Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Καιρός:για Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.



Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πυκνότερες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις νυκτερινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 18 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα (στη Δυτική Μακεδονία 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), 10 έως 21 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 10 έως 18 βαθμούς στις Κυκλάδες και έως τους 20 βαθμούς στην Κρήτη, 9 έως 18 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Όχι, δεν προσελκύουμε τους λάθος ανθρώπους!



Όταν είμαστε μικρές, για έναν περίεργο λόγο μας λένε να είμαστε καλά κορίτσια για να μας αγαπάνε, να μας σέβονται και γενικότερα για να έχουν καλή γνώμη για εμάς. Δυστυχώς αυτό μεταφράζεται ως εξής: «Μην είσαι ο εαυτός σου, μην κάνεις ό,τι επιθυμείς και τραβά η καρδιά σου, γιατί θα σε κακολογήσουν και ίσως να μην σε αγαπάνε.  «Γίνε, δηλαδή, αυτό που θέλουν οι άλλοι προκειμένου να γίνεσαι αποδεκτή και αρεστή. Αποτέλεσμα;

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ΔΕΝ εμφανίζουμε καρκίνο στην καρδιά;


1

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί ο καρκίνος πλήττει κάθε όργανο του σώματός μας, το αίμα ή τα οστά, όχι όμως την καρδιά μας;
Ακόμη κι αν δε σας βασάνισε ποτέ αυτή η απορία, αξίζει να μάθετε τη συναρπαστική απάντηση στο καίριο ερώτημα!
Σύμφωνα με τη Δρ Jacqueline Barrientos, εμφανίζονται καρκινικοί όγκοι στην καρδιά όμως είναι τόσο σπάνιοι που είναι σαν να μην υπάρχουν!

Ανακαλύφθηκε νέο όργανο στο ανθρώπινο σώμα – Ίσως είναι το κλειδί στην καταπολέμηση του καρκίνου



Επιστήμονες ανακοίνωσαν ότι ανακάλυψαν ένα νέο όργανο, άγνωστο έως τώρα, που μάλιστα φαίνεται να παίζει ρόλο σε διάφορες κοινές παθήσεις όπως ο καρκίνος.
Το όργανο απαρτίζεται από ένα δίκτυο καναλιών μεταφοράς υγρών μέσα στο ανθρώπινο σώμα, το οποίο, μεταξύ άλλων, πιθανώς χρησιμοποιούν και τα καρκινικά κύτταρα για την εξάπλωσή τους.

Το άλυτο μυστήριο 25 αιώνων! Πόσα Ρίχτερ αντέχει η Ακρόπολη;


1

Το ερώτημα έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να… απασχολεί την Επιστήμη, που αναζητεί το μυστικό της άψογης σεισμικής συμπεριφοράς του Παρθενώνα και του Βράχου της Ακρόπολης, σε μία ιστορία 25 αιώνων σεισμικών δονήσεων…
Αν κάτι μπορεί να ειπωθεί με βεβαιότητα, είναι πως πρόκειται για ένα τεχνικό έργο με ιδιοφυή αντισεισμικό σχεδιασμό.

Νέο Μυστήριο Με Την Αμφίπολη: Γιατί Η Είσοδός Του Τύμβου Είναι Προσανατολισμένη Όπως Αυτή Των Δελφών;

Τη σημαντική παρατήρηση ότι ο άξονας της εισόδου του Τύμβου Καστά στην Αμφίπολη έχει προσανατολισμό στους Δελφούς, έκανε ο ομότιμος καθηγητής του ΑΠΘ, Ευάγγελος Λιβιεράτος
Ο Τύμβος Καστά στην Αμφίπολη «δείχνει» στους Δελφούς! Μια νέα υποσημείωση στη μελέτη του μακεδονικού ταφικού μνημείου, που προσέλκυσε τα φώτα της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, καταγράφει η φαινόμενη «γεωγραφική σύνδεση» του με το πιο ξακουστό μαντείο της αρχαίας Ελλάδας.

Τελευταία ευκαιρία για συμμετοχή στον 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»!

Νέες εγγραφές στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ, από αύριο (Πέμπτη 29/03)!
Από τις 13:00 το μεσημέρι της Πέμπτης (29/03) θα διατίθενται οι 1.500 τελευταίες θέσεις για τον Stoiximan.gr 13ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», μέσω του Κέντρου Εγγραφών (Registration Center) που θα λειτουργήσει
στο Περίπτερο 10 της ΔΕΘ-HELEXPO. Η παράδοση του αθλητικού εξοπλισμού στους ήδη εγγεγραμμένους δρομείς θα γίνεται από το ίδιο σημείο, από την Πέμπτη (29/03) έως και το Σάββατο (31/03).

Καλύτερα άνεργος στο Λουξεμβούργο... παρά διευθυντής στην Ελλάδα



Δεν χρειαζόμασταν φυσικά την έκθεση του ΟΟΣΑ για να αντιληφθούμε ότι η βασική πηγή των περισσότερων δεινών που μας ταλανίζουν ως πολίτες αλλά και ως εθνική οικονομία είναι η υπερφορολόγηση. Το νιώθουμε στο πετσί μας διαρκώς και επί σειρά ετών όλοι μας είτε έχουμε μικρά εισοδήματα είτε μεγαλύτερα. Η τελευταία δε έκθεση του ΟΟΣΑ που κάνει ψυχρές συγκρίσεις συντελεστών φορολόγησης με άλλες χώρες μάς αδικεί γιατί δεν λαμβάνει υπόψη ούτε τα πραγματικά εισοδήματα των φορολογουμένων, ούτε πόσοι παίρνουν πόσα.

Νέα παγίδα της εφορίας για τις ενοικιάσεις μέσω Airbnb

Δυσάρεστα νέα έρχονται για όσους νοικιάζουν ακίνητα μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας Airbnb και παράλληλα παρέχουν υπηρεσίες ξενοδοχείου. Δηλαδή αλλάζουν καθημερινά τα σεντόνια στα κρεβάτια, καθαρίζουν το σπίτι και πετούν τα σκουπίδια.

Για τις υπηρεσίες αυτές εκτός από το ΦΠΑ 13% που θα πρέπει να χρεώνετε τους πελάτες σας και να τον αποδίδετε κάθε τρίμηνο στην Εφορία θα φορολογηθείτε και σαν επιχειρηματίες.

Αυτός ο χάρτης της Ευρώπης θα σας τρομάξει πολύ (Photo)



Jakub Marian είναι ένας ενδιαφέρον τύπος, ο οποίος μαζεύει στατιστικά στοιχεία και τα μετατρέπει σε χάρτες που τα απεικονίζουν.
Αυτή τη φορά, λοιπόν, συγκέντρωσε στοιχεία για τη γονιμότητα σε όλη την Ευρώπη και τα χρησιμοποίησε για να φτιάξει ένα χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου, ο οποίος δείχνει ποιες περιοχές έχουν υψηλά ποσοστά γονιμότητας και ποια χαμηλά.
Ο χάρτης δεν εμπνέει καμία αισιοδοξία:

Πώς θα γλιτώσετε την παγίδα με τα τεκμήρια της εφορίας

Παγίδα έξτρα φόρων για χιλιάδες φορολογούμενους αποτελούν κάθε χρόνο τα τεκμήρια διαβίωσης καθώς κινδυνεύουν να πληρώσουν έξτρα φόρο μόνο και μόνο επειδή μένουν σε ένα διαμέρισμα το οποίο μπορεί να είναι ιδιόκτητο ή μισθωμένο ή ακόμη και να τους έχει παραχωρηθεί.

Το τεκμήριο κατοικίας υπολογίζεται από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο και λαμβάνονται υπόψη οι βοηθητικοί χώροι όπως αποθήκη ή γκαράζ.

Οι πολιτικές εφημερίδες 29/3/2018

                                                                   

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων