Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

Καιρός:για Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018



Την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 αναμένονται τοπικές νεφώσεις, που κατά τη διάρκεια της ημέρας θα αυξηθούν. Πιθανότητα για τοπικές βροχές υπάρχει στο Βόρειο Αιγαίο και τη Χαλκιδική έως τα ξημερώματα. Η ορατότητα στο τέλος του εικοσιτετραώρου θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία στα βόρεια ηπειρωτικά θα κυμανθεί από -4 έως 6, με εξαίρεση τη Δυτική Μακεδονία όπου θα κυμανθεί από -9 έως 3, στα κεντρικά από 1 έως 12, στα νότια από 3 έως 13, στα νησιά του Ιονίου από 6 έως 12, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 1 έως 10, στα νησιά του υπολοίπου Αιγαίου από 9 έως 14, και στην Κρήτη από 10 έως 15.

Η φιλία κατά τον Αριστοτέλη: Τρία τα είδη της, μόνο το ένα αξίζει πραγματικά



Σε ηλικία 17 ετών, ο Αριστοτέλης γράφτηκε στην Ακαδημία του Πλάτωνα, στην οποία θα έμενε για 20 χρόνια. Ο νεαρός Αριστοτέλης θα γινόταν ο καλύτερος μαθητής της Ακαδημίας που ιδρύθηκε από τον άνθρωπο που έμεινε στην ιστορία ως ο πατέρας της φιλοσοφίας. Είχε, βλέπετε, την τάση να κάνει πολλές ερωτήσεις και να απαντά σε ακόμα περισσότερες.

Το Βαλς των Θεων

Το Βαλς των Θεων.

Η Ιστορια του Βαλς χανεται μεσα στο Χρονο,αφου το Μοτιβο του ειναι ο Στροβιλισμος του Ζευγαριου.Εξαλλου η λεξη βαλς σημαινει στροβιλισμος.

Ειναι ενας ζωντανος και για αυτο δυναμικος χορος κατα τον οποιο το Ζευγαρι στροβιλιζεται με σταθερα παντα βηματα, ενω ταυτοχρονα εχει τη δυνατοτητα αυτοσχεδιασμου.

Ο «βοσκός των Ιμίων» Α.Βεζυρόπουλος λύνει τη σιωπή του: «Πώς το ελληνικό κράτος μου απαγόρευσε να πηγαίνω στις νησίδες»

Ο Αντώνης Βεζυρόπουλος θα μείνει στην ιστορία ως ο «βοσκός των Ιμίων». Είναι ο τελευταίος άνθρωπος που
δραστηριοποιούνταν στη «γυμνή» βραχονησίδα…
Εκεί ο ίδιος έβοσκε τα κατσίκια του έως και τον Απρίλιο του 2004. Σήμερα είναι 91 ετών και διηγείται 
στους νεότερους τα βιώματά του, από τότε που του έκαναν απόνερα στη βάρκα οι τουρκικές ακταιωροί, με σκοπό να του βουλιάξουν το ψαράδικο και να μην φθάσει στην ελληνική χούφτα γης, την οποία τόσο αγαπά.

ΟΛΟΚΛΗΡΟ Το Εξώδικο Προς Τον ΤΣΙΠΡΑ Για Το “Όνομα Της Μακεδονίας Μας”…

Εξώδικο απέστειλαν χθες η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδονίας, η Παμμακεδονική Ένωση Καναδά, η Παμμακεδονική Ένωση N. Αφρικής και η Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας στον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα, τον υπουργό Εξωτερικών Ν. Κοτζιά και τον Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένο για το θέμα της Μακεδονίας.

ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑΠΕΙΝΩΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Όσοι επισκεφτούν για πρώτη φορά στην Τουρκία το Αφιόν Καραχησάρ, (όπως ο υποφαινόμενος),   η πόλη που έγινε διεθνώς γνωστή για την ευρεία καλλιέργεια του χασίς, θα παραξενευτούν καθώς θα αντικρίσουν σε κεντρική πλατεία της πόλης ένα μακάβριο άγαλμα που δείχνει έναν όρθιο, (ο Τούρκος), να ρίχνει κάτω έναν άλλο, (ο Έλληνας), ενώ ετοιμάζεται κυριολεκτικά να τον κατασπαράξει.

Λέμε Ὄχι Στά Νέα Θρησκευτικά. Συλλαλητήριο, 4-3-2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΕΑ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΑ
 ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΡΤΙΟΥ 2018
ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ἡ Α.Σ.Π.Ε. καί τά Ὀρθόδοξα Χριστιανικά Σωματεῖα Ἀθηνῶν, ὀργανώνουμε παλλαϊκό συλλαλητήριο στά Προπύλαια τοῦ Πανεπιστημίου Ἀθηνῶν καί πορεία στη Βουλή, τήν Κυριακή 4 Μαρτίου 2018 καί ὥρα 13.00,ἀντιδρώντας στόν πολυθρησκειακό προσανατολισμό τῶν Νέων Θρησκευτικῶν.

«ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΛΙΠΟΤΑΚΤΕΣ ΚΑΙ ΡΙΨΑΣΠΙΔΕΣ ΕΥΔΟΚΙΜΟΥΝ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΟΥΣ ΒΡΩΜΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΠΙΛΑΣ»



Όλοι αυτοί ……… κομμουνιστές , αριστεροί και κλεφτρόνια συριζαίοι απολαμβάνουν σήμερα ΜΕΓΑΛΑ

ΠΡΟΝΟΜΙΑ και πλούσιους μισθούς σε μια εποχή όπου εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνικές οικογένειες Σταυρώνονται κάθε μέρα με νέα Οθωμανικά Χαράτσια από μία Διεφθαρμένη ψευτοκυβέρνηση αριστερών απατεώνων.
 γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / ΑΡΚΑΔΑΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
 Ξεσκίζουν τις Σάρκες μας και υποθηκεύουν το μέλλον της Πατρίδος μας Δίνοντας Γη και Ύδωρ σε κάθε…
Διεστραμμένο Ξένο Δυνάστη.

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ – ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΜΕ ΕΜΕΙΣ… ΦΕΚ – ΕΓΓΡΑΦΟ / ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΞΩΣΗ ΛΟΓΩ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΜΕΣΑ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ!

Για όσους αναρωτιούνται τι θα κάνουν οι τράπεζες τα χιλιάδες σπίτια που ετοιμάζουν να βγάλουν σε πλειστηριασμό Ο Μπουτάρης μας δείχνει τον δρόμο..

Την ώρα που θα πετάνε από τα σπίτια τα ΜΑΤ της πρώτης φοράς αριστεράς ο Δήμος Θεσσαλονίκης θα τα μισθώνει προκειμένου να στεγαστούν πρόσφυγες..

Οι 5 αλλαγές που έρχονται για τις εξετάσεις στο Λύκειο

Πέντε αλλαγές στον τρόπο εξέτασης και βαθμολόγησης των μαθητών στο Λύκειο ψηφίστηκαν χθες στη Βουλή με τη μορφή εκπρόθεσμων τροπολογιών στο νόμο για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου» εν μέσω της φετινής σχολικής χρονιάς αλλάζουν οι εξής διαδικασίες:
1. Για πρώτη χρονιά, οι απολυτήριες εξετάσεις της Γ’ Λυκείου συρρικνώνονται σε μόλις τέσσερα μαθήματα. Οι τελειόφοιτοι θα εξετάζονται σε Μαθηματικά, Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία, Βιολογία και Ιστορία.

114 ακόμη πολιτικοί παίρνουν το επίδομα - Πόσοι είναι ευκατάστατοι;

Ξέρετε πόσοι βουλευτές όλων των κομμάτων και εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί αυτής της κυβέρνησης παίρνουν το επίδομα του χιλιάρικου το μήνα, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια; 
Εκατόν δέκα τέσσερις (114)! 
Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν ικανά εισοδήματα ώστε να μη χρειάζονται το χιλιάρικο; 
Ξέρετε πόσοι από αυτούς έχουν πού να μείνουν στην Αθήνα και παρ’ όλα αυτά παίρνουν το χιλιάρικο; 
Η ιστορία με τη Ράνια Αντωνοπούλου είναι πιο ανήθικη από όσο φαίνεται.

Οι πολιτικές εφημερίδες 28/2/2018

                                                                    

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων