Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018.



Επιδείνωση του καιρού στη Δυτική Ελλάδα με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ισχυρά, περιμένουμε την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018. Σταδιακά, βροχές θα εκδηλωθούν και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα, στο Βόρειο Αιγαίο και από τις απογευματινές ώρες στο Ανατολικό Αιγαίο. Καταιγίδες περιμένουμε κυρίως στην Πελοπόννησο, στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Ανατολικό Αιγαίο.

Δε φοβάμαι μη γεράσει το πρόσωπό μου, αλλά η ψυχή μου..



Διάλεξα μια ηλικία κι έμεινα εκεί. Μη με ρωτήσετε πόσο… Ένα νούμερο είναι εξάλλου. Τίποτα λιγότερο, τίποτα περισσότερο. Η ηλικία είναι η ψυχή, λένε. Και νομίζω πως αυτό διάλεξα. Να ακολουθώ τη ψυχή μου κι όχι τα χρόνια μου.

Όσο περνούσαν τα χρόνια, δεν προχωρούσα μπροστά. Έκοβα ταχύτητα! Χαλασμένο “αμάξι”; Όχι. Φοβισμένο ίσως. Ένας φόβος να μη χάσω την αισιοδοξία μου για τη ζωή, το γέλιο και τη χαρά που πάντα με χαρακτήριζαν.

Η μπύρα FIX δεν είναι πια ελληνική – Στην Carlsberg πέρασε το 100% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας

Στον όμιλο Carlsberg πέρασε ο πλήρης έλεγχος της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας οκτώ χρόνια μετά την ίδρυσή της και την αναβίωση του ιστορικού σήματος της μπίρας FIX.  Την τρίτη, ο δανέζικος όμιλος με μια λιτή ανακοίνωση γνωστοποίησε την εξαγορά του 49% της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας σε συνέχεια της συμφωνίας που είχε γίνει το 2014, όταν τότε απέκτησε το 51%.

Η Κύπρος «βγάζει» φυσικό αέριο, η Ελλάδα τι κάνει;


Του Γιώργου Φαρμάκη

Η Κύπρος είναι μια χώρα «μικρή» για τα δεδομένα της Ελλάδας, αυτό όμως δεν έκανε τους Κύπριους να κάτσουν ήρεμοι και απλά να περιμένουν πότε θα τελειώσουν τα μνημόνια. Ο Κυπριακός Ελληνισμός φέρεται πολύ έξυπνα στα οικονομικά θέματα. Η Κυπριακή οικονομία ανέκαμψε πολύ γρήγορα από την κρίση και όχι απλά ανέκαμψε αλλά βγήκε κερδισμένη (από την κρίση). Οι Κύπριοι φρόντισαν να κάνουν συμφωνίες για την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην κυριολεξία με όλους.

Α.Κόρσο για Αμφίπολη: «Η ΕΕ δεν θέλει τέτοιες ανασκαφές γιατί διαλύουν το μύθευμα ότι ο ρωμαϊκός πολιτισμός είναι το θεμέλιο της Δύσης»

Kαι όμως υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι προς εξερεύνηση σύμφωνα με τον Ιταλό αρχαιολόγο Α.Κόρσο, ενώ καταγγέλει ότι κάποιοι δεν θέλουν τη συνέχιση της ανασκαφής, λόγω πολιτικών ιδεοληψιών και η ΕΕ για να μην καταστραφεί το μύθευμά της ότι όλα ξεκινούν από τον ρωμαϊκό πολιτισμό!
Η καταγγελία του Ιταλού αρχαιολόγου είναι σοκαριστική:

Πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση drone με επιβάτες



Το κινέζικο drone Ehang έκανε την πρώτη του πτήση με επιβάτες ταξιδεύοντας με 130χλμ την ώρα. Για πρώτη φορά η κινεζική εταιρία μας χάρισε ένα απίστευτο βίντεο από τις μεταφορές…του μέλλοντος.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι έχει δοκιμάσει με χιλιάδες πτήσεις με επιβάτες με το συγκεκριμένο drone τα τελευταία τέσσερα χρόνια και αυτό το βίντεο είναι η πρώτη απόδειξη που δείχνει το αεροσκάφος σε δράση.

Ένωση Διοικητικών Δικαστών: «Οι δικαστές δέχονται bullying όταν οι αποφάσεις δεν είναι αρεστές στην Κυβέρνηση»

Με το... γάντι δέχθηκε σήμερα αυστηρή κριτική η Κυβέρνηση για τις παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης και το bullying που δέχεται όταν οι δικαστικές  αποφάσεις δεν είναι αρεστές στο Μαξίμου και τα κυβερνητικά στελέχη (υπουργούς, κ.λπ.).
Η κριτική ασκήθηκε κατά τη σημερινή τακτική γενική συνέλευση των Μελών της Ένωσης Διοικητικών Δικαστών τόσο από τον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νικόλαο Σακελλαρίου, όσο και από την πρόεδρο της Ένωσης, Αγγελική Λαϊνιώτη.

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ «ΑΦΗΝΙΑΣΕ» ΓΙΑΤΙ ΤΟ… ΕΣΚΑΣΑΝ 24 ΑΝΩΤΑΤΟΙ ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ «ΠΟΛΛΑ»!



Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Όπως έγινε γνωστό, μετά από τόσους μήνες από το αποτυχόν πραξικόπημα καταζητούνται 24 ανώτεροι δικαστικοί με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στον Φετουλάχ Γκιουλέν. Σημειωτέον πως δεν έχουν
βρεθεί ίχνη τους, ενώ το πιο πιθανό να έχουν διαφύγει στο εξωτερικό χωρίς όμως μέχρι σήμερα να έχει γίνει γνωστό από κάποια χώρα να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο.

Πήγε να δωροδοκήσει αστυνόμο να της αλλάξει ηλικία στην ταυτότητα!

Ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Δωδεκανήσου (μεταβατική έδρα Κω) θα εκδικαστεί την 14η Φεβρουαρίου 2018 υπόθεση με κατηγορούμενη μια 77χρονη Ελληνογαλλίδα, κάτοικο Κω, που κρίθηκε πρωτοδίκως ένοχη απόπειρας δωροδοκίας αστυνομικού που υπηρετεί στο αστυνομικό τμήμα Καλύμνου και για πλαστογραφία.

Αυτές είναι οι 26 εταιρείες όπου θέλουν να δουλέψουν οι νέοι Ελληνες [λίστα]



Η Google αλλά ...και ο Σκαβενίτης αποτελούν το εργασιακό όνειρο χιλιάδων νέων στην Ελλάδα. 



Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η έρευνα του kariera.gr αναλύει τις στάσεις που έχουν οι νέοι στη χώρα ως προς την καριέρα τους και τι είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή. 

800 πολίτες και 70 εκπαιδευτές στο μεγαλύτερο σεμινάριο Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης που έγινε ποτέ στην Ελλάδα

Σε μια μεγάλη κοινωνική δράση με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών κάθε ηλικίας και ιδιαίτερα νέων ανθρώπων εξελίχτηκε το σεμινάριο Kαρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης και χρήσης απινιδωτή που διοργάνωσε η Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία στη Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Γερμανός της ΔΕΘ. 

Οι πολιτικές εφημερίδες 12/2/2018

                                                                        

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων