπροστά στη Μαρμάρινη Στήλη με τα χαραγμένα ονόματα των Ελλήνων Εβραίων βουλευτών, θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/1/2018


                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων