Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Καιρός: για Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018



Τοπικές νεφώσεις και μικρή άνοδο της θερμοκρασίας, περιμένουμε την Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου 2018 σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Μετά το μεσημέρι οι νεφώσεις σταδιακά θα αυξηθούν δίνοντας προς το βράδυ λίγες βροχές στα δυτικά και πιθανόν πρόσκαιρα στο Ανατολικό Αιγαίο. Τις πρωινές ώρες η ορατότητα σε πολλές περιοχές της χώρας θα είναι περιορισμένη και ενδέχεται να σχηματιστούν ομίχλες.

Αυτοί είναι οι νικητές της φορολοταρίας του Ιανουαρίου - Μπείτε ΕΔΩ να δείτε αν κερδίσατε



Πραγματοποιήθηκε η πρώτη φορολοταρία για το 2018 από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.
H φορολοταρία αφορά στις δαπάνες του Δεκεμβρίου
Υπενθυμίζεται ότι σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι νικητές, που κερδίζουν από 1.000 ευρώ. Τα χρηματικά αυτά έπαθλα είναι ακατάσχετα, αφορολόγητα, δεν αποτελούν εισόδημα και δεν υπόκεινται σε καμιά κράτηση υπέρ του Δημοσίου ή τρίτου

Να είσαι ο εαυτός σου. Μην επιτρέπεις να σε φυλακίσουν οι ρόλοι που σου έχουν δώσει..



Παρατήρησε τον κόσμο με αθωότητα και καλοσύνη, όπως ένα παιδί… γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος, με τον οποίον ο κόσμος έχει ζωή. Τα μάτια σου ζωντανεύουν ό,τι βλέπεις. Γίνε Ένας Προσεκτικός Μάρτυρας, Και Συμπονετικός Παρατηρητής Της Ζωής Σου…
Μερικές φορές «χτίζουμε», χωρίς να το συνειδητοποιήσουμε, τοίχους ανάμεσα σε εμάς και την πραγματικότητα.  Παρόλο που δεν είναι εύκολο, πρέπει να βρούμε αυτούς τους τοίχους και να τους γκρεμίσουμε.  Ονόματα, ετικέτες και ορισμοί… είναι περιορισμοί που μας έχουν επιβληθεί.

Κούρεμα χρεών από πιστωτικές κάρτες & δάνεια ως 90%



Τα κόκκινα δάνεια αποτελούν μεγάλο βραχνά για τις τράπεζες. Χρέη από πιστωτικές κάρτες και καταναλωτικά δάνεια τα οποία δεν εξυπηρετούνται φθάνουν ή και και ξεπερνούν τα 2 δισ. ευρώ ανά τράπεζα. Έτσι τα πιστωτικά ιδρύματα πριν τα funds πάρουν στα χέρια τους τα δάνεια αυτά σε πολύ χαμηλές τιμές, ετοιμάζουν πακέτα για γενναίες ρυθμίσεις. Το κούρεμα μπορεί να φθάσει ως και το 90%.

Η πραγματικότητα για τον αλυτρωτισμό και το όνομα...


Πάρα τον «καπνό» που δημιούργησαν για να κρυφτούν, βήμα συνενοχής στο ξεπούλημα της Μακεδονίας έκαναν οι πολιτικοί αρχηγοί που πήγαν στο Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου. Όχι μόνο γιατί πήγαν και συζήτησαν με τον αποδεδειγμένα μεγαλύτερο πολιτικό ψεύτη αλλά και γι αυτά που συζήτησαν... 

Σήμερα κληρώνει η νέα φορολοταρία – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι


Σήμερα 30 Ιανουαρίου θα διενεργηθεί από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων η επόμενη φορολοταρία με βάση τις δαπάνες των φορολογούμενων μέσω καρτών.
Η κλήρωση του Ιανουαρίου θα αφορά τις δαπάνες του Δεκεμβρίου του 2017.
Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται 1.000 τυχεροί οι οποίοι κερδίζουν 1.000 ευρώ.

Ο Μίκης Και… Μετά Το Χάος; Δεν Υπάρχει Πνευματική Ηγεσία Που Να Ενώνει Τους Έλληνες;

Στα χρόνια της μεγάλης, βαθιάς, σύνθετης και πολυεπίπεδης κρίσης, που ξεκίνησε το 2010, με την υπογραφή του τελευταίου των Παπανδρέου στα Μνημόνια απαλλοτρίωσης της εθνικής αυτοδιάθεσης, 
λίγες αμφιβολίες υπάρχουν για την πληθωριστική απουσία πάσης φύσεως ηγεσίας από τον ταλαιπωρημένο τόπο μας.Και, ας πούμε ότι σε πολιτικό επίπεδο, η απουσία ηγεσίας είναι εμφανής, εκκωφαντική, κατανοητή και ολίγον…

Δημοσκόπηση: «Όχι» σε σύνθετη ονομασία των Σκοπίων λέει το 76% ΕΛΛΑΔΑ

Συντριπτικά αντίθετοι σε μία λύση για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, που θα περιλαμβάνει σύνθετη ονομασία με χρήση του όρου «Μακεδονία» και με γεωγραφικό προσδιορισμό, είναι οι κάτοικοι της Κεντρικής, της Δυτικής και της Ανατολικής Μακεδονίας. Αυτό προκύπτει από έρευνα της εταιρείας interview για λογαριασμό του THESSNEWS.GR.

Μόνο στο enikonomia.gr: Έρχονται τα πρόστιμα στα ανασφάλιστα οχήματα- Πότε θα γίνει η ηλεκτρονική διασταύρωση

Του Γιώργου Κ. Ανδρή
andris@enikonomia.gr
Εντός του Φεβρουαρίου, και ειδικότερα μέχρι τα μέσα του μήνα, αναμένεται να έχουν ξεκινήσει οι ηλεκτρονικές διασταυρώσεις ώστε να διαπιστωθούν οι ιδιοκτήτες ανασφάλιστων οχημάτωνκαι να τους επιβληθούν τα σχετικά πρόστιμα μέσω Taxisnet.

Θεσσαλονίκη: Θα αποκλείσουν όλο το κέντρο 100 τρακτέρ – Πότε έρχονται

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι προετοιμασίες των επαγγελματιών του πρωτογενούς τομέα για τα συλλαλητήρια που διοργανώνουν τις προσεχείς ημέρες με την ευκαιρία της 27ης διεθνούς έκθεσης «Agrotica».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εντός της ημέρας θα οριστικοποιηθεί ο αριθμός των τρακτέρ που η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών Ελλάδας θα «κατεβάσει» στο συλλαλητήριο της Πέμπτης, 1 Φεβρουαρίου, τρακτέρ τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ανέρχονται σε 100. 

«Κάθε πέντε λεπτά θα φεύγει λεωφορείο από τη Θεσσαλονίκη για το συλλαλητήριο της Αθήνας»

Πολύ μεγάλη συμμετοχή, που θα ξεπεράσει κατά πολύ, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, το ένα εκατομμύριο ανθρώπους, περιμένουν οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου για το Σκοπιανό, που θα γίνει αυτή την Κυριακή στις 2 το μεσημέρι στην Αθήνα.

Όπως περιέγραψε ο δημοσιογράφος Στέργιος Καλογήρου, εκ των διοργανωτών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, κάθε πέντε λεπτά θα φεύγουν από τη Θεσσαλονίκη λεωφορεία με προορισμό την Αθήνα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 31/1/2018

                                                           

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων