Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018.



Τοπικές βροχές και πιθανόν σποραδικές καταιγίδες στη Θράκη, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα με σταδιακή βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι, περιμένουμε την Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018. Στην υπόλοιπη χώρα θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με λίγες τοπικές νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι. Νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Μου αρέσουν οι άνθρωποι που γελάνε σαν μικρά παιδιά!



Ο χρόνος είναι ένας αυστηρός δάσκαλος που μεταμορφώνει την προσωπικότητα ενός ανθρώπου με το πέρασμά του και τις περισσότερες φορές δημιουργεί ένα σκληρό, άκαμπτο κι αναίσθητο προσωπείο. Σκληραγωγεί,

Ελληνίδα επιστήμονας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία



Η Έλλη Παπαεμμανουήλ συντονίζει κέντρα σε περισσότερες από 30 χώρες με στόχο να συλλέξει και να εξετάσει 17.000 δείγματα που θα καλύπτουν όλες τις μορφές μυελογενούς και λεμφοκυτταρικής λευχαιμίας.
Η Έλλη Παπαεμμανουήλ είναι επίκουρη καθηγήτρια στο κέντρο καρκίνου Memorial Sloan Kettering Cancer Center. Η γενετίστρια – βιολόγος, όντας επικεφαλής ερευνητικής ομάδας ανακάλυψε το γονίδιο που προκαλεί την παιδική λευχαιμία.

Μια είδηση που δεν πουλάει ...Ενα χρυσό και έξι χάλκινα στο ΑΠΘ στη Μαθηματική Ολυμπιάδα


Με ένα χρυσό μετάλλιο και έξι χάλκινα στις αποσκευές τους επέστρεψαν οι φοιτητές του ΑΠΘ από τη 12η Μαθηματική Ολυμπιάδα Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Seemous 2018) που πραγματοποιήθηκε από τις 27 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου 2018 στο Ιάσιο της Ρουμανίας.
Χρυσό μετάλλιο απέσπασε ο δευτεροετής φοιτητής του Τμήματος Φυσικής Γεώργιος Καμπάνης. Από ένα χάλκινο μετάλλιο απέσπασαν οι Γεώργιος Καλαντζής, Ιωάννης Χαρισιάδης, Δημήτριος Τσεκμές, Κωνσταντίνος Κίτσιος, Βασίλειος Μακρίδης και Δημήτριος Τσιντσιλίδας.

Ελληνοποιούνται 800.000 αλλοδαποί με ιθαγένεια «εξπρές»


Αλλαγές στη διαδικασία απόκτησης της Ελληνικής ιθαγένειας μέσω πολιτογράφησης προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία και να περιοριστεί ο χρόνος αναμονής που πολλές φορές ξεπερνά τα πέντε έτη. Η είδηση είδε την προηγούμενη εβδομάδα το φως της δημοσιότητας. Υπό τον τίτλο «Ιθαγένεια-εξπρές...

Προσοχή στα e-mail για δήθεν "επιστροφή" από τη ΔΕΗ..

Απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος ανυποψίαστων πελατών της ΔΕΗ ερευνά η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ., έπειτα από διερεύνηση καταγγελιών πολιτών, σύμφωνα με τις οποίες άγνωστοι δράστες τους απέστειλαν παραπλανητικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, με τα οποία τους πληροφορούσαν ότι πρόκειται δήθεν να λάβουν χρήματα από τη ΔΕΗ ως επιστροφή. 

Ξεσηκώθηκαν οι Κρήτες: Τι είναι το «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα» που ίδρυσαν



Το «Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα Κρητών» ίδρυσαν οι Κρήτες με βασική αρχή όπως διακυρήττουν την  «εθνική κυριαρχία, ανεξαρτησία και εδαφική ακεραιότητα της χώρας μας».

« Η πατρίδα μας διαμελίζεται και χαρίζεται ανάλογα με τις ορέξεις και τα συμφέροντα των ξένων δυνάμεων, που δήθεν, είμαστε σύμμαχοι ή ισότιμα μέλη. Την αποκλειστική ευθύνη έχει το βρώμικο πολιτικό σύστημα, που για χρόνια λεηλατεί τον πλούτο και τις ψυχές των Ελλήνων», αναφέρουν στο μανιφέστο τους και σημειώνουν πως προχώρησαν στην ίδρυση του κινήματος «για να στείλουμε το μήνυμα του ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα».

Αντιδράσεις αστυνομικών για τους πλειστηριασμούς: Μας στέλνουν σαν «πρόβατα στη σφαγή»

«Καταπέλτης» είναι η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων σε ανακοίνωση που εξέδωσε, σχετικά με τα επεισόδια που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα κατά την διενέργεια πλειστηριασμών.
Οι αστυνομικοί αφού τα «ψέλνουν» για το γεγονός ότι άνθρωποι πετάγονται στον δρόμο, γνωστοποιούν ότι πλέον θα καταφεύγουν στην δικαιοσύνη για όποια σωματική βλάβη.

Η νέα παγίδα της εφορίας για όσους δηλώνουν φιλοξενούμενοι

Παγίδα στους φορολογούμενους που δηλώνουν ότι είναι φιλοξενούμενοι σε σπίτια φίλων και συγγενών για να γλιτώνουν τεκμήρια και φόρους στήνει φέτος η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων.

Για πρώτη φορά στο νέο έντυπο της φορολογικής δήλωσης, το γνωστό Ε1 εμφανίζεται ένας νέος κωδικός 007-008 στον πίνακα 2 των πληροφοριακών στοιχείων.

Εγκύκλιος για την απαγόρευση του καπνίσματος στο Δημόσιο: Ποιες είναι οι ποινές για τους υπαλλήλους





  • Εγκύκλιο – οδηγό για το κάπνισμα στον δημόσιο τομέα, εξέδωσε ο ΕΦΚΑ σε μια ακόμη προσπάθεια να κινητοποιήσει τους εργαζόμενους για να εφαρμόσουν το νόμο.
Την ίδια στιγμή που υπουργοί, όπως οι κ. Σπίρτζης, Πολάκης, η κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου, ο Ευκλ. Τσακαλώτος, δεν τηρούν τους κανονισμούς και καπνίζουν ακόμη και σε κλειστούς χώρους, χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουν να συμμορφωθούν αλλιώς έρχονται σκληρά πρόστιμα.

Πότε δίνεται το δώρο Πάσχα, πώς υπολογίζεται, ποιοι το δικαιούνται

To δώρο του Πάσχα είναι κατοχυρωμένο για όλους τους εργαζόμενους ιδιωτικού τομέα στην ελληνική επικράτεια από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι πολιτικές εφημερίδες 14/3/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων