Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός: για Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018.



Καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη σχεδόν τη χώρα, με εξαίρεση την Κρήτη όπου μέχρι τις απογευματινές ώρες θα εκδηλώνονται τοπικές βροχές, περιμένουμε το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου 2018. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια ηπειρωτικά. Τις πρωινές και βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες.

Αυτά είναι 6 βήματα για να πάρετε πίσω τα χρήματα από τις περικοπές στις συντάξεις

Επιστροφές που μέχρι τώρα ξεπερνούν τα 1.800 ευρώ για τις κύριες συντάξεις, ενώ για τις επικουρικές φτάνουν ως και 790 ευρώ, κλειδώνουν εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχοι για τις μειώσεις που παρανόμως επιβάλλουν τα Ταμεία, είτε στο άθροισμα συντάξεων πάνω από τα 1.000 ευρώ είτε στα ποσά μόνο των επικουρικών συντάξεων που μαζί με τις κύριες ήταν πάνω από τα 1.300 ευρώ και επανυπολογίστηκαν με το νόμο Κατρούγκαλου μετά τον Σεπτέμβριο του 2016.

Οι Αμερικανοί “Μέτρησαν” Τις Ελληνικές Προθέσεις ΑΝ Οι Τούρκοι “Πατήσουν Πόδι Στο Αιγαίο”! Τι Διαπίστωσαν

Οι Αμερικανοί διερεύνησαν και “ζύγισαν” τις ελληνικές προθέσεις για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα θα διαχειριστεί τυχόν κλιμάκωση της τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο.

Αμερικανοί αξιωματούχοι είχαν χθες επαφές στο ΥΠΕΘΑ αναζητώντας απάντηση στο ερώτημα “μέχρι που θα φθάσετε” αλλά και “οπτικοακουστικό υλικό” των προκλήσεων στα Ίμια από τη τελευταία πρόκληση των Τούρκων στο Αιγαίο.

Έμειναν όλοι "άφωνοι" - Εσκιμώοι προσκύνησαν τον τάφο του Αγίου Παϊσίου


Με ανοιχτό το στόμα έμειναν οι πιστοί από κάθε γωνιά της χώρας, που σχηματίζουν ουρές στον τάφο του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης, όταν είδαν μέχρι και Εσκιμώους από την Αλάσκα που έφτασαν στο ησυχαστήριο του Ευαγγελιστή Ιωάννη του Θεολόγου, όπου εκοιμήθη το 1994 ο γνωστότερος σύγχρονος άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, για να προσκυνήσουν!

Ήταν μια φορά κι έναν καιρό στη χώρα του ότι να ‘ναι… κάτι χαβαλέδες


Απορούν και εξίστανται οι πολιτικοί μας. «Μα εμείς δεν διεκδικούμε», διατείνονται, «μα υπάρχει η Συνθήκη της Λωζάννης που δεν αλλάζει», κραυγάζουν, κάνοντας διαρκώς, όπου γάμος και χαρά κι αυτοί, δηλώσεις. Αλήθεια, όλα αυτά οι απέναντι τα ξέρουν; Φυσικά. Κι επειδή ακριβώς εμείς δεν διεκδικούμε τίποτα, τι πιο φυσικό να διεκδικούν αυτοί, όπως συνέβαινε από αρχαιοτάτων, πολύ αρχαιοτάτων όμως, χρόνων.

Σαρωτικές αλλαγές στην εκπαίδευση - Τι αλλάζει σε λύκεια και ΑΕΙ


Επανασχεδιάζεται ο χάρτης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με το νέο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, την ίδια ώρα που τα χρονοδιαγράμματα των Πανελλαδικών ξεχειλώνουν και μπαίνει "κόφτης" στις εξετάσεις στο Λύκειο.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", νομοσχέδιο "σκούπα" για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης είναι το σχέδιο νόμου που αφορά την ίδρυση του νέου πανεπιστημιακού Ιδρύματος στην Αθήνα,

Εξώσεις σε βάρος ενοικιαστών λόγω Airbnb

Να μετακομίσουν υποχρεώνονται ολοένα και περισσότεροι κάτοικοι σε μεγάλα αστικά κέντρα ή πόλεις με υψηλή τουριστική ζήτηση. Ο λόγος; Οι ιδιοκτήτες έχουν… ανακαλύψει τις πλατφόρμες βραχυπρόθεσμης μίσθωσης, με κυρίαρχη την Airbnb που λειτουργεί στην Ελλάδα από το 2009.

Ενας στους τρεις εργάζεται με μερική απασχόληση ..και με μισθό 378,06 ευρώ τον μήνα


Ενας στους τρεις μισθωτοιύς εργάζεται με ευέλικτη μορφή εργασίας. Ο μισθός κυμαίνεται από 407,15 ευρώ (στοιχεία Μαρτίου 2017) έως 378,96 ευρώ (τον Φεβρουάριο).


Τα στοιχεία του ΕΦΚΑ είναι αποκαλυπτικά. Και πραγματικά, καθώς προέρχονται από τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις των εργοδοτών προς το ταμείο.

Στα 3,97 δισ. ευρώ τα «φέσια» του Δημοσίου προς τους ιδιώτες

Μειώθηκαν αλλά παραμένουν τα «φέσια» του ελληνικού Δημοσίου προς τους ιδιώτες τον Δεκέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, παρά το γεγονός ότι το 2018 ξεκίνησε με πρωτογενές πλεόνασμα κατά 85% μεγαλύτερο από τον περσινό Ιανουάριο.

Ήρθε η ώρα να μιλήσει και ο Μωριάς – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΛΑΔΑ (04/03 στις 14:00, Πλ. Βασιλέως Γεωργίου)


Έρχεται νέος ξεσηκωμός: Ποιοι διοργανώνουν το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στην Πάτρα

Αίτηση άδειας στον δήμο Πατρέων για τη διεξαγωγή συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, κατέθεσαν τη Δευτέρα εκπρόσωποι οργανώσεων.

Οι συγκεκριμένες οργανώσεις δηλώνουν υπεύθυνες για τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου στην Αχαϊκή πρωτεύουσα, στις 4 Μαρτίου και ώρα 2 το μεσημέρι.

Παμμακεδονικές Ενώσεις: «Το τρίτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία, αν γίνει, θα είναι τσουνάμι»

Για το θέμα της Μακεδονίας και την όνομα των Σκοπίων εξέδωσαν ανακοίνωση στη σελίδα τους στο Facebook οι Παμμακεδονικές Ενώσεις τονίζοντας πως αν χρειαστεί θα πραγματοποιηθεί και τρίτο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προειδοποιώντας πως «δεν θα είναι απλώς λαοθάλασσα, θα είναι ένα τσουνάμι».

Οι πολιτικές εφημερίδες 16/2/2018

                                                                       

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων