Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Καιρός:για Τετάρτη 18 Απριλίου 2018



Την Τετάρτη 18 Απριλίου 2018 αναμένονται αραιές νεφώσεις που στα δυτικά και βόρεια θα είναι πυκνότερες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές το μεσημέρι και απόγευμα, ενώ στα δυτικά ηπειρωτικά θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη έως το ξημέρωμα αλλά και προς το τέλος του εικοσιτετραώρου. Οι συγκεντρώσεις Αφρικανικής σκόνης στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Όταν η ψυχή πονά το σώμα υποφέρει



Ο Πλάτων υποστήριξε πως το μεγαλύτερο λάθος στη θεραπεία των ασθενειών είναι ο διαχωρισμός σώματος και ψυχής με συνέπεια οι γιατροί να μην εξετάζουν συνολικά το πρόβλημα αλλά μόνο το σημείο που νοσεί. Όπου το σύνολο όμως είναι άρρωστο, είναι αδύνατο να έχουμε υγιές ένα μέρος.Όπως αναφέρει ο J.Rattner στο βιβλίο του “Ψυχοσωματικές αρρώστιες” πάνω από τους μισούς ανθρώπους που επισκέπτονται το γιατρό για κάποια σωματική ασθένεια πάσχουν από ψυχική αρρώστια, χωρίς να το ξέρουν.

Οι παραβάσεις που «καίνε» - Πότε η Τροχαία αφαιρεί πινακίδες και δίπλωμα

Έχει τεθεί ήδη σε ισχύ (από τις 30 Μαρτίου) ο νέος Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και πλέον οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, αλλιώς θα χάνουν δίπλωμα και πινακίδες!

Συγκεκριμένα στο νέο ΚΟΚ υπάρχουν παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας που κατατάσσονται σε κατηγορίες ανάλογα με την επικινδυνότητά τους για τη ζωή, την υγεία και τη σωματική ακεραιότητα των χρηστών του οδικού δικτύου, την υποχρέωση για ιδιαίτερη μέριμνα και προστασία για τα άτομα με αναπηρία, την πρόληψη της πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων, καθώς και τις επιπτώσεις της παράβασης στην οδική ασφάλεια.

Πρωτοβουλία Ανδρεάδη με στόχο να συγκεντρωθεί 1 δισ. ευρώ για τις Ένοπλες Δυνάμεις


Μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία αναλαμβάνει ο επίτιμος πρόεδρος του ΣΕΤΕ και διευθύνων σύμβουλος της Sani/Ikos Ανδρέας Ανδρεάδης.

Με αφορμή τη συζήτηση που έχει ανοίξει μετά τη συντριβή του μοιραίου Mirage 2000-5 που στοίχισε τη ζωή στον Γιώργο Μπαλταδώρο, αναφορικά με τις ελλείψεις στις Ένοπλες Δυνάμεις και την καταπόνηση που υφίστανται το τελευταίο διάστημα οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας,

Οι νέες συντάξεις σε Δημόσιο – ΙΚΑ – ΔΕΚΟ – Τράπεζες και πρώην ΤΕΒΕ

Δυο συντάξεις πάνε στον βωμό των μέτρων και από τον ερχόμενο Δεκέμβριο οι συνταξιούχοι θα δουν τεράστιες αλλαγές στα ποσά που παίρνουν. Σε πίνακες που παρουσιάζει το newsit.gr σε Δημόσιο, ΙΚΑ, ΔΕΚΟ, τράπεζες και πρώην ΤΕΒΕ τα χρήματα μειώνονται από 100 ως και πάνω από 200 ευρώ το μήνα.

Νέα βόμβα από το ΣτΕ για τις συντάξεις



Δεύτερο πλήγμα στον νόμο Κατρούγκαλου ετοιμάζεται να επιφέρει η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας - Μετά το ξήλωμα του ΕΦΚΑ, το ανώτατο δικαστήριο, σύμφωνα με όλα τα δεδομένα, θα χαρακτηρίσει αντισυνταγματικό και το ψαλίδισμα κύριων και επικουρικών συντάξεων
Η αντισυνταγματικότητα των περικοπών των κύριων και επικουρικών συντάξεων είναι το δεύτερο πλήγμα, μετά τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ),

Αλλάζουν όλα στις επισκέψεις σε γιατρούς και νοσοκομεία του ΕΟΠΥΥ

Μόνο με παραπεμπτικό από τον οικογενειακό γιατρό θα γίνεται πλέον η πρόσβαση των ασθενών στις δημόσιες δομές υγείας σύμφωνα με την απόφαση του υπουργείου Υγείας.

Το νέο σύστημα παραπομπών, το οποίο θα τεθεί σε πλήρη εφαρμογή όταν ενταχθούν σε αυτό όλες οι δημόσιες μονάδες δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας υγείας, έχει προκαλέσει την αντίδραση των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

ΜΠΡΑΒΟ!!! Γυναίκα δώρισε 1.300.000 € για μηχανήματα σε νοσοκομείο


Χρυσή ευεργέτιδα της Πάτρας και των ογκολογικών ασθενών η Ελένη Ζαφειροπούλου – Διγενοπούλου

Σε μια εποχή που οι έχοντες είναι απρόθυμοι να βάλουν το χέρι στην τσέπη προς όφελος της κοινωνίας, η Ελένη Ζαφειροπούλου – Διγενοπούλου αποτελεί ένα λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση, καθώς διέθεσε 1.300.000 ευρώ για την αγορά ενός υπερσύγχρονου ιατρικού μηχανήματος με το οποίο εξοπλίστηκε το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών στη μάχη κατά του καρκίνου.

Πρόταση – λύση από το ΤΕΕ/ΤΚΜ για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Τη χωροθέτηση του παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης σε ακίνητο 162 στρεμμάτων που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Πυλαίας - Χορτιάτη και ειδικότερα εντός των διοικητικών ορίων της Δ.Ε. Πυλαίας, προτείνει το ΤΕΕ/ΤΚΜ, μετά τα προβλήματα που προέκυψαν στη σημερινή προβλεπόμενη τοποθεσία υποδοχής του.

ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσουν την ταυτότητα τράπεζα ή ιδιωτική εταιρεία


ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ – Τι πρέπει να κάνετε αν σας ζητήσουν την ταυτότητα τράπεζα ή ιδιωτική εταιρεία

Οι καταναλωτές που τους ζητείται φωτοτυπία της ταυτότητας από διάφορες ιδιωτικές εταιρείες ή από το Δημόσιο, για να προστατεύονται από τυχόν πλαστογραφία της ταυτότητάς τους με όλες τις δυσάρεστες συνέπειες, πρέπει να ενεργούν ως εξής:
– Αν τους ζητείται φωτοτυπία
Επάνω στην φωτοτυπία της ταυτότητας και στις δύο πλευρές να γράφουν την εταιρεία που συναλλάσσονται και την ημερομηνία. Π.χ. «μόνο για χρήση εταιρείας τάδε, ημερομηνία… ». Τα γραφόμενα να διαπερνούν και τις 2 απεικονίσεις της ταυτότητας.

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού για δικηγόρους, γιατρούς και μηχανικούς

Ενεργοποιήθηκε η δυνατότητα υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του εξωδικαστικού μηχανισμού, από ελεύθερους επαγγελματίες του πρώην ΕΤΑΑ.

Δικηγόροι, μηχανικοί, γιατροί μπορούν να ρυθμίζουν οφειλές προς εφορία (ΑΑΔΕ) και ασφαλιστικά ταμεία (ΚΕΑΟ), με διαγραφή προστίμων-προσαυξήσεων και αποπληρωμή του υπολοίπου σε 120 δόσεις. Υπενθυμίζεται ότι ήδη πάνω από 10.000 νομικά και φυσικά πρόσωπα άλλων κατηγοριών έχει επιβεβαιωθεί ότι πληρούν τα κριτήρια υπαγωγής.

Οι πολιτικές εφημερίδες 17/4/2018

                                                         

                    Διαβάστε τα σημερινά πρωτοσέλιδα των πολιτικών εφημερίδων