Πέμπτη 15 Μαρτίου 2018

Στη ζωή βρίσκεις αυτό που ψάχνεις



Ένας Γεράκος, καθόταν στο σταθμό ενός τρένου και περνούσε την ώρα του καπνίζοντας και χαζεύοντας τους περαστικούς. Κάποια μέρα επειδή είχε ευγενικό και προσιτό βλέμμα τον πλησιάζει ένας ταξιδιώτης και τον ρωτά…  «Πως είναι οι άνθρωποι στην πόλη σας γιατί είμαι καινούριος εδώ και θα ήθελα να ξέρω την νοοτροπία του τόπου αυτού». Ο Γεράκος τον κοίταξε και τον ρώτησε…

Ελληνικός καφές: Πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία

Ελληνικός καφές: Πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία

Ο ελληνικός καφές είναι από τα πλέον αγαπημένα ροφήματα και συνοδεύει τα πρωινά και τα απογεύματα πολλών ανθρώπων.

Εκτός όμως από την απόλαυση που προσφέρει, ο ελληνικός καφές έχει μια πληθώρα πλεονεκτημάτων για την υγεία.

Έρχονται 25.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας σε δήμους -Τι ζητά η ΚΕΔΕ






Στις 25.000 αναμένεται να φθάσουν οι θέσεις κοινωφελούς εργασίας εντός του 2018 οι οποίες θα καλύψουν θέσεις σε 274 δήμους της χώρας.
Μέχρι το τέλος της Άνοιξης αναμένεται να υπάρξει και η σχετική προκήρυξης, προκειμένου να ξεκινήσει και επίσημα το πρόγραμμα.
Στο φετινό κύκλο του Προγράμματος υπάρχει μια αύξηση στον αριθμό ωφελουμένων, περίπου κατά 3,1%, σε σχέση με πέρυσι, δεδομένου ότι, σύμφωνα με τα δημοσιοποιημένα στοιχεία του υπουργείου και του ΟΑΕΔ, το 2017 οι θέσεις στους διακόσιους εβδομήντα τέσσερις (274) δήμους ανήλθαν στις 24.251, ενώ για το έτος 2018 προβλέπονται 25.000 θέσεις.

Αυτόματα και χωρίς καμία αίτηση η πληρωμή αναδρομικών σε 800.000 συνταξιούχους – Δείτε αναλυτικά



Αυτόματα και χωρίς καμία αίτηση θα επιστραφούν στους 800.000 δικαιούχους τα αναδρομικά ποσά επιστροφών από παράνομες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις.
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, τις προηγούμενες ημέρες οι θεσμοί άναψαν το “πράσινο φως” για να προχωρήσει η διαδικασία καταβολής. Αυτό φαίνεται ότι έλυσε τα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εργασίας, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες αποφάσισε την εφάπαξ πίστωση των ποσών στους λογαριασμούς των δικαιούχων με τις συντάξεις Μαΐου.

Ένα νέο σκάνδαλο αναδεικνίεται από το ΙΝΚΑ, για τις νέες άχρηστες ηλεκτρονικές ταυτότητες, είναι πολλά τα λεφτά που επιδιώκουν να φορτώσουν στην πλάτη του Ελληνικού λαού, με συμετοχή και της αντιπολίτευσης (Νέα Δημοκρατία) που πιέζει για την έκδοση της.

Αθήνα ΙΝΚΑ/ΓΟΚΕ ΔΤ 589/12.03.2018


ΕΚΔΟΣΗ ?? ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΤΑΥΤΟΤΗΤΩΝ

Το ΙΝΚΑ απαντώντας στα ψευδή δημοσιεύματα περί των λόγων πίεσης των ΗΠΑ να εκδοθούν ηλεκτρονικές ταυτότητας, καθώς και στα πρόσφατα έγγραφα επικοινωνίας επτά Βουλευτών της ΝΔ με τον αναπληρωτή Υπουργό εσωτερικών Νίκο Τόσκα:

Προσφορά – μαμούθ αγοράς φυσικού αερίου από την Κύπρο - Πόσα δίνει ενεργειακός κολοσσός και ανάβει νέες φωτιές στη Μεσόγειο



Δημοσίευμα του Bloomberg, σύμφωνα με το οποίο η βρετανική εταιρεία Shell επιδιώκει συμφωνία αγοράς για τα επόμενα δέκα χρόνια κυπριακού και ισραηλινού φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα «Αφροδίτη» και «Λεβιάθαν» προς 25 δισεκατομμύρια δολάρια, προκαλούν αντιδράσεις στο Ισραήλ.

ΥΠΕΣ: 70 εκατ. ευρώ στους ΟΤΑ για την αναβάθμιση των δημοτικών παιδικών χαρών



Το Υπουργείο Εσωτερικών καλεί τους δήμους για την υποβολή προτάσεων προκειμένου να ενταχθούν στο πρόγραμμα για την αναβάθμιση των παιδικών χαρών . Το πρόγραμμα υλοποιείται έως την 31η Δεκεμβρίου 2019. Ως ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτημάτων ορίζεται η 31η Μαΐου 2018

Ποιοι πρέπει να δώσουν ξανά εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης

Μεγάλες αλλαγές στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), στον τομέα των ταξί, στα εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα, προβλέπει μεταξύ άλλων το σχέδιο νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών «Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις», που εισήχθη, σε συζήτηση στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή.

ΑΣΕΠ: Υποβλήθηκαν 57.749 αιτήσεις για 2.931 θέσεις στους ΟΤΑ


undefined

Είκοσι αιτήσεις αναλογούν για κάθε θέση της προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ για 8.166 προσλήψεις στους δήμους. Ειδικότερα, για τις 2.931 θέσεις κατηγοριών ΠΕ, ΤΕ και ΔΕ υποβλήθηκαν 57.749 αιτήσεις.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το ΑΣΕΠ, υποβλήθηκαν 5.371 αιτήσεις για την κάλυψη 133 θέσεων κατηγορίας Π.Ε., 6.305 αιτήσεις για την κάλυψη 84 θέσεων κατηγορίας Τ.Ε. και 46.073 αιτήσεις για την κάλυψη 2.714 θέσεων κατηγορίας Δ.Ε.

Δίωξη Ιβάν Σαββίδη και ΠΑΟΚ: Κίνδυνος για υποβιβασμό – Όλες οι ποινές!

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Ιβάν Σαββίδης και της ΠΑΕ ΠΑΟΚ άσκησε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ, Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου, με βάση το άρθρο 19 του πειθαρχικού κώδικα περί απειλών, για τα όσα έγιναν στην Τούμπα στο ντέρμπι με την ΑΕΚ.
Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ απειλείται με πρόστιμο τουλάχιστον 50.000 ευρώ και ποινή απαγόρευσης από τους αγωνιστικούς χώρους από 3 εώς 5 χρόνια.

Οι πολιτικές εφημερίδες 15/3/2018

                                                            

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων