Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018



Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018 αναμένονται νεφώσεις, με εξαίρεση τη Μακεδονία και τη Θράκη, οι οποίες προς το βράδυ θα επεκταθούν σε όλη τη χώρα. Λίγες ασθενείς βροχές αναμένονται στα δυτικά ηπειρωτικά, στο Ιόνιο και τα ορεινά της Κρήτης, οι οποίες προς το βράδυ στην Πελοπόννησο θα αυξηθούν και θα ενισχυθούν, ενώ παράλληλα θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη Στερεά Ελλάδα.

100 Σοφά Λόγια που Μιλάνε για τη Ζωή & Μπορούν να Μας Εμπνεύσουν!


1. Εάν θέλετε κάτι που δεν είχατε ποτέ, θα πρέπει να κάνετε κάτι που ποτέ πριν δεν επιχειρήσατε για να το αποκτήσετε!
2. Αναρωτηθείτε εάν αυτό που κάνετε σήμερα θα σας φέρει πιο κοντά σε αυτό που θέλετε να κάνετε αύριο.
3. Πίστεψε ότι μπορείς, κι απλά κάντο.
4. Ό,τι και να σου συνέβει θα περάσει. Απλώς όχι σήμερα.

Από Πού Πήραν Το Όνομά Τους Διάσημες Πλατείες Και Συνοικίες Της Αθήνας;

Η Πλατεία Αγάμων… ο φόρος στους ανύπαντρους – Το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η Πλάκα, τα Πατήσια, η Κυψέλη, τα Εξάρχεια και…το μεγάλο δίλημμα: Το Γουδί…ή του Γουδή
Ένα οδοιπορικό στις συνοικίες και τις πλατείες της πρωτεύουσας θα κάνουμε σήμερα. Θα ταξιδέψουμε στην αρχαιότητα και θα φτάσουμε στον 21ο αιώνα.

Αθώος ο Παπαγεωργόπουλος και οι λοιποί κατηγορούμενοι για τις "ειδικές εντολές" στον Δ. Θεσσαλονίκης


undefined

Αθώοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης όλοι οι κατηγορούμενοι για τις «ειδικές εντολές» επί δημαρχίας Βασίλη Παπαγεωργόπουλου. Η υπόθεση αφορούσε δαπάνες που πληρώθηκαν από τον Δήμο Θεσσαλονίκης το διάστημα 1998-2007.

Σοβαρή εξέλιξη: Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε παγκόσμιο κέντρο μεταφορών – Παρακάμπτονται τα Δαρδανέλια – Ψυχρολουσία στην Τουρκία


Το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης μετατρέπεται σε παγκόσμιο εμπορικό κέντρο με την υλοποίησης του προγράμματος κατασκευής του σιδηροδρομικού άξονα που θα συνδέει τα λιμάνια του βορείου Αιγαίου στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη) με τα λιμάνια του Ευξείνου Πόντου και του Δούναβη στην Βουλγαρία (Bourgas, Varna, Ruse).

Η Γερμανία θέλει ανεξάρτητη Μακεδονία με έξοδο στο Αιγαίο – Ιταμή πρόκληση: «Οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες – Αυτός είναι ο χάρτης»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΧΑΡΤΗ ΣΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
Οι Γερμανοί εταίροι μέσω του Der Spiegel προκαλούν και πάλι τα εκατομμύρια των Ελλήνων παντού στην οικουμένη, παρουσιάζοντας αλυτρωτικό χάρτη των Σκοπίων και δηλώσεις ενός «ειδικού καθηγητή», ότι οι αρχαίοι Μακεδόνες δεν ήταν Έλληνες …αλλά Βάρβαροι.

Μίκης Θεοδωράκης: Πώς να δεχτούν πως ένας παλιός κομμουνιστής είναι τόσο πατριώτης;


Ως «υπερπατριώτης» αυτοπροσδιορίστηκε ο διάσημος μουσικοσυνθέτης, Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας στις επικρίσεις που ακούστηκαν για τη συμμετοχή του στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία την Κυριακή, όπου ήταν κεντρικός ομιλητής.
«Πώς να δεχτούν αυτοί ότι ένας παλιός κομμουνιστής, αριστερός είναι τόσο πατριώτης; Δεν καταλαβαίνουν όταν εμείς παλεύαμε με τον ΕΛΑΣ ήμασταν υπερπατριώτες», σημείωσε ο Μίκης Θεοδωράκης στο δελτίο ειδήσεων του STAR, λέγοντας ότι ο ελληνικός λαός είναι πιο υπεύθυνος απ' όλες τις κυβερνήσεις.

Γιατί «καίγονται» να αλλάξουμε ταυτότητες ; Θα έχουν μικροτσίπ και βιομετρικά στοιχεία



Στις αρχές του 2019 αναμένεται να εκδοθούν οι νέες ταυτότητες υψίστης ασφαλείας.

Οι δύο αρμόδιες επιτροπές του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ολοκληρώσει εδώ και καιρό το έργο τους. Η μία ασχολήθηκε με τις τεχνικές προδιαγραφές και η άλλη με την κατάρτιση σχεδίου νόμου.

Πώς υπολογίζονται οι νέες συντάξεις χηρείας για συζύγους και τέκνα

Η διαφορά ηλικίας μεταξύ των συζύγων ή των μερών του συμφώνου συμβίωσης, αλλά και η διάρκεια του έγγαμου βίου αποτελούν τα «κλειδιά» για τον υπολογισμό της σύνταξης χηρείας, αλλά και τον επιμερισμό της.
'Οπως αναφέρει το economy365.gr, αν ο θανών σύζυγος είχε χωρίσει και ξαναπαντρευτεί πριν πεθάνει, το 50% της σύνταξής του το μοιράζονται η χήρα (37,5%) και η διαζευγμένη (12,5%), αρκεί ο γάμος τους να είχε κρατήσει τουλάχιστον μια δεκαετία.

“E-παράβολο” σε όλους τους δήμους -Πληρωμή & μέσω ΑΤΜ & POS

Tην επέκταση της εφαρμογής e-παράβολο στους Δήμους, τα δικαστήρια και άλλους φορείς, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, τονίζοντας ότι «αναμένεται να εκτινάξει τη χρήση των e-παραβόλων, η οποία αυξάνεται με ραγδαίους ρυθμούς, ενώ προχωρά και η έκδοση και πληρωμή τους μέσω ΑΤΜ και POS.»
Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση «η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ.) του Υπουργείου Οικονομικών, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και το Υπουργείο Εσωτερικών, επεκτείνει τη δυνατότητα χρήσης ηλεκτρονικών παραβόλων σε όλους τους Δήμους της Χώρας.

Τότε... και τώρα...

του Δημήτρη Νατσιού*

Τώρα μετα τα μεγάλα συλλαλητήρια για την Μακεδονία μας, ας θυμηθούμε από ποιους καταγόμαστε, ποιοι μας απελευθέρωσαν.

Μόνο έτσι θα καταλάβουμε πόσο μικρό και ανίκανο είναι το τωρινό που "κυβερνάει" τη χώρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 8/2/2018

                                                                        

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων