Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

Καιρός:Σάββατο 31 Μαρτίου 2018.



Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις, βαθμιαία πυκνότερες με βροχές και τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά περιμένουμε το Σάββατο 31 Μαρτίου 2018. Η ορατότητα ενδέχεται να είναι κατά τόπους περιορισμένη, ενώ οι ατμοσφαιρικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά σκόνης κυρίως στα δυτικά τμήματα.

Αν τ' αγαπάς ξανάρχονται. (εξαιρετικό!)


Ένα μικρό παιδί ρωτούσε κάθε βράδυ τη γιαγιά του:
--- Που πηγαίνει ο ήλιος γιαγιά;
--- Πηγαίνει να φωτίσει κι άλλα παιδιά που ζουν πολύ μακριά, αλλά γυρίζει πάντα πίσω, έστω και λίγο διαφορετικός.
--- Και τα σύννεφα που πηγαίνουν;
--- Πηγαίνουν να βρέξουν βροχή και σε άλλα παιδιά και μετά να γυρίσουν πίσω λίγο πιο μαύρα, λίγο πιο λευκά, ποτέ ίδια...
--- Τα όνειρα που κάνουμε που πάνε;

Απίστευτο Ψυχολογικό Κόλπο: Πώς Να Μαθαίνετε Τα Μυστικά Των Άλλων

Υπάρχουν κάποιες ψυχολογικές τεχνικές που σας βοηθούν να αποτρέπετε τους ψεύτες και να μαθαίνετε όλα αυτά που θέλουν να σας κρύψουν.


Από τα μικροψέματα μέχρι την ενσυνείδητη εξαπάτηση με τρανταχτές ψευδολογίες, η ανθρώπινη φύση υπαγορεύει στον άνθρωπο να λέει ψέματα και να εξαπατάει ους γύρω του, ώστε να επιβιώσει κοινωνικά.

Τι Λένε οι Ψυχαναλυτικές Θεωρίες

ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΠΟΦΕΥΚΤΟΣ ΕΝΑΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ;;;


Τις τελευταίες δεκαετίες οι Νεοέλληνες ζούσαν στην νιρβάνα μιας πλαστής καταναλωτικής ευτυχίας, που τους την πάσαραν οι πολιτικοί ταγοί γιατί έτσι τους συνέφερε να λεηλατούν ανενόχλητοι τον κρατικό κορβανά. Και σήμερα ακόμα πολλοί εξακολουθούν να ζουν με αυτές τις ψευδαισθήσεις, αγνοώντας προκλητικά την πραγματικότητα.

Το αμείλικτο ερώτημα που μπαίνει τώρα είναι αν τελικά είναι σήμερα αναπόφευκτος ένας πόλεμος με την Τουρκία. Ας δούμε τι λένε γι αυτό το θέμα κάποιοι γνωστοί παράγοντες σε μια πρόσφατη δημόσια συζήτηση.

Τροχονόμος για ένα 10ρικο το «κεφάλι»;

Εσείς θα γινόσασταν τροχονόμοι να κόβετε κλήσεις στους γύρω σας, μόνο με μια φωτογραφία, για 10 ευρώ πρόστιμο το «κεφάλι»; Είναι κοινωνική υποχρέωση; Είναι «κάρφωμα» ή ρουφιανιά;

Η παράνομη στάθμευση μπορεί στην Ελλάδα να είναι ο κύριος τρόπος πάρκινγκ στις πόλεις, όμως στην υπόλοιπη Ευρώπη έχει εξαλειφθεί τελείως. Ο λόγος είναι πως χωρίς λύση στο ζήτημα της στάθμευσης δεν μπορεί να προχωρήσει καμία καινοτομία που να διευκολύνει το κυκλοφοριακό, την ρύπανση, την αγορά στο κέντρο και την ηλεκτροκίνηση.

Τρομακτικό: Τι Μπορεί Να Συμβεί Εάν Σπάσει Ένας Λαμπτήρας Εξοικονόμησης Ενέργειας

ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΠΟΤΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΘΑ ΣΥΜΒΕΙ ΕΑΝ ΜΑΣ ΠΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΠΑΣΕΙ .ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΚΑΙ ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΠΑΝΤΟΥ !
Οι λαμπτήρες ενέργειας, οι οποίοι έχουν αντικαταστήσει τα τελευταία χρόνια τους λαμπτήρες πυρακτώσεως, είναι αδιαμφισβήτητα μία καινοτομία στο χώρο της φωταγώγησης και του ηλεκτρισμού.

minedu.gov.gr, Πανελλήνιες 2018: Παράταση υποβολής Αίτησης - Δήλωσης

Παράταση στην υποβολή της Αίτησης-Δήλωσης ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί από το Υπουργείο Παιδείας, όλοι οι υποψήφιοι (μαθητές και απόφοιτοι) που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να υποβάλουν στο λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση.

Βαριά "καμπάνα" στον ΠΑΟΚ: Αφαίρεση βαθμών και κεκλεισμένων των θυρών - 3 έτη απαγόρευση εισόδου στον Σαββίδη

Tο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Όργανο της Super League τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών τον ΠΑΟΚ απ' το εφετινό πρωτάθλημα, δύο απ' το επόμενο, μηδενισμό στο ματς με την ΑΕΚ, καθώς και με τρεις αγώνες κεκλεισμένων των θυρών για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι με την Ένωση.

Παράλληλα, επέβαλε ποινή αποκλεισμού τριών ετών στον Ιβάν Σαββίδη για την εισβολή του στον αγωνιστικό χώρο στις καθυστερήσεις, που είχε ως αποτέλεσμα και την οριστική διακοπή της αναμέτρησης.

Νεότερη ενημέρωση από ΕΥΑΘ για τη βλάβη - Σε ποιες περιοχές θα κοπεί το νερό το βράδυ (φωτογραφίες)

Σε σχέση με την εξέλιξη της μεγάλης βλάβης στον κεντρικό αγωγό της Αραβησσού, ενημερώνουμε ότι από τις 10 απόψε μέχρι τις 6 το πρωί της 30ής Μαρτίου θα κοπεί το νερό στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Βαρδάρι, Εγνατία και κάτω μέχρι Εθνικής Αμύνης), προκειμένου να ενισχυθεί σταδιακά
η περιοχή που περικλείεται μεταξύ Εγνατίας - Εθν. Αμύνης, Αγ. Δημητρίου - Λαγκαδά, όπως και οι Σαράντα Εκκλησιές, η Τριανδρία και μέρος της Άνω Τούμπας, οι οποίες παρουσιάζουν σοβαρότερο πρόβλημα.

Αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας από την 1η Απριλίου



Την 1η Απριλίου αλλάζουν οι ώρες κοινής ησυχίας λόγω της θερινής περιόδου, που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με την αστυνομική διάταξη 3 του 1996 οι ώρες μεσημβρινής και νυκτερινής ησυχίας είναι οι ακόλουθες:

ΣτΕ: Συνταγματική η κατάργηση της ισόβιας σύνταξης στις πολύτεκνες μητέρες

Με τη «σφραγίδα νομιμότητας» του Συμβουλίου της Επικρατείας επικυρώθηκε η κατάργηση, από την 1η Νοεμβρίου 2012 και μετά, της ισόβιας  σύνταξης των 102 ευρώ που ελάμβαναν οι πολύτεκνες  μητέρες.
Το Α Τμήμα του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (719/2018) έκρινε συνταγματική και νόμιμη την κατάργηση της ισόβιας σύνταξης επισημαίνοντας ότι δεν χορηγείτο με σκοπό τον βιοπορισμό, όπως συμβαίνει στις συντάξεις που αποτελούν κοινωνικοασφαλιστικές παροχές και η χορήγησή τους συνδέεται με την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών, αλλά είχε τιμητικό χαρακτήρα.

Οι πολιτικές εφημερίδες 30/3/2018

                                                                   

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων