Κυριακή 25 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018.



Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, στο Ανατολικό Αιγαίο και κατά τόπους στα υπόλοιπα ηπειρωτικά κυρίως κατά τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, περιμένουμε τη Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018. Στα δυτικά και βόρεια θα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα. Χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινά της Ηπείρου της Βόρειας Ελλάδας. Παράλληλα αναμένεται να σημειωθεί έντονη μεταφορά σκόνης, έχοντας ως συνέπεια την εκδήλωση λασποβροχών και τον περιορισμό της ορατότητας.

Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, τότε μόνο θα είσαι ελεύθερος



Όταν πάψει να σε νοιάζει η γνώμη των άλλων, τότε μόνο θα είσαι ελεύθερος
Οι περισσότεροι από μας τείνουμε να δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στην άποψη των άλλων για το άτομό μας. Επιδιώκουμε να είμαστε αρεστοί και να μας αποδέχονται, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι. Ωστόσο, στο βωμό του κοινωνικού στάτους συχνά θυσιάζονται η ευτυχία κι η ψυχική μας ηρεμία. Τροφοδοτούμε οι ίδιοι τα δεσμά που το κοινωνικό περιβάλλον δημιούργησε για μας αντί να προσπαθούμε να τα σπάσουμε και να αποδεσμευτούμε μια για πάντα από αυτά.

Αιτίες που πυροδοτούν πονοκέφαλο ή ημικρανία. Kαιρός, πολύ ύπνος, φως, θόρυβος προκαλούν κεφαλαλγία. Τροφές που πρέπει να αποφεύγετε

του Ξενοφώντα Τσούκαλη, M.D.

O πονοκέφαλος ταλαιπωρεί πολύ κόσμο. Σήμερα είναι εύκολο να αντιμετωπιστεί αρκεί να εντοπίσουμε τι τον προκαλεί! Οι κυριότερες αιτίες που τον προκαλούν έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα μας.

Στην κορυφή της Ευρώπης τα «χρυσά» κορίτσια της εθνικής ομάδας πόλο

Μεγάλη επιτυχία για την ελληνική υδατοσφαίριση, καθώς η εθνική ομάδα γυναικών επικράτησε με 9-8 της Ρωσίας στον τελικό του νεοσύστατου Europa Cup και κατέκτησε το τρόπαιο.

Οι παίκτριες του Γιώργου Μορφέση μπήκαν μουδιασμένα στο ματς και σκόραραν για πρώτη φορά στο τελευταίο λεπτό της δεύτερης περιόδου. Μάλιστα, ευτύχησαν να πετύχουν γκολ και στην επόμενη επίθεσή τους, κλείνοντας το ημίχρονο με σκορ 2-2.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΕΓΑΤΟΝΩΝ Του Πρώην Προέδρου Του Αρείου Πάγου Προς Τον Παυλόπουλο Για Την Ονομασία Των Σκοπίων: «Δεν Θα Γίνετε Συνένοχος Σε Μια Τόσο ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ!»

Βαρυσήμαντη επιστολή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο έστειλε ο πρών Πρόεδρος του Αρείου Πάγου κ. Βασίλειος Νικόπουλος με αφορμή τις εξελίξεις στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Ο τίτλος της επιστολής είναι »ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΤΕ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ ΣΕ ΜΙΑ ΤΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.»

Η μεγαλύτερη ελληνική βιομηχανία που απασχολούσε 5.000 εργαζόμενους

Η ελληνική ιστορία, πρόσφατη και παλαιότερη είναι γεμάτη με ιστορικές βιομηχανίες που έσβησαν και πέρασαν στη λήθη.

Τα παραδείγματα είναι πολλά, δεκάδες ή και εκατοντάδες, με μεγάλες ή μικρότερες βιομηχανίες που μεγαλούργησαν και οδηγήθηκαν στην κατάρρευση.
Χαρακτηριστική περίπτωση είναι η περιβόητη «βιομηχανία Σκαλιστήρη», η βιομηχανία που έφτασε να γίνει ο μεγαλύτερος εργοδότης της εποχής της με 5.000 εργαζόμενους, την πήρε το κράτος το 1983 και τελικά την οδήγησε σε εκκαθάριση.

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν επιστροφή αναδρομικών ποσών (πίνακες)

Πράσινο φως δίνει ο ΕΦΚΑ, με εγκύκλιό του, για την επιστροφή αναδρομικών ποσών έως και 1.880 ευρώ για κύριες και μέχρι 954 ευρώ για επικουρικές συντάξεις σε πάνω 800.000 συνταξιούχους, οι οποίοι είχαν υποστεί μειώσεις στις απολαβές τους μετά την 01/06/2016.

Γιατί ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου εορτάζεται στις 25 Μαρτίου;


Η 25η Μαρτίου είναι ημέρα διπλού εορτασμού, της εθνικής επανάστασης, αλλά και του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Οι αρχές της εορτής δεν είναι επακριβώς γνωστές. Πολλοί και διαφορετικοί λόγοι, όμως, οδήγησαν στη συγκεκριμένη καθιέρωση.

Η λειτουργική παράδοση και ορθόδοξη πνευματικότητα τοποθετούν σε ιδιαίτερη θέση την εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.

Έρευνα: Καμία ονομασία με τον όρο «Μακεδονία» λέει το 65,9%

Αντίθετοι με το να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της ΠΓΔΜ εμφανίζονται οι περισσότεροι, σε νέα έρευνα.

Συγκεκριμένα, το 65,9% απαντά ότι η χώρα μας δεν θα πρέπει να δεχθεί καμία σύνθετη ονομασία που να περιλαμβάνει τον όρο Μακεδονία, στην πανελλαδική έρευνα που έκανε για τον Οργανισμό «διαΝΕΟσις» η MRB.

ΟΤΕ: Νέα σύμβαση εργασίας με 793 ευρώ μισθό σε νέους εργαζόμενους


Υπογράφηκε νέα επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της διοίκησης της ΟΤΕ ΑΕ και της ΟΜΕ-ΟΤΕ, διετούς διάρκειας, με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, «η νέα σύμβαση αποτελεί επένδυση του ομίλου ΟΤΕ στη νέα γενιά, καθώς εξασφαλίζει σημαντική αύξηση έως και 12% του καθαρού εισοδήματος για τους νέους εργαζόμενους της ΟΤΕ ΑΕ (πρόσληψη από 2015 και μετά)».

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Απριλίου 2018

Την Πέμπτη 29 Μαρτίου αρχίζει η καταβολή των συντάξεων του επόμενου μήνα, με την διαδικασία να ολοκληρώνεται την Τρίτη 3 Απριλίου.

Ειδικότερα, το Δημόσιο και το ΙΚΑ θα καταβάλλουν τις συντάξεις στις 29 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη.

Για τα υπόλοιπα Ταμεία οι συντάξεις του Απριλίου θα πληρωθούν ως εξής:

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!